שאלה בנושא זכויות יוצרים ברשת

קומביין

New member
שאלה בנושא זכויות יוצרים ברשת

שלום לכל חברי הפורום, יש לי שאלה שמעניינת אותי, אשמח לתשובה במיוחד מעו"ד המכובדים כאן: אני מעוניין להקים אתר שיציג פליקסים מה-YouTube כך שהתוכן ערוך, כלומר הפליקסים באתר שלי יהיו בנושאים מסויימים ומסודרים לפי קטיגוריות וממוניינים (מה שנקרא טיוב תוכן). כל הפליקיסים הם של אתר הפליקיסים המפורסם, ולא שלי, אני רק מציג אותם אצלי. כמו כן ייתכן ויהיו לי באתר אלמנטים נוספים כמו דירוגים משלי לפליקיסים הנצפים ושטויות נחמדות מהסוג הזה. האם לדעתכם עלולה להיות לי בעיית זכויות יוצרים מצד בעלי הסרטונים, בעלי YouTube או בעלי היצירות עליהם נ\עשו הסרטונים וכד'? תודה לכולם, חנוכה שמח ויום פנטיסטיקו. הקומביין Try 2 combine love & life... u might eveen ejoy it

התשובה היא "כן, אבל תלוי".

תלוי איך תעשה, מה תעשה ומי יחליט שהוא רוצה להפוך אותך לדוגמא. תביעה תמיד אפשרית. יתכן שיהיה קשה לנצח אבל תביעה אפשרית. מנגנון ההודעה והסרה הוא מנגנון טוב וסביר אבל עליך לאמץ אותו לפי הטנדרטים בחקיקה האמריקאית והפסיקה הישראלית מצד בעלי הסרטונים - בוודאי. מצד יוטיוב - תלוי בתקנון שלו. מי שנעשו עליו סרטונים - יתכן, אם היתה הפרת פרטיות או פגיעה אחרת. אמנם "השד אינו נורא כל כך" אבל עליך להכין את האתר לפי ההלכות הנוהגות ככל האפשר ולהיות מוכן לספוג תביעות ולהתמודד עימן. שיהיה בהצלחה למאמרים שלי על זכויות יוצרים.

קומביין

New member
תודה על התשובה, אחדד

את השאלה שלי: האם אני מפר זכויות יוצרים בעצם זה שאני שם תוכן ממויין ומטוייב של אתר פליקיסם כלשהו? האם יש משהו בחוק זכויות היוצרים (במיוחד הבינ"ל) שאומר שמה שאני עושה הוא לא חוקי? חשוב לי לדעת את זה במיוחד. אני לא מעוניין לעבור על החוק אלא פשוט לתת גוד טיים לאנשים. אם אני לא תכל'ס לא עובר על החוק לא מזיז לי שיתבעו. תודה. נ.ב., יורם אתה במקרה עו"ד? א"כ אשמח ליצור איתך קשר ישיר יותר.

שאלת אם עלולה להיות בעיה

התשובה היא שבמידה ואתה מפר זכויות יוצרים, עלולה להיות בעיה, שכן חלק מבעלי הזכויות יתבעו אותך. יש גם סיכוי שהעלאת סכום הפיצוי ללא הוכחת נזק, שניתן לפסוק בגין הפרה מ - 20,000 ל 100,000 ש"ח עלולה להמריץ בעלי זכויות לתבוע בגין הפרות. השאלה הנוספת היא אכן האם העתקת קבצים שמהווים "תוכן גולשים" (תוכן גולשים אינו מונח משפטי, אך אשתמש בו מטעמי נוחות) מתוך אתרים אחרים מהווה עילת תביעה. התשובה היא שקודם כל צריך לבדוק לגבי כל קובץ שיועלה לאתר שלך, מי בעל הזכויות בו ואילו רשיונות הוענקו ולמי. כאשר ילד מעלה לאתר שיתוף קובץ המכיל קטע מסרט קולנוע שהוריד באינטרנט או שהקליט מהטלוויזיה או מהכבלים, או מדיסק שקנה, הוא בעצמו מפר זכויות יוצרים של מישהו. העובדה שהקובץ ניתן לצפיה באתר אחר הרבה זמן ללא הפרעה לא הופכת את העתקת הקובץ הלאה למותרת. אם מדובר על יצירה מקורית (נניח אותו הילד צילם את הכלב שלו) והעלה אותו לאתר שיתוף, צריך לבדוק אם הוא עצמו אישר העתקה לצדדים שלישיים או לא. במידה והוא אישר, אז הגולש שמעלה עותק לאתר שלך פעל לכאורה במסגרת הרשיון. זה שלך אישית מזיז או לא המזיז שיתבעו אותך, לא ממש מעניין כאן. הפורום מיועד לדיון בסוגיות המשפטיות הרלוונטיות, לא ברגשות של המשתתפים בו. ואגב, אנשים נבונים וסבירים מאד "מזיז" להם שיתבעו אותם, כי בד"כ לתביעות האלה יש מחיר והמחיר הזה די גבוהה. תוכל להחליט אם מזיז לך או לא, רק אחרי שתדע מה המחיר.

