שאלה בנושא לולאות וסיבוכיות

shayke 0 0 7

New member
שאלה בנושא לולאות וסיבוכיות

חברים, אני יודע שזו שאלה של פעור.. אבל אפשר כמה דוגמאות בJAVA או בC++ לגבי מימוש אלגוריתמים שהסיבוכיות שלהם היא מעריכית? ב..הרבה הרבה הרבה תודות מראש..

shayke 0 0 7

New member
תודה, את ההנואי יצא לי ללמוד ביחידה 15 במבוא,

אבל בהנואי מדובר בסיבוכיות ריבועית, לא?

vinney

Well-known member
כנראה שלא למדת טוב

הבעיה הקלאסית היא בסיבוכיות 2 בחזרת N, כשN זה מספר הטבעות.

shayke 0 0 7

New member
תודה.עברתי על האלגוריתם של האנוי בשפת C

הבנתי את הפרינציפ ובערך גם את דרך החשיבה. אגב, פתרתי את שאלה 4 בממ"ן(קצת באיחור).
עכשיו רק נשארה עבודה שחורה של תיעוד-API(תיעוד בין שורות אני רושם תוך-כדי..) וזהו(סוף סוף הלילה הלבן).. מקווה שייסלחו לי על הגשה באיחור..

1ca1

New member
דוגמאות לא חסר

לממש בחירת כל תתי הקבוצות האפשריות מתוך קבוצה נתונה (שכמובן אתה חייב לפחות לעבור על כולן, שזה 2 בחזקת גודל הקבוצה), זה בד"כ נעשה בעזרת רקורסיה (אבל יש כמה שיטות). בכל מקרה, בעיות צביעה בד"כ מחייבות מעבר על כל האפשרויות (מתקשר לNP, בכלל לכל בעיית NP יש מוודא (verifier) פולינומיאלי, אז אחת השיטות היא לבחור setting כלשהו באופן לא דטרמיניסטי (=שקול למעבר על כל האפשרויות) ולהריץ עליו את המוודא הפולינומיאלי), אז באופן כללי כל בעיית NP ניתנת לפתירה בפתרון מעריכי (יש בעיות שהן EXPTIME, זה כבר עניין אחר).

shayke 0 0 7

New member
תודה רבה, פתרתי את התרגיל

(מדובר בלמצא תת קבוצה שסכום האיברים בה שווה למספר נתון) הפתרון אכן היה בסיבוכיות מעריכית (=זמן ריצה אקפוננציאלי לא?) והוא סחט ממני קצת ניסוי וטעיה עד לפתרון, שהוא פחות מ10 שורות קוד..

1ca1

New member
נכון

הבעיה שאתה מתאר שמה הוא subset sum שהיא NP-Complete ולכן מאוד מאוד מאוד מאוד לא סביר (לדעת מרבית העולם כיום) שקיים לה אלגוריתם הכרעה פולינומיאלי. מצד שני, ידוע אלגוריתם שהוא FTAPS (Fully Time APproximation Scheme) לבעיה, זה אומר שזמן הריצה שלו פולינומיאלי ב אחד חלקי אפסילון ובאורך הקלט (ביותר כלליות, O(n^2/epsilon))

למעלה