שאלה בנושא התקנת תנור חימום לאמבטיה. האם ניתן להתקין תנור חימום בחדר האמבטיה הזה מבחינת חיבור חשמל , ומבחינת בטיחות. ואיך זה יבוצע? האם צריך קידוח

כמובן על ידי חשמלאי.

העניין שאין חיבור נוסף, זה צריך להגיע במקום האור.

האם זה מסובך להתקנה ?

האם צריך לעשות קידוחים נוספים? גם מחוץ לאמבטיה ? לצורך שקע נוסף

זה עבור אמא שלי

איזה סוג של תנור לבחור ?

תודה לעוזרים

קבצים מצורפים

• IMG_20230610_215800.jpg
    IMG_20230610_215800.jpg
    KB 276.1 · צפיות: 5
  • IMG_20230610_215738.jpg
    IMG_20230610_215738.jpg
    KB 544.8 · צפיות: 5
  • IMG_20230610_215814.jpg
    IMG_20230610_215814.jpg
    KB 331.5 · צפיות: 5

רשר

Well-known member
מנהל
כמובן על ידי חשמלאי.

העניין שאין חיבור נוסף, זה צריך להגיע במקום האור.

האם זה מסובך להתקנה ?

האם צריך לעשות קידוחים נוספים? גם מחוץ לאמבטיה ? לצורך שקע נוסף

זה עבור אמא שלי

איזה סוג של תנור לבחור ?

תודה לעוזרים
תזמין חשמלאי שיתקין שקע בחדר ומפסק בחוץ לפי התקן,
לשקע תוכל עם תקע לחבר כל סוג של תנור אמבטיה או "מזגנית" (תנור בצורת יחידת מיזוג אויר אך רק מחמם עם שלט)

אני מתכוון , האם יהיה חייב לשים בחוץ מפסק.? והאם ניתן להשתמש בנקודת התאורה גם כתנור. ? או שצריך לעשות שקע אחר

כי מדובר בדירה שכורה

רשר

Well-known member
מנהל
אני מתכוון , האם יהיה חייב לשים בחוץ מפסק.? והאם ניתן להשתמש בנקודת התאורה גם כתנור. ? או שצריך לעשות שקע אחר

כי מדובר בדירה שכורה
בדירה שכורה התקנות ותיקונים שישארו בדירה לתמיד מבצעים בתאום בעל הבית,
תאום כולל מחיר,
הצעתי תואמת את תקנות החשמל שהן חלק מחובה חוקית, מעקף של חוק מהוה עבירה שכל חברת ביטוח תשמח לגלות ולא לשלם, וכמובן שעלולה להסתיים בדיון משפטי כואב,

לגבי השאלה "אם אפשר" - זה תלוי איך סידרו את מערכת החשמל. עקרונית, עבור נקודת תאורה אפשר היה להתקין חוטים ומפסק בטיחות ("פקק" בלוח החשמל) שמתאימים לזרם חלש. נניח עד 10 אמפר. אבל תנור צריך 16 אמפר, שזה מה שבד"כ מתקינים לשקעים.
אז האפשרות תלויה בתשתית שמותקנת.

חן 1111

Active member
תשאל חשמלאי. אפשר להשתמש בתשתית של התאורה אבל אולי יהיה צורך להחליף חוטים או משהו כזה.
ייתכן שדווקא בקיר אחר יש מעבר לקיר קופסת חשמל (אולי של הדוד), ואז הכי קל לקדוח ממנה ולשים את התנור שם.

תודה לכולם, אמא שלי חושבת לוותר על זה. כי מעדיפה להדליק מזגן ולפתוח את דלת המקלחת במקום כל הכאב ראש הזה.

למעלה