קומביין

New member
האתר שאני מדבר עליו

אמור להכיל רק קישורים ולא לאפשר העלאת או הורדת קבצים, כלומר אני לא מדבר על אתר שהקונספט שלו הוא שיתוף קבצים כי אם על אתר שהקונספט שלו הוא תוכן של YouTube ממויין ומטוייב. זה כל מה שיהיה שם. הנחת היסוד שלי הייתה (כשרק חשבתי על הרעיון) שכיוון שהתוכן הוא במוצהר של יוטיוב וכיוון שליוטיוב עצמם אין כל בעיה חוקית (שאני מכיר) עם זכויות יוצרים, אז ככל הנראה גם לי לא צריכה להיות בעיה. האם כעת התשובה היא אותו הדבר? נ.ב., תודה דורון על ההארה/הערה. לא התכוונתי לעניין את הגולשים ברגשותי רק להצהיר שעצם התביעה אותי היא לא דבר בעייתי מבחינתי, רק האם יש לכך קייס משפטי. נראה לי שזה דווקא מתאים לפה. מצטער אם החמצתי את המטרה. בברכה, הקומביין.

תלוי איך אתה עושה את זה

צריך לבדוק אם אתה מפעיל מנוע עכביש על בסיס הנתונים של אתר השיתוף והאם אתר השיתוף מרשה פעולה כזאת בתקנון שלו. בזמנו, כאשר מישהו הפעיל מנוע עכביש על ebay.com ניתן צוו מניעה זמני ובכך הסתיים המיזם שלו. שוב, אולי גישה לא נכונה מצדך לכל נושא ההליכים המשפטיים. כשמישהו תובע, הוא לא בהכרח עושה את זה כדי להכאיב לך או להרגיז אותך או לפגוע בך. הוא עושה את זה כי הוא רוצה לקבל סעד. חלק מהסעדים ניתן לקבל בהליך מאד מהיר, ע"י צו מניעה זמני ובכך בעצם לסכל את כל היוזמה בשלב מוקדם. יש תמיד דברים רבים שצריך לבדוק, זכות יוצרים זה לא הנושא היחיד שרלוונטי במיזמי אינטרנט.

קומביין

New member
מבקש להבהיר את מהות השאלה שלי

האתר שאני מדבר עליו אמור להכיל רק קישורים ולא לאפשר העלאת או הורדת קבצים, כלומר אני לא מדבר על אתר שהקונספט שלו הוא שיתוף קבצים כי אם על אתר שהקונספט שלו הוא קישורים לתוכן של YouTube ממויינים בסדר שאחליט עליו. זה כל מה שיהיה שם. הנחת היסוד שלי הייתה (כשרק חשבתי על הרעיון) שכיוון שהתוכן הוא במוצהר של יוטיוב וכיוון שליוטיוב עצמם אין כל בעיה חוקית (שאני מכיר) עם זכויות יוצרים, אז ככל הנראה גם לי לא צריכה להיות בעיה. האם מעשה כזה הוא הפרת זכויות יוצרים? אשמח לתשובתכם. תודה רבה אנשים, הקומביין. [email protected]

אחריות ספק שירות לתכנים שמיין

באופן עקרוני בארה"ב ישנה הגנה די רבה על ספקי שירות מקוון שלא מתערבים בתכנים ומורידים מיד כשם נדרשים (או בכלל פטורים). עם זאת, יש לפחות פסק דין אחד ממנו אולי ניתן להבין שדי במיון הטקסט כדי להקים אחריות לבעל אתר כאילו התערב בטקסט. באותו עניין ספק השירות איפשר לגולשים להעלות תכנים על בסיס סרגל גלילה ולבחור אחת מהקטגוריות ואחר מכן לחפש לפיהן. שם נפסק שהוא התערב בתוכן התכנים ואינו נהנה מהגנת החוק. יש הרה ביקורת על פסק הדין הזה, אך הוא קיים. הח"מ הינו עו"ד המתמחה בדיני האינטרנט וקניין רוחני.

למעלה