שאלה בנושא יועץ פנסיוני/מנהל רשת/ניהול חשבונו

שאלה בנושא יועץ פנסיוני/מנהל רשת/ניהול חשבונו

שלום לכולם. אני בחור בעל תואר שני (כמעט) ב"מקצוע" לא פרקטי במיוחד (תקשורת ומדע המדינה ,למשל) . כעת אני בן 30 וצריך לבחור 'קריירה' חדשה,מכיוון שלא מצאתי את עצמי "בתחום" (למשכילים-כלליים אין הרבה מקום במדינה הזו,רק לקורות חיים מרשימים וניסיון בענף "פרקטי" וויטמין P מפותח או ויטמין K (קומבינות). מכיוון שקצה נפשי בעבודות זמניות מטומטמות,משלמות-נמוך, כפויות טובה ועם סחורה אנושית לא ברמה סוג א'...אני חייב להחליט *דחוף* על מקצוע חדש. האפשרויות אותן שקלתי הן מנהל חשבונות ,מנהל רשתות או מנהל פורום בתפוז (האחרון היה בצחוק).ניהול חשבונות,מנהל רשת, או יועץ פנסיוני. כל מיני "מקצועות" במכללות אחרות כגון "מכללת יוסי למנעולנות, אזעקות וקריינות" בגבעתיים לא באות בחשבון. אין לי יותר מדי אופציות. אני מודע לכך שמנהל חשבונות עושה את העבודה שחורה של רואי החשבון,שהם עושים את העבודה השחורה במשרד.כלומר,אני אעשה עבודה שחורה של זה שעושה את העבודה המשרדית השחורה.להוציא את פועלי הניקיון ,כמובן. הקיצקצ,אתם יכולים במטותא לספר לי את כל הידוע לכם על סיכויי העבודה בתור מנהל רשת ? בתור יועץ פנסיוני ? האם כדאי בכלל להירשם לאחת מהמכללות היקרניות הללו? האם באמת אוכל למצוא עבודה,ללא נסיון,כמנהל רשת בעל 'תעודת מייקרוסופט"? האם זו בחירת מקצוע טובה? אפילו חשבתי ללכת ללמוד משפטים בגילי המופלג..אך עוד 4 שנים של סטודנטיאליות זרקנית והמשך עבודה במשלוחים לא ממש בשבילי. הקיצר...אנא פיתחו את עיניי בקשר לאפשרויות אותן מניתי. א. סיכויי העבודה ללא ניסיון ב. נסיונות אישיים שלכם כמתחילים או מתקדמים בכל אחד מהמקצועות אותם מניתי ג. מה השכר למתחילים?למתקדמים? ד. כיצד מתחילים בכלל לצבור ניסיון בכל אחד מהמקצועות? ה. האם זו בחירה נבונה ?איני רוצה שוב לזרוק את כספי לנהר. מספיק אוניברסיטאות שונות גנבו לי את כספי . שוב,להזכירכם/ן ,מדובר על ניהול רשתות של מיקרוסופט, או יועץ פנסיוני (מישהו יכול לפרט לי מה מקצוע זה? האם יש מספיק כאלו בשוק? אחוז המשרות הפנויות? סיכויי הקבלה ?היכן ניתן לעבוד?) בתי הספר ויועצי הלימודים יודעים לתת מידע,אך אני מטיל בספק את כנותם.הם רק רוצים למכור,אחרי הכל.
 
היי

ראשית שיהיה לך בהצלחה. שנית, הגיע הזמן באמת להתמקד ב"מקצוע" ולא סתם לזרוק את הכסף על תארים מפוצצים שאין בהם שום עבודה מעשית ומקצוע. אני מאד ממליץ על הרישיון של יועץ השקעות/פנסיוני. למרות שהמצב אינו קל במשק כיום יש עדין לזה ביקוש יפה..שבטוח גם יתאושש בשנים הקרובות. אם תרצה עוד מידע , אתה מוזמן לשלוח לי מסר.
 

