שאלה בנושא הקפאת עוגת שמרים

ronnie 123

New member
שאלה בנושא הקפאת עוגת שמרים

עשיתי קראנצ' אחרי התפחה שניה עיצבתי והכנסתי להקפאה בדיפ (לא בפריזר הרגיל). הוצאתי לקראת התפחה שניה ואחרי מס' רב של שעות הבצק תפח בקטנה וגם הגיר נוזל (קראנצ' קינמון).
הרבה פעמים עשיתי את העוגה הזו אבל זו פעם ראשונה שהיא נכנסה להקפאה. האם הטעות שלי היתה שההפשרה היתה צריכה להיות מדורגת?
דיפ - פריזר-מקרר/בחוץ?
 

bali

New member
מנהל
אכן ההפשרה אמורה להיות ארוכה

במיוחד אם זו היתה הקפאה עמוקה ולא הקפאה רגילה. במצב כזה מפשירים במקרר ללילה לפחות ואז מוציאים להתפחה שנייה.
לדעתי עדיף לאפות את העוגה 3/4 אפייה, לקרר לגמרי ולהקפיא בהקפאה רגילה, ואז כשרוצים לאכול מוציאים להפשרה על השיש ואופים עוד 10-15 דקות בחום בינוני עד שהעוגה אפויה לגמרי.
 

ronnie 123

New member
תודה על התשובה


לא יכולתי לאפות אותה כי אין לי מספיק תבניות מאורכות ועדיין יש לי עוד שתי עוגות בהקפאה. אני אנסה עליהן את המלצתך!
 
למעלה