שאלה בנושא זכויות יוצרים של מאמרים

ny111

New member
שאלה בנושא זכויות יוצרים של מאמרים

שלום רב,

רציתי לדעת, האם אני יכול לאסוף מאמרים/מסמכים שנמצאים באתרים באינטרנט, למשל באוניברסיטאות, ומשרדי ממשלה, שהם בעצם מפרסמים באתרים שלהם באופן חופשי,
להעלות אותם לאתר שלי לפרסם, כלומר לתת אפשרות להוריד את הקבצים מהשרת שלי? זה לצורך עמותה ללא רווחים, מדובר בכל מיני דו"חות למיניהם. האם צריך לבקש רשות מכל גוף שערך את המסמך, או מכיוון שהדברים נמצאים גם ככה ברשת וחופשיים לציבור, ואין אני מרוויח כלום על המאמרים הללו, אפשר להשתמש בהם ככה ? כמובן שאני מעלה את המסמך המקורי שהופיע באתר המקור, ללא שום שינוי.

תודה מראש

העתקת מאמרים

גם מאמר הוא יצירה מוגנת והעתקתו מהווה הפרת זכות יוצרים. גם למדינה יש זכויות יוצרים ביצירות שנוצרו למענה ולכן התשובה היא - לא. אסור. גם אם אתה לא מרוויח. צריך לבקש רשות מכל גוף המחזיק בזכויות במסמך.
חריג לכך יש בהחלטת ממשלה שנתקבלה לאחרונה ואשר מתייחסת לתמונות באתרי ממשלה. לנוסח ההחלטה.

ny111

New member
תגובה

ואם אני רק נותן לינקים למאמרים באתרים המקוריים, אין בזה בעיה נכון ? כלומר אני רק מפנה לאתרים באתר שלי.

תודה על העזרה.

שים

אם קראת את הכתבה עד הסוף, בוודאי הבחנת בשתי נקודות:
א. הכתב מעלה ספק אם ניסיונם של אותם גופי תקשורת לגבות תשלומים בגין קישורים יצליח מחוץ לגבולות אירלנד. גם בתוך אירלנד קיים ספק אם זה יצליח.
ב. הכתב גם מסביר שבחוק האירי, לא קיימת הגנה של "שימוש הוגן".
שתי הנקודות האלה אמורות לתת לך תשובה לשאלה שהעלית בסוף התגובה שלך (קרי: אם להם מותר, מדוע לאחרים אסור?)

dani666

New member
שמתי
...

א. לכן כתבתי "לא יודע מה יצא עם זה בסוף".
ב. "שימוש הוגן" .... יש הגדרה חוקית לכך (נאמר, בארץ)?. כי ברור לך שאם אין, אז "שימוש הוגן" נתון לפרשנות לאוו דווקא הוגנת.

וכפי שבעלי זכויות היוצרים מראים, הכל דינמי. בעיקר לטובתם. (שים לב שלא דיברתי על "יוצרים" אלא על "בעלי זכויות היוצרים").

מתנצל שלא עניתי לך קודם

א. יש הגדרה חוקית.
ב. אנו עוסקים כאן בתחום המשפט. משפט זה סוג של משחק. זה משחק שמשפיע על גורלם של אנשים, לפחות על גורלם הכלכלי. יש תיקים קטנים ויש תיקים של חיים ומוות ולאו דווקא בדיני נפשות. אבל זה עדיין משחק, שיש לו כללים. המונח "שימוש הוגן" הוא מונח בדיוק כמו כל מונח משפטי אחר. כשבית המשפט דן בו, חזקה עליו שיישם ויפרש אותו בצורה נכונה ולא בצורה "לא הוגנת". בית משפט יכול לפעמים לטעות ועל כך אפשר לערער. גם בית המשפט שלערעור יכול לפעמים לטעות. ההלכה מתגבשת בדרך כלל במקבץ של פסקי דין ולא בפסק דין אחד. קשה להניח שכל השופטים יפרשו מונח מסויים בצורה לא הוגנת, אבל גם זה יכול לקרות. זה כבר עניין של אמון במע' המשפט, לא משהו שקשור דווקא לזכויות יוצרים.

למעלה