שאלה בנושא חניה פרטית

pumic

New member
שאלה בנושא חניה פרטית

קניתי בית כאשר בקניית הבית נכללת חניה. אני מעוניינת לבנות שער חשמלי בחניה ואני יודעת שחלק מהדיירים מעוניינים בכך. הבית כולל 20 דיירים. האם האני צריכה רוב מסויים לאישור השער החשמלי אם כן כמה אחוזים. שאלה נוספת אם דייר מסויים לא רוצה את השער היות ואין לא רכב האם אני יכולה להוריד אותו מרשימת הדיירים ולא לאפשר לו לקבל שלט לשער (יש גישה נוספת לחניה דרך הבניין). אודה לכם על תשובתכם המהירה

ציפי ג

New member
יש לך סבלנות לתשובה מתלבטת?

כל דברי כאן הם בהסתיגות שהתקנון הוא מצוי ולא מוסכם. (תקנון מסמך המסדיר את יחסי השכנים בבית משותף). ברב קולות באסיפה כללית של בעלי הדירות אפשר להעביר החלטה על התקנת שער. ואולם כל מי שמתנגד להקמת השער לא חייב בעלות. וכאן ההתלבטות. אם אני לא חייבת בהשתתפות, אני גם כביכול לא יכולה להשתמש בשער. ומה אם אני רוצה לממש את זכותי על החניה שקניתי? אסור לשותפים במקרקעין למנוע משותף אחר את השימוש במקרקעין שלו. לכאורה התוצאה היא שאדם שמתנגד ולא משלם יוכל להשתמש בשער. זה מרגיש לא צודק ומאוד לא נח, ולכן ההתלבטות שלי.

igalgolan

New member
מחסום ומעלית

המצב בקשר למחסום לחניה בדיוק כמו המצב בקשר למעלית, לא כולם משתתפים בעלות אך לכולם זכות שימוש (והחובה לשאת בעלויות אחזקה). יגאל גולן

shaio

New member
בתים משותפים

לכאורה, מעלית הוסדרה ספציפית, מדוע מחסום זה כמו מעלית? מחסום שמונע שימוש הוא "ירידת ערך", ולכן טעון הסכמה. המדובר בשיפור למבנה, ולכן אין חובה לשאת בהוצאות ההחזקה (לפי החוק והתקנון). אני מדבר על סמך פרשנות קודמת של החוק ומודע לזה שהיו התקדמויות בפסיקה, שאותן אינני מכיר -- יגאל גולן: אתה מכיר פסיקה ספציפית שחידשה בנושא? (אינני עו"ד)

pumic

New member
ראשית תודה לכולם אבל

עדיין יש בעיה קודם כל מדובר בשער חשמלי ולא במחסום. שנית האם אין באפשרותי לחייב את הדיירים שלא מסכימים לשלם בכל אופן לשלם. אולי איזה שהוא משהו "בהגנה לתרבות הדיור" אם משהו מכיר? אני כמעט בטוחה שיש משהו בחוק בנושא זה.

don43

New member
דוקא את החוק הזה אני מכיר היטב.

יודגש שאינני עו"ד. חוק המקרקעין בפרק "בתים משותפים" קובע כי ניתן לחייב (באסיפת בעלי דירות וברוב רגיל) בעל דירה להשתתף בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף על מנת לשמור אותו במצב סביר. סביר מוגדר "כפי שהיה ביום בו נסתיימה הבנייה". במקרה דנן, מדובר בהשבחת הנכס, ולכן אין דרך לאלץ את מי שאינו רוצה להשתתף בהוצאה. לעומת זאת, לא ניתן למנוע מבעל דירה את האפשרות להשתמש שימוש סביר ככל הדיירים ברכוש המשותף קרי - שטח החנייה, ועל כן תיאלצו לתת בידו שלט לשימושו במידה ויחפוץ. כבעל/ת דירה אני ממליץ לך להחזיק את חוק בתים משותפים (מדובר בכעשרה עמודים) דרך קבע בבית.

למעלה