מקום אחסון
תראה, בגדול עם תותי עץ לא היה לי ניסיון אבל עם הרבה פירות אחרים כן, ויש כאן גם מומחים הרבה יותר רציניים ממני שעוסקים בתחום דרך קבע, אבל: מכמה עשרות הפעמים שהכנתי ליקרים (כשהראשונה הייתה בשיטת מיצוי בסוכר - ומאז לא חזרתי עליה כי חוסר היכולת לשלוט במתיקות ברמה מדויקת עצבן אותי והעדפתי את שיטת המיצוי באלכוהול והוספת סירופ סוכר...) הגעתי למסקנה שאמנם ב30% אלכוהול אתה באזור די בטוח מבחינה בקטריאלית, (למרות שבמיצוי סוכר אולי לא, כי יש המון המון סוכר שחיידקים אוהבים...), אבל בחום של מדינת ישראל (לא יודע מאיזה אזור אתה...) לחשיפה ממושכת לחום עלול להיות אפקט מסוים על הטעם ובטח ובטח על אידוי אלכוהול לא מבוקר, צריך לזכור שבדרך כלל הבקבוקים אמנם נסגרים, אבל (כנראה) רובנו לא מגיעים לרמת אטימה ברמת ליקר מסחרי שנרכש וטרם נפתח, כך שחום עלול להשפיע על הטעם...
בכל אופן, מקרר לפי הניסיון שלי זה מצוין! גם שומר על הטעמים והמוצר בטמפ' אחידה וגם מקורר לרגע שתרצה לצרוך... אגב, גם מקרר יין עושה את העבודה נהדר... ככה גם הליקר לא מקורר "יותר מדי"
אם אי אפשר מקרר, אז מקום קריר בטמפ' שאינה משתנה יותר מדי - ורצוי מאד שלא יהיה בחשיפה לאור שמש! ועל כן ארון משקאות אטום או ממ"ד קריר בד"כ יתאימו