שאלה בנושא חיבור חשמלי

ח אלפשה

New member
שאלה בנושא חיבור חשמלי

מבקש לחבר שני מקורות במקביל לאותו צרכן. הבעיה: שני המקורות נמצאים בשני לוחות חשמל חד פאזיים שכל אחד מהם ניזון מפאזה אחרת.
פתרתי את הבעיה באמצעות מגען שמנתק את המפסק של מקור אחד בשעה שהמפסק של השני במצב דרוך ולהפך.
בכדי לחסוך במגענים הסידור הנ"ל מופעל (בתכנית בלבד לפי שעה), כך שהמגען מנתק את הפאזה של המקור השני בשעה שהראשון פועל אבל לא מונע מגע בין מוליכי ה-0 משני המקורות.
והשאלה: האם מגע של מוליך ה-0 של לוח אחד במשנהו, שבלוח שני ( כשהלוחות ניזונים מפאזות שונות), טומן בחובו בעייתיות חשמלית כלשהי?
תודה מראש על תשובה עניינית

ח אלפשה

New member
)המשך)

החשש שלי בעיקרו נובע מהחשש שהסידור המתואר לעיל עלול להקפיץ את מפסק הפחת.
כמובן שניתן בקלות רבה למנוע את הסיטואציה הנ"ל, אלא שהדבר מחייב שימוש בשני מגענים - כשהמניע מאחורי השאלה הוא נסיון לחסוך בעלויות (ככל האפשר מבלי ליצור בכך אפשרות לתקלות).

רשר

Well-known member
מנהל
יש ממסרים במידה של מודול אחד (18 מ"מ) במחיר סביר עד 20A

ניחוש שלי רצונך להפעיל דוד משותף לשני חלוקות של בית,
הפתרון לא מוצלח ומסוכן לכל אדם שיגש לצרכן הנ"ל כי גם אם ניתק במקור אחד עלול לקבל חשמל ממקור שני,
הפתרון שוויוני כלכלי זה דוד חשמל קטן לכל חלקה כששניהם מקבלים מים מדוד השמש בו אין כלל חיבור חשמל כך כל אחד ישלם את הצריכה שלו,
כמובן שיש אפשרות אחרת:
ממסר אחד מפעיל את הצרכן כשהפיקוד שלו משני מקומות אך ב"מתח נמוך מאוד" עד 50V ומומלץ 24V
כיום יש גם מוצרי WIFI מתאימים כך שכל אחד יכול להפעיל מהטלפון שלו את הצרכן
ברור שבכל מקרה חובה שיהיה לצרכן מפסק דו-קטבי צמוד אליו כך שניתוק במקום ימנע תאונה,

ח אלפשה

New member
מיקוד נוסף של השאלה הנ"ל

א. ניחוש קולע. זו אכן המטרה. העניין הוא שמדובר בדירה מחולקת לשני שותפים שלכל אחד מהם הזנה מלוח אחר כאמור. הבעיה שכבר קיים שם דוד חימום מים גדול אחד שחשמלאי שהיה שם קודם פתר/ניסה לפתור את הבעיה ע"י החלפת הפלאנג' שהיה קיים במקור לפלאנג' עם מקום לשני גופי חימום ושני טרמוסטאטים כשכל דייר מחובר באמצעות המפסק הדו קטבי שלו לאחד משני הזוגות, ובעל הדירה לא רוצה להשקיע יותר מכיוון שהבניין עומד בפני הריסה.
לי הפתרון הזה נראה כמשהו לא בריא והצעתי לבעל הדירה את הפתרון שלי שהוא הרבה יותר אלגנטי והוא גם קיבל אותו.
ב. האמת? אני לא רואה למה הפתרון לא מוצלח ולמה מסוכן. הגישה היחידה של כל אחד מהדיירים נשארת למפסק הדו קטבי שלו בלבד (כשהמגען-ים סגור-ים בתוך קופסה), והפעלת המפסק גורמת לניתוק המפסק השני ממקור מתח כך שהפעלתו לא תגרום לתוצאה כלשהי והאמור נכון באותה מידה גם למקרה של הפעלה בידי הדייר השני.
מה שעומד ביסודה של השאלה המקורית שלי הוא הרצון לחסוך בעלויות (של מגען נוסף או שימוש בשני מגענים של מודול אחד בלבד וכבל נוסף של 2.5×4 ממ"ר באורך של כ-6 מ'), אלא שבפתרון כזה אין ניתוק של מוליך ה-0 ובדריכה של מפסק אחד כאשר השני דרוך - ייווצר מגע בין מוליכי ה-0 משני הלוחות (גם אם מגע בין מוליכי המתח לא אפשרי), והשאלה שלי מתמקדת בתהיה עד כמה מצב כזה הוא בעייתי - שאלה שעליה לצערי, לא נעניתי.
בתקווה להיענות עכשיו
ובתודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
אין פתרון תקני לצרה הזו אלא כפי שהצעתי

https://ksp.co.il/?uin=66813
מפסק ווי פיי כשהתשלום יתחלק בינהם, או 2 דודים,
הפתרון של 2 גופי חימום בדוד אחד מסוכן עוד יותר מכל דבר שהעלתי בדעתי - מה שהחשמלאי הדביל שכנראה חסר רשיון ביצע זו עבירה פלילית חמורה שעלולה להוביל במקרה הטוב למוות וברע לאובדן הבית כתשלום לנכה שישא את זכר הפשע לכל חייו,

