שאלה בנושא המקצועות המועדפים בקנדה

קשת76

New member
שאלה בנושא המקצועות המועדפים בקנדה

מתוך רשימת המקצועות האם יש עדיפול לקטגוריות A, B, O ?

מקצוע מועדף בקנדה מאיזו בחינה?

אם את מדברת על מקצועות שמזכים בניקוד הגירה, אלה רק המקצועות שברשימה של A, B, O אם את מדברת על מקצועות שיש בהם מחסור חריף בעובדים, יש רשימות בקישור. בעיקרון כל בעלי המקצוע בקנדה, לא נשארים מובטלים. אין כאן אבטלה משמעותית. כמובן שיש מקצועות שבהם יש שכר יותר גבוה.

קשת76

New member
אם המקצוע שלי מופיע בקטגוריה C?

האם אני לא אקבל ניקוד בשל כך? והאם ידוע לך מהי ההגדרה של הנדסאי בקנדה? לפי המילון זה PRACTICAL ENGINEER השאלה היא האם זה נכון לכתוב את ההגדרה הזו? האם יש סיכוי שלא מאשרים בשגרירות את ההגירה מסיבה כלשהי?(לא מסיבה בריאותית או עבירה פלילית וכו') תודה על התגובות המהירות והיעילות.

רכל מקצועות ההנדסאי הם בקטגוריה B

ומזכים בניסיון. כתוב לי את המקצוע שבו אתה עובד, ואמצא לך את ה NOC המזכה. הנדסאי בקנדה הוא טכנולוג, טכנאי הוא טכנאי. כל הטכנולוגים ומרבית הטכנאים הם בסיווג מתאים לפי רשימת ה NOC של ה CIC יש לכל המקצועות האלה תיאור NOC מפורט. אמור לי מה תפקידך, ומה למדת, ואומר לך מהו ה NOC המזכה.

קשת76

New member
המקצוע שלי הוא הנדסאית תוכנה

בעלי הוא הנדסאי אלקטרוניקה עם התמחות בבקרה, כיום הוא עובד בהנדסה רפואית בבי"ח. תודה

שני המקצועות הם ברשימת ה A B 0

הנדסאי תוכנה זה 2174 או 2173 הנדסאי אלקטרוניקה הוא טכנולוג 2241 הנדסאים בשני המקצועות אינם חייבים בשום רישום קנדי לעבודה בסקטור הפרטי, ויכולים להשתלב בעבודה בקלות יחסית ובמשכורות טובות תלוי בניסיונם בעבודה. לעבודה בסקטור הממשלתי מקצוע האלקטרוניקה עלול לדרוש רישוי.

קשת76

New member
תודה תודה תודה../images/Emo45.gif

ממש מודה לך, אני שולחת מיילים לשגרירות והם לא עונים גם בטלפון קשה להשיג אותם. ואני גרה בצפון כך שאין לי אפשרות לגשת לשגרירות לעיתים קרובות אז אני מניחה שיהיו לי עוד שאלות בפורום. בכל אופן תודה רבה על הסבלנות והתשובות המקצועיות.

April girl

New member
אופס..טעיתי

מרוב שאני חולמת על הרגע שהבן זוג שלי יהפוך למהנדס טעיתי
התכוונתי להנדסאי מכונות. מצאתי טכנאי מכונות שזה 2232, האם תוכל לסייע במציאת הנדסאי מכונות? תודה
וסליחה על הטרחה

2232 הוא NOC משותף לטכנאים והנדסאים

הוא NOC מזכה כי הספרה שנייה שלו הוא 2 כלומר מסווג B . טכנולוג הוא המקבילה הקנדית להנדסאי.

מקצועות שיש בהם מחסור חריף בעובדים

איך מתקדמים אם אני מזהה את המקצוע שלי ברשימה של אחת הפרובינציות?

צריך לבדוק באם המקצוע דורש רישוי

ואם הוא דורש רישוי להתחיל את תהליך שקילת התואר או הדיפלומה הישראלים, אחרי השקילה יש לפנות לרשות הרישוי של אותו מקצוע כדי לברר מה הם דורשים ממך כדי לתת לך רישיון. במקביל ובלי קשר, צריך למצוא מעסיק שחסרים לו עובדים ולשכנע אותו להגיש בקשה עבורך למשרד העבודה לקבלת חוות דעת לקבלת רישיון עבודה או הגירה. (AEO או LMO ). אם אדע מה המקצוע הספציפי אשמח למצוא לך את הקישורים המתאימים.

shuttles

New member
נא עזרתך

בעניין הקישורים לבירור אישורים נדרשים. המקצועות: מהנדס מזון, מהנדס אוירונאוטיקה. כמובן שכבר ניסינו לחפש לבד, ללא הצלחה...

מקצועות שיש בהם מחסור חריף בעובדים

אני מהנדס מערכות מידע והמקצוע שראיתי באלברטה הוא מנהל מערכות מידע ויש לי נסיון בתפקיד זה. בקובץ שלהם זה נראה ככה: 0213 - Computer and Information Systems manager. לא חושב שמקצוע זה ידרוש רישוי. אשתי היא מהנדסת כימית - לא ראיתי מקצוע זה בשלושת הקבצים אך אם ידוע לך משהו עליו אשמח לשמוע.

בשני המקצועות לא תהיה בעיה למצוא עבודה באלברט

חפש משרות פנויות, נצל קשרים ונסה להתראיין, למקצוע שלך אין צורך ב LMO וקל מאד לקבל AEO. מה שצריך זה למצוא מעסיק, ותושבות קבע קנדית היא עניין קצר ומהיר. אבל מוכרחים למצוא מעסיקים שיירצו אותך וזה בדרך כלל פונקציה של קשרים. מרבית המשרות לא מגיעות לעיתון או ל ג'וב בנק. מרגע שהמעסיק רוצה אותך הפרוצדורה במקצועות האלה קלה ומהירה.

מה עושה מי שאין לו

קשרים? מה הם המקומות היעילים לחיפוש בתחומים האלה? האם גם בונקובר או בטורונטו ניתן למצוא עבודה בשני המקצועות? כמו שכתבתי קודם אעדיף פרובינציה פחות קרה מאלברטה. רב תודות על התשובות שלך ושנה טובה!

מי שאין לו קשרים, לא מחפש תהליך הגירה מזורז.

הוא עושה תהליך הגירה רגיל שנמשך כ 3 שנים, מגיע לכאן עם מעמד אישי מסודר ולא צריך טובות מאף אחד שיחתום בשבילו על בקשות. כשאתה פיזית כאן, עם תושבות קנדית, ומספר ביטוח לאומי, אתה מחפש עבודה, שולח קורות חיים ומתראיין ובסופו של דבר מוצא עבודה ראשונה שממנה מתקדם הלאה באמצעות קשרים שמתפתחים כתוצאה מהשהייה. המעסיק הקנדי לא אוהב להגיש ניירת הגירה עבור מישהוא שאין לו מעמד חוקי, וייתאמץ לעשות את זה רק אם יש לו היכרות מוקדמת עם המועמד, או שלמועמד יש מומחיות ספציפית ואז משרדי השמה יחפשו את המועמד ויימצאו אותו ולא ההיפך.

תודה על תשובתך, רק

מה שמפריע לי הוא שגם אתה כבר אמרת כי כנראה התהליך לאלה שהגישו עכשיו יימשך הרבה מעבר ל-3 שנים.......

למעלה