שאלה בנושא ייבוא ומכס

• פותח הנושא pcp1
  • פורסם בתאריך

pcp1

New member
שאלה בנושא ייבוא ומכס

שלום, אני חדש לעסק של קנייה וייבוא ומכס... ואני רוצה לקנות מוצר מEBAY אז ככה: אם אני מזמין מוצר בייבוא אישי פרטי . המוצר עלותו ברשמית בחו"ל (מהחנות) 250 דולר... המוצר הוא לצורך העניין קונסולת WII דומה לפלייסטיישן... היא קופסא קטנה מאד בגודל ופחות מ2 ק"ג במשקל. השאלה שלי היא כמה אחוז מ250 דולר יבקש ממני המכס על המכשיר? ******** שאלה נוספת, אם חברה השולחת אליי מוצר ומכריזה עליו כ"מתנה" האם המוצר פטור ממכס או שעלות המכס לא תיפול עליי, הלקוח? האם יש איזושהי משמעות למוצר שהחברה השולחת מחו"ל מכריזה עליו כ"מתנה"? ********* אם קניתי מוצר מאתר מכירות כמו EBAY, הנמכר במחיר של 100 דולר והמחיר הרשמי של המוצר הוא 200 דולר האם המכס לוקח אחוזים על המחיר הרשמי של המוצר או על המחיר שבאמת קניתי אותו? ********* ושאלה אחרונה, אם המוצר עלה 100 דולר והמשלוח 60 דולר. האם המכס לוקח אחוזים מ160 דולר או רק מה100 דולר?(האם המשלוח נחשב כחלק מעלות המוצר?) שאלה חדשה שהוספתי, האם אתם מכירים איזשהו "קומבינה" שאפשר לעשות עם אנשים מEBAY כאילו לבקש מהם לכתוב על המוצר שמחירו ככה וככה כדי שיהיה פטור ממכס או דבר כזה? כי הייתה שמה חברה שזכיתי במכירה פומבית שלה אבל אחרי זה רשמתי לה שאני לא רוצה כי המכס בארץ שלי יקר לי מדי אז הם רשמו לי שהם יכולים להכריז על המוצר כ"מתנה" מה שלפיהם אמור לעזור לי עם המכס ... אבל הם לא יודעים אם זה באמת עוזר בארץ שלי. תודה רבה! ומקווה לתשובות לפחות לחלק מהשאלות.

תשובות

תשובה א' - תבדוק באתר המכס - יש פרוט לפי סוג המוצר תשובה ב' - אפשר לרשום מתנה אבל אם המכס בודק אז תשלם תשובה ג'-המכס לוקח מכס על הסכום שמעל 50$ תשובה ד' - אתה יכול לבקש מהמוכר לרשום ערך נמוך יותר , יש כאלו שיסכימו. אגב , יש כאלו שרושמים ערך נמוך גם מבלי שתבקש תשובה ה' - קח בחשבון שאז המוצר מבוטח לפי הערך שנרשם

pcp1

New member
המשך

מה זה ייתן לי אם המוכר ירשום ערך נמוך יותר? ואיך אני יודע לפי איזו קטגוריה המוצר הזה נחשב? זה לא משהו ממש ברור.. ואיך זה הולך, המוצר מגיע לארץ ואז מתקשרים אליי להגיד שהוא הגיע וצריך לשלם מכס או שזה בסניף דואר יבקשו? או באיזה שלב אני אמור לשלם את המכס ואיך?

pcp1

New member
המשך 1

תודה על התשובות שלך אבל אני רוצה משהו יותר ברור (מספרים) אם אני מזמין מוצר לדוגמא את זה: http://cgi.ebay.com/Nintendo-Wii-Game-console-Brand-New-With-5-Games_W0QQitemZ160105441259QQihZ006QQcategoryZ62054QQrdZ1QQcmdZViewItem (מקווה שהלינק עובד) כמה המכס ייקח לי עליו? אני לא מבין באתר של המכס ראיתי שמה את הטבלה לא ברור לי לפי מה זה מסווג... זה יכול להיות DVD אבל זה קטן בהרבה וקל בהרבה ממכשיר DVD... עם זאת, המחיר שמה כרגע זה 250 דולר כולל המשלוח... כמה המכס לוקח על דבר כזה? (המחיר רק של המוצר זה 200 דולר במכירה הזאת והמחיר הרשמי של המוצר הוא 250 דולר בחנות) תודה רבה לעוזרים, אני רוצה לדעת לפי שאני מזמין שלא ייקחו לי חצי מהמחיר של המוצר על מכס... ואם הבן אדם רושם על זה שזה "מתנה" או שזה שווה 50 דולר או משהו כזה כמה המכס ייקח במצב כזה?

