שאלה בנושא הקפאה,,

שרון 337

New member
שאלה בנושא הקפאה,,

שאלה לבעלי -ניסיון בהכנת סחוג:
האם לאחר הכנת סחוג , אפשר להקפיא אותו לשבועיים -שלושה בפריזר ?
האם לא יהפוך להיות סמרטוטי ומיימי לאחר ההפשרה ?
 

lseugy

New member
יש לי סחוג תימני אסלי (שלא אני הכנתי).

חריף - פחד (ואני מת על חריף. אבל זה משהו מיוחד באמת. הכפית מתעקמת מהחריפות).
נתן לי את זה תימני אסלי שמכין את זה בעצמו בבית. חילקתי לקופסיות קטנטנות והקפאתי (זה כבר יותר מחצי שנה בהקפאה).
כל פעם אני מפשיר אחת קטנה, כלומר - מוריד לפריג'ידר ושם את הקופסית בכוס מחשש שהפלסטיק של הקופסית יסדק וכל הנוזלים ידלפו. משתמש בזה רק כתבלין.
&nbsp
לא הבנתי למה שיהיה סמרטוטי. הרי זה טחון כדבעי. אז מה יהיה שם סמרטוטי?
&nbsp
בלי נדר, כשהסחוג ( למרות שיש לומר 'זחוק') הזה יגמר לי, אני חושב להכין משהו כזה לבד (יש סרטוני הסבר באינטרנט. ההוא של סבתא שושנה נראה לי יותר מכולם). אבל זה יקח זמן כי עוד יש לי מלאי מהתימני שנתן לי את זה.
 

שרון 337

New member
בסחוג אצלי יש הרבה פטרוזיליה וכוסברה,הםלא יהיו סמרטוטיים ,,

לאחר ההפשרה ?
 
שמע .אין צורך בהקפאה ,אפשר במקרר

שבוע טוב.
עם תעשה את הסחוג ותשים רק מלח אזי תוכל לשמור במקרר ללא חשש שיתקלקל.
ביום שני קניתי בשוק שקדים ירוקים 10 ש"ח לק"ג.
קניתי גם חצי ק"ג פלפל ירוק (מבריק וקשה) הוספתי ראש שום שום טרי (יצא כבר בשווקים) ,בוספתי כ 50 גרם גינג'ר טרי (לא חייב לקלף מספיק להוריד את הקצוות ולשטוף.
הכל טחנתי במטחנת בשר עם החורים הגדולים ,הוספתי שני כפות שטוחות מלח וערבבתי ושוב טחנתי עם החורים הקטנים.
שמתי בצנצנת ולמקרר.
בכל פעם שאני רוצה קצת אני מוציא ומוסיף מיץ לימון מחצי או יותר ונהנה מזה .
כך אפשר להכין
עם תתעקש לא לעשות כך אז תוסיף שמן לסחוג ושים במקרר.
לבריאות
 

פוקסי99

New member
סחוג במקרר

אני מכין מפעם לפעם סחוג גם מפלפלים טריים וגם מפלפלים יבשים, וכמו כן פלפל צ'ומה רק מפלפלים יבשים (גם חריפים וגם מתוקים) .והם מחזיקים במקרר (לא במקפיא) גם חודש.
 

yair_bar

New member
מנהל
לתקופה כזו אין טעם להקפיא

סחוג נשמר היטב במקרר.
&nbsp
אם תשתמש בצנצנת מעוקרת - בכלל שיחקת אותה.
&nbsp
אגב, היום ניתן להכין גם בכלים עם אטימה טובה. אני קונה כלים של Lock&Lock ומרוצה מהם. האוכל נשמר במקרר לתקופה ארוכה וגם אם אני לוקח כלי לעבודה התכולה שלו לא נשפכת ולא דולפת בגלל האטימה.
&nbsp
אתה יכול לקנות לך כלי כזה ב10-15 שקל והוא יבטיח שהסחוג יישמר טוב במקרר בלי בעיה
 
למעלה