noam4u

New member
קצת פרטים

שלום בקיצור אסביר על מנהל חשבונות ועל מנהל רשת ואז בהרחבה על ייעוץ פנסיוני. מנהל חשבונות הוא אכן ה"פועל השחור" של רואי החשבון וששל החברות. זוהי עבודה חשובה אך סיזיפית ודי משעממת. מנהלי חשבונות תמיד צריך כי הם אלה שמזינים את הנתונים למחשב לכל החברות והעצמאיים. מעבר לכך קשה לי לייעץ שכן אני לא מכיר את התחום מספיק כדי להגיד אם יש או אין עבודה. מנהל רשת הוא טכנאי שמנהלי את כל פעילות רשת המחשבים של חברה, כולל הגדרת משתמשים, הנפקת דוחות, טיפול בתקלות, רישוי ותפעול כולל. מן הסתם הוא גם מטפל בבעיות של משתמשים. מנהלי רשת יש בשפע, שכן זהו תפקיד שמצריך בעיקר ניסיון ולאו דווקא תואר כזה או אחר ויש מכללות רבות אשר מנסות לרשום תלמידים למקצוע זה שמרות שיש רוויה מסויימת (בלשון המעטה) בתחום. כל ילד זב חוטם יכול לתפקד כמנהל רשת. יסלחו לי כל מנהלי הרשתות שיקראו את זה אבל... זוהי דעתי ממרום שנותיי כפליט הייטק (מספר שנים בתפקידי ניהול מערכות מידע וסמנכ"ל מערכות מידע) לשעבר. לעניין ייעוץ פנסיוני. התחום הוא יחסית "חם" שכן החוק בארץ מחייב פנסיה לכל שכיר, דבר אשר (בעולם אידיאלי) מצריך ייעוץ פנסיוני מקצועי. כל אדם אשר מפקיד כספים באפיק פנסיוני צריך לקבל ייעוץ מקצועי על מנת להתאים את מסלול ההשקעה בצורה הטובה ביותר. חברות הביטוח והבנקים מגייסים ומחזיקים הרבה מאוד יועצים פנסיוניים כדי לעמוד בביקושים, מה גם שהתחלופה בתחום הינה גבוהה. אמנם המשבר בשוק פגע במשכורות, אך חשוב לציין כי תמיד אנשים יצטרכו פנסיה ומישהו שידריך אותם. יש הרבה מאוד מקומות אשר מכשירים יועצים פנסיוניים אך חשוב לבדוק מי המרצים ומה הותק שלהם. כדי להיות יועץ פנסיוני יש לעבוד מסלול של 6 בחינות (אם אתה בעל תואר במנע"ס, כלכלה או חשבונאות אתה פטור מ 3 בחינות) ולאחר מכן לעבור תקופת התמחות. אשמח לענות לשאלות נוספות, אם יעלו, ולעזור לך להתלבט בין מקומות הלימוד. שבוע נפלא נועם יועץ פנסיוני הוא
 
עוד שאלה

תודה רבה נועם,ושוב שאלה: האם להתחיל לימודי משפטים בגיל 30, ללא גב כלכלי ,כלומר עם צורך לעבוד בעבודות סטודנטאליות ולהלחם בתשלומי שכ"ל וכד' ועל כל מה שמשתמע מלהיות סטודנט במשרה מלאה, נראה לך צעד הגיוני ? אני רואה מס' מכשולים: א.לעשות איזשהוא מבחן קבלה בגילי כדי להתקבל לאונ' או לשלם 30000 לשנה עבור מכללה ,מה שאיני יכול להרשות לעצמי בשום אופן. ב. להמשיך להיות עני- מרוד- סטודנט-חופשי למשך 4 שנות לימודי המשפטים בלי שום יכולת לחיות לבד או לחסוך כסף כלשהוא או קצת פינוקים פה ושם. בקיצור,לחזור אחורה 5 שנים. האם צעד זה ,לימודי משפטים,שבעיניי נתפס יוקרתי יותר מכל היועץ פנסיוני/מנהל רשתות/חשבונות למינהם, נשמע לך הגיוני/פרקטי/יעיל וכו' כאשר אני כבר בן 30 ? אסיים כנראה בגיל 35 לפחות את לימודיי. ???
 
למעלה