שאלה בנושא הקפאה:

שרי 55510

New member
שאלה בנושא הקפאה:

אתמול בצהריים הכנתי מרק מעולה מארטישוק ירושלמי,
המרק במרקם מוקרם ועדין, לאחר שנטחן ביחד עם כרישה מאודה ,
ועורבב עם שמנת -לבישול,עבר צינון ונשמר לילה במקרר.

השאלה היא:
האם אפשרי להקפיא בפריזר את המרק המוקרם הנ"ל,
לשבוע ימים במקפיא ?

אגב,
למי שמעוניין, אשמח להקליד את המתכון למרק המוקרם,
שמאוד קל להכנה -וכול כך טעים .
 

lseugy

New member
לא מבין מה הבעיה. כל מרק אני מקפיא. (אבל זה רק אני).

לא ברור לי מה המיוחד במרק הזה...
אבל אחד כמוני שלא באמת יודע לבשל...........
 

CEBADOR

New member
לדעתי אפשר. גם אם תהיה פגיעה היא תהיה מינימלית.

 

שרי 55510

New member
מכיוון שזה ארטישוק-ירושלמי הדאגה שלא יצא מההקפאה סמרטוטי,,

בגלל שידוע שתפוחי אדמה לא עוברים טוב הקפאה והפשרה,
ובגלל שדמיון במרקם הארטישוק הירושלמי המבושל שמזכיר פירה מתפו"א.
לכן התעוררה כאן הבעייה,האם זה יצא טוב לאחר הקפאה והפשרה.
&nbsp
אשמח לקבל גם תגובות נוספות ,
ממי שהתנסה בהקפאת ארטישוק ירושלמי.
 

CEBADOR

New member
אבל המרק טחון לא?

אם המרק עבר טחינה אין מבנים שיהרסו עקב ההקפאה כמו שיש בירק השלם.
 

mykal

New member
הגעתי אחרי הזמן...

רק רציתי להוסיף איזה ענין--
במקרים שאינני יודעת אם טוב או רע מתאים או לא להקפיא,
אני בד"כ לוקחת כמות קטנה ומקפיאה, ואז בפעמים הבאות אני כבר יודעת.
ועוד משהו--אי הייתי חוששת דוקא מההקרמה, שאולי בהפשרה יתפוגג המרקם ו/או הטעם--אבל כראה שאפשר להוסיף הקרמה לכשיפשיר וישודרג מחדש.
 
למעלה