שאלה בנושא זכויות יוצרים

rinatk

New member
שאלה בנושא זכויות יוצרים

שלום ברצוני להקים עסק בתחום המחשבים המבוסס על רעיון אותו למדתי במשך שנים במקום עבודתי-הצעתי למקום עבודתי את רעיון זה לצורך הרחבת פעילות החברה אך הם לא מימשו אותו ברצוני ליזום פעילות זו באופן עצמאי שאלתי היא אייך עליי להגן על עצמי מפני אנשים שארצה לשתפם ברעיון וארצה אף להיעזר בהם מבלי שיגנבו לי את הרעיון ויממשו אותו בעצמם שאלה נוספת לגביי חסיון או סודיות -איך אוכל להבטיח את סודיות המידע כך שלא יפיצו אותו לאחרים שיוכלו לממשו ואייך עליי להגן על עצמי מפני טביעה משפטית במידה ואנשים נוספים שעבדו בחברה ירצו לעזוב ולעבוד אצלי? אודה למומחי הפורום על תשובתכם

shsre

New member
עכשיו סוף עונת הרחצה, בטוח

שתמצא מציל פנוי. אבל ברצינות. 1. קיימת הלכה הקרויה הלכת צ´ק פוינט שמסדירה את התהליך של מעבר עובדים (אתה?), תתיעץ עם עו"ד המתמחה בנושא, הנושא לא פשוט. 2. תחתים אנשים על NDA, שמספק הגנה מסויימת. 3. תגיש בקשה לפטנט(ים). 4. איפה המחסום הטכנולוגי/מסחרי אם מעבר עובד יכשיל את כל העסק? 5. עבור תשובה מפורטת יותר, תספק יותר פרטים.

shsre

New member
Non Disclosure Agreement

ישנם ברשת מאות דוגמאות להסכמי NDA . אתה בהחלט מוזמן ל"גגל" (google) אחד שמתאים לך, לבד
.

oh yes

New member
בעיותך:

הבעיה היא שאם למדת ועסקת בתחום בו פועל המעסיק שלך, ואתה רוצה לפעול בו, אתה עלול להכנס לקונפליקט של תחרות אם אין תחרות מידית, עדיין ההמצאה שלך בבעיה כיון שאתה עלול להתבע בגין "המצאת שרות" כל המצאה שתמציא כאשר אתה עובד במקום מסוים נחשבת לקנין של החברה בה עבדת אם החברה לא היתה מעונינת בהמצאה אתה יכול להעזר בכתב שחרור זה שתעיד אחר כך שלא רצו או כן רצו עדיין יהיה בעיה בנושא של מעבר עובדים, פה אתה בבעיה נוספת, שכן יתכן מאוד שחוזה ההעסקה שלך מציין בפרוש (תחת אי תחרות) שאסור לך לפתות עובדים של החברה או להעביר עובדים במשך זמן מסוים בדוק!

rinatk

New member
אין לי חוזה

אין לי שום חוזה עבודה איתם ולא מדובר בהמצאה אלא שנתח שוק נוסף שניתן להציע לו את המוצר בשילוב עם אלמנטים נלווים המצור אף הופך להיות שימושי יעיל ואף כדאי יותר החברה לא מימשה את הרעיון מכיוון ששקועה בחובות ולכן חשבלי למה שלא אעשה זאת בעצמי? האם אני עדיין בבעיה?

סקיפר1

New member
אין קשר להסכם. הם יכולים לגרור

אותך לבית משפט. אם תפני ללקוחותיהם הקימים יש להם גם תקדימים אבל אם מדובר בנושא אחר, ממש אחר, וגם ללקוחות אחרים, לא צריכה להיות להם בעיה עם זה.

oh yes

New member
אם מדובר בנתח שוק חדש - אין בעיה

כיון שאלה לא הלקוחות של החברה. אם מדובר במכירת ציוד של החברה עצמה - והיא בקשיים - עשויה להיות לך בעיה עם הלקוחות שלך כאשר יגלו שהספק שלהם עלול לפשוט רגל בקרוב (זבש"ם?). אם את רוצה לקחת מוצר של חברה מתחרה וליעד אותו לפלח שוק חדש - עלולה להיות לך בעיה עם החברה שבה את עובדת בגלל ענייני אי תחרות. לגבי "סחיבת" עובדים - זה נושא מאוד מאוד רגיש. היתה עכשיו אופרה שלמה עם חברה שנקראת nsof שתבעה קבוצת עובדים שעזבה אותה ופתחה חברה מתחרה. הם נתבעו על שלקחו איתם "סודות מקצועיים". תעזבי את זה. לסיכום: אם את רוצה למכור את מוצרי החברה לשוק חדש - שיברכו אותך ויתנו לך אשראי בתנאים טובים, תמיכה טכנית, ושיעזרו לך...

מאמן1

New member
כבר הציעו לך: למד את מקרה

צ´ק פוינט שב בסיפריה וחפש את כל החומר העיתונאי והמישפטי ולמד, זו דרכו של יזם רציני. תמצא שם בדיוק את התשובות והתלבטויות שלך. כולל התיחסויות ל"משיכת עובדים" ובעיקר ל"אי תחרות"

מאמן1

New member
תוספת במחשבה נוספת

אם אתה מאמין בעומק הלב שיש לך משהו "שווה" ביד, אזי שווה לך להשקיע את הזמן בהתעמקות ולמידת התשובות לבעיות. ואל תנהג לפי "מודל החתונה" - זוגות מקדישים חודשים לתכנון אירוע שנמשך שעתיים נטו ואף לא דקה אחת לתכנון 50 השנים שבאות לאחר מכן - התוצאה ב 50 אחוז המקרים, כשלון!

manika

New member
מרוב הפחדות לא כדאי להתייאש!

אל תאבדי את הבטחון - אבל פני לאנשים הנכונים כדי לקבל תשובה, למשל לעו"ד; היר אינך יודעת מי העונים לך וומה הכשרתם ונסיונם; מליוני אנשם בעלולם מגלים שהבוסים שלהם אימפוטנטים וחסרי מעוף - ופותחים עסק בעצמם ונלחמים על קיומם. הבעיה של "איך לשמו על סודיות הרעיון שלך"~ איני יודע אם זה סתם רעיון - שכמובן שברגע שתפתחי את העסק לא תוכלי שלא לחשוף אותו - ומעתיקים וגנבים יש תמיד; או שזה רעיון שאפשר לכתוב עליו פטנט. דבר אחד ברור: אם זה דורש ידע מקצועי ספציפי שאין לכל אחד, או השקעה גדולה - יתכן ואלו לכשלעצמם מחסומים שכבר מדללים את מס´ העלוללים לרצות לחקותך - כי לא לכל אחד יש הרבה כסף ו/או הידע הנדרש. אז לכי לעו"ד - ושיהיה לך בהצלחה - ואל תתקפלי! ואם תרצי לדבר אתי בנדון - אני דירקטור בחב´ הי-טק וןבעל נסיון ארגוני רב ואוכל לעזור לך - גם אם תזדקקי להשקעה (אם בכלל אבין משהו - כי מחשבים זה לא בדיוק הדור שלי). מס´ הטלפון שלי 632259-052 בבוקר

למעלה