ח אלפשה

New member
הבעת הסתייגות ואכזבה מהתשובות שניתנו עד כה

מצטער, אבל אף אחד מהפתרונות שהצעת אינו מתיישב עם האילוצים בשטח שבמקום.
מעבר לכך תשובתך מקוממת על כי אתה פוסק אבל נמנע מלהצביע על הרציונל שמאחורי דבריך.
סיפור הדוד עם שני גופי החימום (שנכון לעכשיו עובד מזה זמן שאינני יודע אותו), עם כל הסתייגותי ממנו - אינו מהווה למיטב הבנתי סיכון בנפש אלא במקרה הקיצוני של קצר בין הפאזות - הקפצת נתיכי ח"ח. עם זאת לא זה האישיו שאיתו פניתי אליך והוא לא יותר מרקע להבהרת התמונה.
השאלה שהפניתי אליך מתמקדת בתהיה: איזו תקלה צפויה מכך כשנוצר מגע בין שני מוליכי ה-0 שמקורם בלוחות דירתיים שונים? השאלה לא היתה מתעוררת כלל, אילמלא האפשרות לחיסכון בעלויות, שתקלה אפשרית כזו תרתיע אותי מלהשתמש בה.
השאלה בפירוש לא התייחסה לפתרון הבעיה -שאותו במקרה של הפתרון שלי- אתה פוסל מבלי לנמק ובו בזמן מתחמק מלהשיב עליה כפשוטה.
צירוף המילים "אינני יודע" כתשובה, איננו בחזקת ביטוי מגונה (כל עוד הוא מעוגן במציאות), ויתקבל בהבנה. אחרי ככלות הכל - אף אחד לא מושלם, אבל זריית חול בעיניים איננה בגדר תשובה שאני מוכן לקבל אך ורק מתוקף הסמכותיות שהמשיב מסתתר מאחוריה.
סליחה על הבוטות, אבל דרך התשובה לגופה של שאלה עדיין פתוחה בפניך ומאד אעריך וגם אודה על נקיטה בה.

רשר

Well-known member
מנהל
בבוטות לא לומדים ולצורך לימוד כדאי מאוד לוותר עליה

אתה רוצה שאסביר את כל חוק החשמל במיוחד בשבילך כשכל חשמלאי לומד את הנושא במשך כ 1200 שעות לימוד ועומד במבחנים לקבלת רשיון,,,
הסברתי את הבעיה העיקרית של הסיכון במציאות הזנה כפולה בדוד אחד (הניחוש שלי לא היה מקרי, זו בעיה ידועה כשחורגים מהחוק ומחלקים בתים/דירות),
הסברתי והצעתי כמה פתרונות לפי חוק החשמל
זכותך להמשיך בהצגת הפגעות ממני אבל היא לא משכנעת כלל "מבלי לנמק" למה שלא תפתור את הבעיה כחוק כפי שהצעתי?

כנראה שתוכל להצטרף לדיון הזה:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/770/184543131/עשו_זאת_במו_ידיכם/חשמל_ותאורה
שם תקבל את ההסבר למה אסור לעבוד בחשמל ללא רשיון (חשמלאי עם רשיון לא היה מעז לעשות מה שיש בדוד המתואר),

האאאא,,, כן האפס - ממסר עם 2 מגעים מקבילים יפתור את הבעיה - או אולי לאחד את שני החלקים של המבנה לאותה הפזה? כמובן שזה לא פותר את בעית הסיכון בדוד עם הזנה כפולה

ח אלפשה

New member
מיקוד שאלה שכבר נשאלה ולא זכתה למענה ממין העניין

למה בשם אלוהים לא ניתן לקבל בפורום חשמל תשובה לשאלה פשוטה?
השאלה היא: מהן ההשלכות החשמליות של מגע בין מוליכי ה-0 שמקורם, כל אחד, בלוח חשמל אחר? האם מגע כזה עשוי להקפיץ את מפסק/י הפחת באחד הלוחות או בשניהם?
אינני שואל שום דבר מעבר לזאת ומבקש תשובה שתתמקד בשאלה בלבד, ורצוי גם שתהיה מנומקת (ככל שהמשיב יכול לנמק), ולא תשובה של כן/לא

רשר

Well-known member
מנהל
אני מבין שאתה רוצה תשובה אבל לא מוכן לקבל את מה שיש

ועדיין ממשיך בטענות במקום בשאלה פשוטה בלי "רגשי" מיותר שממש מוריד כל חשק לענות לך,

אבל כאן כזכור עונים ככל האפשר ברמה סבירה לכל שאלה
אפס אומנם נקרא אפס כי יחסית לאדמה המתח שלו קרוב לאפס אבל עדיין יש בו מתח ולפעמים אף מסוכן מאוד,
חיבור של 2 אפסים שמקורם באותו המקור (לוח ראשי) אך מוצאם בהמשך מלוחות משנה שונים עלול להביא להפרשי מתח בינהם שיספיק ליצור זרם דלף (פחת) שיגרום לניתוק ממסר פחת,

פחת מנתק כאשר חלק מהזרם נכנס דרכו לצרכנים אך לא כולו חוזר דרכו באפס וזה יקרה כאשר יש מגע של האפס באפס ממקור אחר וחלק מהזרם יזרום דרך האחר,

למעלה