שאלה בנושא חזרה - חדש בפורום

gall65

New member
שאלה בנושא חזרה - חדש בפורום

שלום

אנחנו מתכוונים לחזור לאחר שהות של 9 שנים בחו"ל

אשמח לקבל הצעות, המלצות, חויות , מציאת עבודה, בית ספר( בן 14 ) , התאקלמות או כל מידע אשר יכול לעזור

תודה
גל

inthewind

New member
הטבות מס

שקלתם לחכות שיעברו 10 שנים? אני הבנתי שיש הבדל משמעותי בהטבות אחרי 10 שנים אם יש לכם הכנסּות מחו"ל.

פגי1

New member
אין הטבות מס

נקודות זיכוי במס הכנסה בוטלו ב-30-9-2012 ,ומי שחזר עד תאריך זה כנראה זכה,יש פטור ממע,מ על מוצרים מסויימים,
אבל ,ישנה הארכה של אי דווח מ-6 שנים ל-10 שנים,על תמלוגים מנכסים,מניות ןעוד,כל עוד נרכשו לפני החזרה לארץ
החידוש היחידי,אפשרות לשנת הסתגלות,ואז יש להודיע בתום 3 חודשים מיום ההגעה,אם מפספסים את התאריך אין
אפשרות חזרה,להיות פעם נוספת תושב חוזר ,למשך מס שנים
לתלמידים נתנת עזרה,כרגע 6 שעות שבועיות והקלה בבחינות הבגרות,גיל 14 ,בערך כתה ט בארץ,קצת שונה מחול?

ברוכה הבאה

אם תשאלי שאלות יותר ספציפיות אולי יהיה קל יותר לענות.
קצת קשה להמצליץ על דברים כל כל בכלליות, או לנסות לעזור במציאת עבודה כשלא יודעים באיזה תחום...
לאן בארץ אתם מתכננים לחזור? מאיפה אתם חוזרים?
כשאני התחלתי לברר על החזרה, דבר ראשון נכנסתי לאתר של משרד הקליטה ובדקתי מה זכויותי.

gall65

New member
שאלה בנושא מיסים

לאחר החזרה לישראל, האם צריך להצהיר ולשלם על הכנסות בתקופת השהיה בחו"ל ?

האם משרד הקליטה אכן עוזר במציאת עבודה?

אשמח לקבל תשובות מנסיון אישי,

תודה

פגי1

New member
מיסים

בשל אמנה בין מדינות,ארצות הברית למשל,אין כפל מס,מתוך הנחה שההכנסות כבר מוסו,פעם אחת,יתרה מזה,תושב חוזר ותיק,אינו צריך
לדווח על הכנסותיו מנכסים ועוד בזמן היותו בארץ,כרגע במשך 10 שנים,למי שיש אזרחות כפולה,חייב למלא הצהרת הון כל שנה על הכנסותיו
בארץ,ועל רכושו כגון דירה,לרשויות המס בארצות הברית

תלוי כמה שנים שהית בחו"ל

מי ששוהה שנתים/שלוש בחו"ל יש לגביו התלבטות על איפה נמצא מרכז חייו ואז יכול להפתח דיון בנושא. מי שתושב חוזר ותיק 6 שנים ומעלה אין לגביו ספק, מרכז החיים שלו היה בחו"ל ולכן אין כפל מס.
לגבי משרד הקליטה, אני אישית לא ביקשתי את עזרתו במציאת עבודה, אבל הם כן הסבירו לי שהמשרד מממן קורסים מקצועיים עד לסכום של 7000שח, צריך להביא להם אישורים לגבי אמינות הקורס והם באמת משלמים (אם באותו הרגע יש תקציב...).

למעלה