שאלה בנושא יישון/חיתון של ליקרים

נטע108

New member
שאלה בנושא יישון/חיתון של ליקרים

שלום,
אני מכין בבית ליקר תותי עץ, בשיטת מיצוי בסוכר....
לאחר שלב הוספת האלכוהול (הריכוז כרגע הוא 30%)
האם יש עדיפות ליישון במקרר או מחוצה לו (במידה ושתי האופציות
אפשריות בכלל)?
 

Lagavulin 25

New member
מקום אחסון

תראה, בגדול עם תותי עץ לא היה לי ניסיון אבל עם הרבה פירות אחרים כן, ויש כאן גם מומחים הרבה יותר רציניים ממני שעוסקים בתחום דרך קבע, אבל: מכמה עשרות הפעמים שהכנתי ליקרים (כשהראשונה הייתה בשיטת מיצוי בסוכר - ומאז לא חזרתי עליה כי חוסר היכולת לשלוט במתיקות ברמה מדויקת עצבן אותי והעדפתי את שיטת המיצוי באלכוהול והוספת סירופ סוכר...) הגעתי למסקנה שאמנם ב30% אלכוהול אתה באזור די בטוח מבחינה בקטריאלית, (למרות שבמיצוי סוכר אולי לא, כי יש המון המון סוכר שחיידקים אוהבים...), אבל בחום של מדינת ישראל (לא יודע מאיזה אזור אתה...) לחשיפה ממושכת לחום עלול להיות אפקט מסוים על הטעם ובטח ובטח על אידוי אלכוהול לא מבוקר, צריך לזכור שבדרך כלל הבקבוקים אמנם נסגרים, אבל (כנראה) רובנו לא מגיעים לרמת אטימה ברמת ליקר מסחרי שנרכש וטרם נפתח, כך שחום עלול להשפיע על הטעם...
בכל אופן, מקרר לפי הניסיון שלי זה מצוין! גם שומר על הטעמים והמוצר בטמפ' אחידה וגם מקורר לרגע שתרצה לצרוך... אגב, גם מקרר יין עושה את העבודה נהדר... ככה גם הליקר לא מקורר "יותר מדי"
אם אי אפשר מקרר, אז מקום קריר בטמפ' שאינה משתנה יותר מדי - ורצוי מאד שלא יהיה בחשיפה לאור שמש! ועל כן ארון משקאות אטום או ממ"ד קריר בד"כ יתאימו
 

נטע108

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת.....

אז המקרר לא פוגע בתהליך החיתון?
 

Lagavulin 25

New member
חיתון

בהשריה בסוכר הליך הוצאת הטעמים נעשה כשהפרי והסוכר יחד... מרגע שהכנסת לשם אלכוהול והוצאת את הפרי (בדרך כלל בא ביחד - הוצאת הפרי מהנוזל והכנסת האלכוהול אחר כך) = בעצם כבר די סיימת את הכנת הליקר, כך שקור לא פוגע ואפשר לקרר באותו רגע...(תמיד אפשר להשאיר את הפירות בפנים, אבל אז אתה מסתכן בתסיסה וברקב שעלולים להיווצר במידה וכן ישנם בקטריות לא רצויות כי הפירות צפים וחלקם בא במגע עם אוויר).
לשים את הפירות והסוכר בקור טרם הוספת האלכוהול לא נסיתי וגם לא קראתי שאף אחד המליץ על כך בשום מקום. דווקא כאן אני חושב שרצוי שהפירות יגירו כמה שיותר נוזלים ולכן מקרר יכול להיות לאויב בשלב זה (כי הוא מייבש)
במאמר מוסגר אומר שבהשרייה באלכוהול אני באופן אישי לא הנחתי בקירור אלא במקום קריר וחשוך ובצנצנת אטומה מאד מאד מה שיצר תוצר טוב מאד...
בהצלחה.
 
למעלה