שאלה בנושא יציאה לחו"ל וקצבאות

Flower Child

New member
שאלה בנושא יציאה לחו"ל וקצבאות

אמי מקבלת הבטחת הכנסה וקצבת שארים מהמוסד לביטוח לאומי. השאלה היא: האם מותר לי לצאת מהארץ (לתקופה של חודש ופחות) בהיותי קטינה ללא אמי, והאם היציאה שלי לחו"ל תגרום להפסקת תשלום הקצבאות? תודה מראש לכל משיב

haimra

New member
ילדת פרחים מותר לך לצאת לחו"ל

באם אימך מאשרת לך, וקצבאות אימך לא תפגענה בתנאי שתעמדי בתנאים שהמל"ל מציג באתרו,והעתקתי עבורך אותם. ילדים - האם מגיעה קצבת ילדים לילדים השוהים בחו"ל? לקצבת ילדים זכאי רק ילד השוהה בארץ. מי ששוהה בחו"ל מעל 6 חודשים - לא יהיה זכאי לקצבת הילדים החל ב-1 לחודש, שמלאו 6 חודשים ליציאתו לחו"ל. אם ההורים נמצאים בחו"ל בשליחות, בשנת שבתון, בהשתלמות או עקב טיפול רפואי, עליהם להגיש לביטוח הלאומי אישורים בגין השהיה בחו"ל על מנת לבדוק את זכאותם לקצבה.

Flower Child

New member
ועוד שאלה אם אפשר

כבת לאם חד הורית,האם מותר לי לצאת לעבוד ואם כן אילו סכומים מותר לי להרוויח כדי שאמי לא תאבד מהקצבאות (הבטחת הכנסה)?

haimra

New member
בדקתי וחיפשתי בחוק אם חד הורית ולא

מצאתי כל התייחסות לנושא העבודה של נערה בגילך,כך שלעניות דעתי באם את עובדת בארץ את יכולה להשתכר כמקובל לנערות בגילך,ומצאתי לנכון להעביר לך את הקישור לחוק אם חד הורית בכדי שתעברי ותבדקי יחד עם אימך האם אימך מקבלת את כל הזכויות המגיעות על פי חוק זה להלן הקישור: http://btl.gov.il/NR/exeres/D5CE1CB2-BE5D-4434-86E0-BB504446211A.htm?lawid=1909 מקווה שעזרתי לך במעט,חיים.

Flower Child

New member
עזרת לי המון../images/Emo13.gif

אני מניחה שאם לא נאמר דבר בחוק סימן שאין הגבלות כלשהן...

למעלה