שאלה בנושא טיפול רפואי במהלך השירות

שאלה בנושא טיפול רפואי במהלך השירות

אני משרת בבסיס סגור וכרגע חולה עם כאבי גרון, קצת חום וחולשה ובגלל הטיפול התרופתי שלי שמחליש את המערכת החיסונית, המחלה רק תתדרדר אם לא אקבל גימלים ולא אטפל בה. איך אני יכול לצאת במהלך השבוע לרופא אזרחי שיודע לטפל בי בהתחשב בכל התרופות שאני לוקח? שלחו אותי לרופא של הבסיס והוא כמובן לא נתן לי גימלים. אפשרי לצאת לרופא אזרחי בלי לבזבז יום חופש?

הרופא לא נתן

הרופא של היחידה אמר שזה המתנדב הראשון שהוא פוגש והוא לא יודע מה לעשות איתי והביא לי הפנייה למשטח גרון בחר"פ שזה צבאי בכלל.. שאלתי אותו אם אני יכול לצאת לרופא אזרחי והוא אמר שאני צריך שחרור מהמפקד ולא ממנו.
בסופו של דבר חתמתי על יום חופש, אבל כל פעם צריך לחתום על ימי חופש? יש לי רק 15 בשנה ואני הולך לבזבז אותם כל פעם שאני חולה? מה אני עושה כשיש לי פגישות מעקב עם הרופא שלי? מה אני עושה כשיש לי את הבדיקות הקבועות שאני חייב לעשות? חותם עוד ימי חופש?
חוץ מזה, הרופא האזרחי אמר שיש לי שפעת וישר הביא לי 3 גימלים, איך הרופא הצבאי בכלל יכול לקחת סיכון ולא להביא לי גימלים כשאני לוקח תרופות שמשפיעות עליי באופן משמעותי?!

sm252

New member
אתה בכלל לא צריך להיות מול הצבא..

ברגע שאתה לא מרגיש טוב אתה מודיע למקפד שלך והולך לרופא אזרחי שלך. אם הוא נותן לך אישור מחלה זה כמו גימלים ואתה מודיע למפקד שלך כמה ימים הוא נתן לך.כנל לגבי ימים של בדיקות רופא אתה יוצא מהבסיס וזה נחשב יום "בדיקות" בדוח 1. ממש לא על חשבון ימי חופש

לא אמור להיות לך שום קשר לרפואה הצבאית אלא במקרה חירום.

למעלה