שאלה בנושא זכויות יוצרים.

red desert

New member
שאלה בנושא זכויות יוצרים.

אני מקים חברה שתיתן שירותים מסויימים. לצורך הדיון שם החברה הוא: three monkeys productions אני מתכנן אתר אינטרנט ואני מגלה שהשם והדומיין, שמסתיים נניח בCOM תפוס. מה האפשרויות העומדות לפני? האם סיומת של co.il תפתור את הבעיה? האם שינוי השם לthree monkeys films productions עם הסיומת com עשוי לעזור או שפשוט מראש אסור לי להשתמש בשם כלל. שתי החברות, זאת הקיימת(בכלל בחו"ל) וזו העתידית(שלי) נותנות שירותים דומים. אני חייב לציין שאין כאן ניסיון לגניבת דעת וכו'. פשוט חשבתי על שם מסויים שאני מאוד אוהב וגיליתי חברה אחרת עם אותו שם ודומיין ברשת.(ולהפתעתי- באותו תחום בדיוק) דעתכם? תודה על עזרתכם!

תשובה בנושא אחר

אני חורג מנושא השאלה פשוט בגלל שהשאלה הנכונה אינה זו שציינת אלא שאלה בתחום של סימני מסחר. עצם קיומו של שם מתחם רשום לא מקנה לאיש זכויות כלשהן, מלבד הזכות לשכור את שם המתחם הרלוונטי לתקופה עליה שילם. גם עצם קיומה של חברה באותו שם או אתר אחר אינו משנה (משנה, אבל פחות כמו שאסיבר תכף). הזכות הרלוונטית נעוצה ב"סימן מסחר" - רשום או שאינו רשום (ואז זו גניבת עין). עם זאת, שים לב שיתכן שהדין החל אינו הישראלי ולכן מה שאני משיב לך פחות מדוייק. בארץ, יש הגנה על סימן מסחר רשום אם נעשה שימוש מסחרי בסימן הדומה לו עד כדי להטעות ובסימן שאינו רשום באותו תנאי, אם בעל הסימן המקורי הוכיח מוניטין מספק. לכן, המלצתי היא - גש להתייעץ עם עורך דין בצורה מסודרת, ספר לו את כל העובדות, קבל עצה בדבר הדין החל והצעדים שכדאי לך לנקוט ורק אז תתקדם. ככלל, ההמלצה היא לפעול בצורה שלא תגרום להטעיית הלקוחות ולא לעשות שימוש בסימן הדומה עד כדי להטעות לסימן אחר בטריטוריה בה אתה פועל (ובאינטרנט הטריטוריה הוא מונח פלואידי). למאמרים נוספים שלי על סימני מסחר ראה בקישור

בהמשך לדבריו של יורם

א. בלי לדעת את העובדות, אי אפשר לענות ברצינות. ב. אני יכול להפנות אותך למאמר קצר שלי המסביר איך לבחור שם מתחם מבלי להסתבך בסכסוכים משפטיים. זה לא נוגע לשאלה האם אתה צודק או לא, יש הרבה מאד בעלי עסקים שהאסטרטגיה שלהם כוללת את העיקרון של התרחקות מסכסוכים ומבתי משפט. אז תמיד אתה יכול לבחור באסטרטגיה הזאת ולהתרחק ככל הניתן מבעיות והסתבכויות. ג. אם לעומת זאת, אתה רוצה לדעת מה הדין ואתה מוכן במידת הצורך גם להיכנס למחלוקות משפטיות, עם כל העלויות הנובעות מכך, אין לך כל דרך אלא לפנות לעו"ד שמתמחה בתחום ולקבל ממנו יעוץ.

למעלה