שאלה בנושא זכויות

davey

New member
שאלה בנושא זכויות

שלום אני עובד בחברה קבלנית המועסקת ע"י ארגון גדול, ומרוויח מעל שכר המינימום. בחודש אפריל הייתה עליה בשכר המינימום ולפי החוזה של החברה עם הארגון ההעלאה צריכה להיות משולמת לכל העובדים. מנהל החברה טוען שאין הוא חייב לשלם לחבריי ולי את התוספת, היו ואנו מעל שכר המינימום. האומנם?
 
אמנם.

העלאה בשכר המינימום איננה גוררת אחריה אוטומטית העלאה של כל שאר המשכורת שמעל שכר המינימום. מעביד שמשלם מעל שכר המינימום לא חייב להעלות לעובד את השכר כאשר שכר המינימום עולה.
 

davey

New member
שאלה חוזרת ליוסריאן

האם סעיף בחוזה המורה למעביד לשלם תוספת (בעקבות עליית שכר מינימום)לאדם המרוויח מעל שכר מינימום, תופס?
 

אביא

New member
אם יש חוזה המצמיד שכר לעליה בשכר

המינימום או לשכר הממוצע במשק ממנו הוא נגזר אז למה לא. זו ההצמדה הטובה ביותר ממנה נהנים גם חברי הכנסת שהם כידוע ועד העובדים הטוב ביותר.
 
בחוזה בטח אפשר להסכים.

בחוזה אפשר להצמיד שכר לכל מיני דברים והכל תופס, בתנאי שזה לא מתחת לשכר מינימום ושמשולמת לפחות תוספת היוקר המתחייבת מצווי ההרחבה. אם נאמר בהסכם שהשכר צמוד לעליה בשכר המינימום - אז כשעולה שכר המינימום צריך להעלות את השכר באותו שיעור.
 

davey

New member
תודה

תודה על התשובות. החוזה הוא בין הארגון לחברה בה אני עובד. הסעיף בחוזה ביניהם אומר שאני זכאי להעלאה, אך מנהל החברה אומר שהחוזה הוא בינו לבין הארגון ולכן הוא לא מחויב לשלם לי.
 
מנהל החברה טועה, כנראה ...

בחוק החוזים קיים פרק מיוחד על חוזה לטובת צד שלישי. כשיש בין שניים חוזה שחלק ממנו מתייחס לטובת צד שלישי - זכאי הצד השלישי לבקש את אכיפתו של החוזה לטובתו, אלא אם משתמעת מהחוזה כוונה שלא לאפשר לו זכות כזו.
 
למעלה