שאלה בנושא כרטיס עריכה

varoner

New member
שאלה בנושא כרטיס עריכה

שלום לכולם, אני מחפש כרטיס עריכה שיקצר לי את הזמן בעריכת סרטים עם PREMIERE. (אין לי בעיה לרנדר כל הלילה..אני לא חייב כרטיס RT) יש לי מחשב חזק יחסית: Asus P4P800 Deluxe P4 2.4 800mhz 512MB RAM Radeon 7500 AIW אם אני דוגם בפורמט VCD, העבודה עם הPREMIER נסבלת, אבל אם אני מוריד משהו מDV או דוגם בפורמט DVD, העבודה זוואתית.... אשמח לקבל הצעה לכרטיס שיעשה לי את החיים קלים יותר. (אבל כרטיס זול, לא MATROX וכו שעולים כ500$) תודה מראש.

ronenb75

New member
מערכת דומה....

הי, גם אני מצויין במערכת דומה, אותו לוח-אם, אותו מעבד, זכרון 1G, ודיסקים מהירים, וגם אני עורך ב-Premiere. למען האמת, את מירב העריכה על המערכת הזו (החדשה יחסית) אני עושה על Premiere (7) Pro עם קבצי DV ואין שום בעיה בעריכה, כולל רינדור מהיר מאוד. למה אתה מתכוון כשאתה אומר עבודה זוועתית? באיזה מובן? אגב, דווקא בנושא כרטיסי עריכה, לא הלכתי על ה-High End אלא דווקא כרטיס מסך די סטנדרטי ושימוש ב-FireWire שעל הלוח (אחרי שבעבר השתמשתי בכרטיס Matrox חזק למדי שעכשיו שוכב בחושך חסר תועלת....)

varoner

New member
איטיות

כאשר אני מעלה סרטון לעריכה, המוניטור בקושי זז אני לא יכול לבצע סריקה בתוך הקליפ במהירות סבירה.

ronenb75

New member
מאוד מאוד מוזר....

המערכת שאתה מתאר מצויינת (אגב, המעבד שלך עם HyperThread?) אני עובד עם סוגים רבים של פורמטים כולל DV ו-DivX ואין שום בעייה. עם איזה Premiere אתה עובד? איזו מערכת הפעלה? איזה דיסקים? הגדרות ה-BIOS, דרייברים מתאימים לדיסקים..... יש מלא דברים לבדוק, אבל צא מנקודת הנחה שמה שיש לך כרגע לא אמור להיות. אתה אמור לעבוד חלק.... אשמח לענות ולעזור בכל שאלה, רונן.

varoner

New member
המערכת שלי

אז ככה, המערכת שלי כוללת את הפריטים הבאים: Asus p4p800 Deluxe Mother Board Pentium 4 2.4GH 800mhz Hyperthreading 512mb 400mhz RAM Hercules All-In-Wonder Radeon 7500 LG DVD/CDRW ComboDrive Pioneer 106 DVD-R Drive Maxtor 20GB HD (for SYSTEM) Seagate 60GB HD (for Software etc..) Maxtor 120GB SATA (for Video & DVD Productions) Windows XP & FAT32 on all disks (dont like NTFS & Home) אני מנסה לעבוד כרגע עם פרמייר 6.5

ronenb75

New member
פירוט מרשים....

המפרט מאשר את מה שאני חושב, המערכת לא אמורה לעשות שום בעיה. אומנם אינני יודע איך אמור להגיב ה-FAT32 משום שעבור העברות DV אני עובד עם NTFS (יותר הגיוני לעבוד עם קבצים ללא מגבלת ה-2G). המפרט שלי דומה מאוד, פרט לכך שאני עובד עם 1G RAM 400MHz Dual Channel ואני עובד עם דיסקים יותר גדולים כששנים מהם יושבים עם בקר ה-Raid ואחד הוא SATA. אבל באופן כללי אני לא חושב שאמור להיות הבדל ואני עובד עם DV חלק לחלוטין... נכון, אני עובד כרגע עם Premiere Pro 7 אבל עבדתי גם עם 6.5 ולא היתה שום בעיה. העצה שלי, רדיקלית, אבל צריך לנסות: פרמט את ה-WinXP שלך, והתקן מחדש את המערכת, בדוק אם אתה עובד עם Codec מתאים (במידה ואין לך ואתה רוצה, אוכל לתת לך Codec DV מצויין), נסה לפרמט חלק מהדיסק 120G כ-NTFS לבדיקה ואז תוכל לדעת איפה אתה עומד. אם עדיין יש בעיה, אז צריך לבדוק את ביצועי המערכת באופן כללי ולראות בעיקר את ה-Throghput של הדיסקים (יענו, לדעת באיזה קצב הם באמת הם קוראים וכותבים), ולשם כך אתה זקוק לתוכנה חינמית... אתה יודע מה, תוריד אותה, אולי תבדוק את זה לפני פירמוט. תבצע BenchMark של המערכת ותן את הנתונים, ככה נוכל לראות אם יש בעייה של קריאה / כתיבה או בעיות זיכרון או מעבד או משהו (הקישור מצורף). נ.ב., אם אתה מחליט לפרמט, אני ממליץ בחום לפני זה לעשות Ghost... יעשה את החיים קלים יותר...

למעלה