שאלה בנושא לשון הרע

mcborka

New member
שאלה בנושא לשון הרע

שלום רב אם אני כותב מכתב תלונה שהתוכן הוא כזה "נפלנו קורבן להונאה מצדכם" משפט כזה נחשב ללשון הרע ?

ehaisraeliadv

New member
שאלה בנושא לשון הרע

למי אתה מפנה את המכתב ? אם זה לא מתפרסם באף מקום ואין סכנה שהמכתב יגיע למישהו אחר פרט ל"נפגע" (מלשון הרע) זה לא ייחשב לשון הרע. אני הייתי נוקט בלשון קצת יותר "מכובסת" בכל מקרה כמו "אנו חשים כי נפלנו קרבן להונאה..." בהצלחה אלי

אוסיף ואומר כי

יש לתת את הדעת לדרך העברת המכתב כאשר באם תשגר את המכתב למס' גורמים או במקרה והמכתב ישוגר ע"י פקס אשר קיימת סבירות שאנשים רבים יכולים לעיין בו הרי כי כאן נפתח הפתח לכניסה לפחות למבחן הראשון בדרך להיווצרות עילה מכוח חוק איסור לשון הרע. אחזק את אשר כבר נאמר כי יש מקום לשקול שינוי בנוסח הדברים כך שבכל מקרה לא יהיה אפילו ספק קל בנוגע לקיום עילה מכוח החוק. בהצלחה.

mcborka

New member
המכתב מיועד ל..

המכתב מיועד לועד מקומי, אני אספר בקצרה על המקרה, בילינו בחוף על שפת הכינרת והחוף מוכרז כחניון בתשלום, בערב החג היה התשלום 200 ש"ח ללילה במקום 70 כפי שכתוב במחירון החניון, ובשום מקום אחר לא היה כתוב או מוזכר מחיר גבוה כל כך, ובסוף הם סירבו לתת לנו חשבונית או קבלה על הסכום ששילמנו

בהתאם לתאור המקרה הרי אתה

מלין על גביית כסף ביתר בכניסה לחוף, כאשר לאור הנסיבות קיימת סבירות גבוהה כי מדובר בעבירה על החוק מצד בעלי/מפעילי החוף בנוגע למכתב הצעתי היא במכתב האמור תתאר את השתלשלות האירועים כולל גובה דמי הכניסה והסרוב למתן חשבונית, יש לתת תאור מדויק ותכליתי ואין צורך בגינויים חריפים או קיצוניים אלא רק בהדגשה כי מדובר במעשה לא ראוי ואף לא חוקי, כאשר מכתב מסוג זה ניתן להפנות גם לגורמים נוספים אשר אחראיים ואוכפים חריגות מסוג זה. בהצלחה

למעלה