שאלה בנושא כמויות גשם

morag38

New member
שאלה בנושא כמויות גשם

שלום
אני גר בגבעת זאב, יש כאן תחנה מטרולוגית (שאינני מצליח ליצור איתה קשר) /http://proxy.maabarot.org.il/~GivatZeev/Davis
מידי שנה כמויות הגשם הנמדדות בתחנה זו עולות בהרבה על הכמויות הנמדדות ע"י השמ"ט בירושלים. כרגע למשל בתחנה כאן מדווח על 660 מ"מ, בעוד בשמ"ט בירושלים מדווח על 450 מ"מ. גם אם השמ"ט עוד לא הכניס את היממה הגשומה האחרונה, עדין הפער מאד לא הגיוני.
אנו נמצאים קצת צפונה לקצה של שכונת רמות, אמנם התחנה בירושלים ממוקמת ברחוב יפו במרכז העיר, אבל המרחק לא נראה לי שמצדיק כאלה הפרשים.
מה דעתכם, האם הגיוני שגבעת זאב מקבלת כל כך הרבה גשם יותר מירושלים, או שמדובר בשיבוש כלשהו?

תודה
משה

הגיוני לחלוטין, בשנים שגרתי ברמות גם תמיד 15-20%יותר

כיום ברוממה התחנה שלי כמעט חופפת למשל עכשיו און ליין בגנראלי ורוב התחנות 475 490 ואצלי ברוממה 542 הבדלים לא משמעותים.
&nbsp
בכל מקרה לעידו האחראי מהפורום השני יש לו תחנה בגבעת זאב, ותשווה איתו, הוא גם מדד הבוקר כמעט 600, ככה שזה בהחלט יתכן

יובל 42

New member
תחנה אמינה ונתונים אמינים

שיא המשקעים בהרי יהודה מתקבל במפנים מערביים חשופים (כלומר לא מוסתרים ע"י פסגות גבוהות יותר ממערב להן) וגבעת זאב עונה להגדרה.
מקומות דומים הנמצאים מעט מערבית לירושלים כמו קרית-ענבים, צובה וכד' עומדים על ממוצע שנתי של 650-680 מ"מ שזה גבוה משמעותית מהממוצע בירושלים שעומד על 537 מ"מ בלבד.
השנה ספציפית הפער עוד גדול מהמקובל בגלל המערכת של תחילת דצמבר כשברוב המערכת קו הגשם נחתך בדיוק מצפון וממערב לירושלים..
אם אני זוכר נכון בפסגות נמדדו באותה מערכת 206 מ"מ ובמושב בית מאיר ("המסרק") 176 מ"מ כשבירושלים ירדו באותה מערכת רק כ-80 מ"מ.

אגב, ה-450 מ"מ כן כולל את היממה הגשומה האחרונה (עד 8 בבוקר).
מאז ירדו עוד 25 מ"מ בערך.

כרגע אצלי 3.8מ''צ .האם עוד יתכן הפתעה?

אני אישית לא מאמין.
אבל כשהשמ''ט נתן מינימום 5 ובשיא היום תחת 4 ברוממה, זה מתחיל אולי להתקדם לחלומות של אורי בץ שהלילה יתפשט לפסגות במרכז, אבל אני ממש לא בענין מכיוון שניתן לראות שהעננות המפותחות נגמרת בשעות הקרובות וכל השאר שאריות.

למעלה