אתה רוצה משהו ברור יותר? מספרים?

מצטערת לא אוכל לעזור עדיין לא קיבלתי את דיפלומת עמילות המכס שלי אבל עד אז אני בטוחה שתתמודד עם אתר המכס ותוכל למצוא את הפריט . למה אתה מצפה שנעשה לך את העבודה?? (ועל זה דיברתי קודם בדיוק)

dandush66

New member
לא יותר פשוט לפנות למכס באימייל עם כל השאלות?

ובכל מקרה, הרשו לי לנפץ את מיתוס ה"מתנה". אין לזה שום ערך היום. גם אם מודבר באמת במתנה, ברגע שהמחיר שלה עולה על 50 דולר היא מחוייבת במס. בהרבה מדינות בעולם זה המצב.

pcp1

New member
אז מי מחליט כמה הערך שלה?

אם הבנאדם ששלח לי אותה כתב עליה שהיא שווה 40 דולר ובעצם שווה 200 איך הם יכולים לדעת?

ACE OF SPADES

New member
למכס יש קטלוג מוצרים , כמעט כל מוצר שאתה יכל

לחשוב עליו נמצא שם. הם פשוט בודקים מה הערך לפי הקטלוג שלהם.

kuki1977

New member
לאחרונה קניתי מעיל

שעלה לי 230 $ כולל משלוח. לא נדרשתי לשלם עליו מכס ובבדיקה שזה עבר במכס נרשם "מתנה" מבלי שביקשתי או שהמוכר אמר לי שהוא ירשום. כנראה שהם החליטו שזה מתנה. אז אני לא יודע מה זה אומר כי אתם אומרים פה שמעל 50$ מחייבים במכס. דרך אגב, זה התעכקב במכס 11 יום עד שקיבלתי את ההודעה לבוא לקחת את המוצר מהדואר.

pcp1

New member
דוגמא שאומרת

שהרבה ממה שכתבו כאן זה קשקוש או פשוט עניין של מזל...

ACE OF SPADES

New member
תשמע עם חוקים לא מתווכחים , והחוק אומר

מעל 50$ יש מכס. יכל מאוד להיות שפשוט האמינו שזאת מתנה. אל תשכח דבר אחד : הכל תלוי באותו בן אדם באותו רגע ספציפי שבודק את החבילה ובמצב הרוח שלו, אם כמובן יש מקום לשיקול דעת. הזמנתי כבר פעם אחת 3 מוצרים ביחד שעולים בארץ ביחד 3000 שקל. הזמנתי דרך שילוח מהיר והחבילה אפילו לא עצרה במכס , או שכן ופשוט דילגו עליה. לא יודע מה להגיד לך... כאשר שולחים מוצר צריך לקחת ריזיקה ולדעת שיתכן ותחוייב , אם לא חוייבת , מזל טוב.

pcp1

New member
רגע אז יכול להיות שעלית פה על משהו?

לפי הדוגמא שלך יכול להיות שאם מזמינים דרך משלוח מהיר (EXPRESS) אז זה לא עובר במכס? או שיש לזה עדיפות שמה? (עדיפות לא לקבל מס? :p ) מה זה USPRS? זה איזשהו סוג של משלוח אווירי לפי מה שכתוב בEBAY אבל אני לא יודע בדיוק... יכול להיות שאם זה משלוח אוויר אז יש פחות סיכוי למכס ? תודה על התשובות והדוגמאות שלך.

dandush66

New member
ממש לא

אם כבר, הזמנה דרך חברת שילוח היא סדין אדום שמושך את השור. כל מוצר שנשלח דרך חברת שילוח עבור בדיקה במכס, וזאת בניגוד למעטפה רגילה שנשלחת בדואר למשל. אבל במכס לפעמים יש עומס, ולפעמים למוכסים יש עניינים יותר דחופים לטפל בהם (פיל שמחכה בקופסה שהגיעה מסינגפור למשל...) אז הם "מחליקים" את החבילות בלי לבדוק אותן. הרי לא ניתן באמת לבדוק הכל. לפעמים זה עובר ולפעמים זה נבדק ומחוייב. לא עלית על כלום בקיצור. אם שילוח דרך UPS פדקס וכו' היה מדלג על המכס, כך עמישראל היה מזמין בתים, מכוניות ויאכטות דרכו.

למעלה