שאלה בנושא לשון הרע

תומאס

New member
שאלה בנושא לשון הרע

אם אני מפרסם באינטרנט (למשל בפייסבוק) ששופט בית משפט ששמו X הוא לא יסודי ולא מקצועי ולכן כל מי שהוא מטפל בתיק שלו כדאי לו שייזהר - האם אני חשוף לתביעת לשון הרע?

לשון הרע

1. אתה חשוף למשהו יותר חמורף הגשת תלונה למשטרה על העלבת עובד ציבור ואולי גם לעבירות אחרות.
2. מעולם לא נתקלתי בתביעת שופט נגד מי שפירסם עליו ביקורת - לא סביר שירצה לתבוע, מצד שני, תמיד יכולה להיות פעם ראשונה.
3. חוק איסור לשון הרע אינו אוסר הבעת דעה, אך חשוב מאד שאם אתה מתבטא בצורה כזאת שברור לכל אחד שמה שכתבת הוא דעתך האישית ולא קביעת עובדות.
4. השאלה אם במישור העיוני דברייך הם לשון הרע או לא, היא שאלה מורכבת, שנגזרת מעובדות המקרה ומהראיות. גם אם יש בדברייך לשון הרע, יתכן שעומדת לך הגנה. למשל הגנת האמת בפרסום ("אמת דיברתי"). אבל היות וזאת הגנה, תצטרך להוכיח אותה.

תומאס

New member
תודה על התשובה המעמיקה. לאור הניסיון המר שלי

עם מערכת המשפט, ולאור התשובה שלך - אני כנראה אבלע את הגלולה המרה ואמנע מפרסום גם אם הוא הבעת דעתי האישית בלבד...

נוריס

New member
מאוד מזדהה איתך תומאס, לי עו"ד מפורסם לעניני.

משפחה "ייעץ" לי עצות אחיתופל וגרם לי לנזק כספי רב, לצערי ניתקלתי בשתיקה והתעלמות מטעם לשכת עו"ד בתירוצים שונים ומשונים, ואני די לא במצב להיכנס עכשיו לתביעת רשלנות מקצועית, ההרגשה מחורבנת למדיע. כיום ובכלל אני לא מגיע להחלטה חשובה לפני שהתייעצתי עם לפחות 3 עו"ד בסוגיה... וכפי שאתה אולי מתאר לעצמך, 3עו"ד, 5 דיעות על אותה סוגיה...(!)

תומאס

New member
לצערי גיליתי שמערכת המשפט לא מחפשת אחר האמת

והצדק. ויש לה ליקויים רבים.
אני מבין היטב לליבך. למרות שבמקרה שלי העו"ד היה ישר והגון רק חבל שהשופט לא היה כזה....

מערכת המשפט

אני חייב להגיב וסליחה.
להגיד שמערכת המשפט אינה מחפשת אמת זה כמו להגיד - כל בני האדם שקרנים.
מערכת המשפט מורכבת מאנשים שמנסים לעשות את מלאכתם נאמנה בתקציב חסר (בתי המשפט) ובתחרות בלתי נגמרת תוך הורדת מחירים שפוגעת לבסוף בייצוג של הלקוחות שמחפשים את עורך הדין הזיל ביותר ולא מבינים שחסכון בכסף מוביל לייצוג פגום ולהפסד שמאכזבה אותם עוד יותר מהמערכת.
מערכת המשפט מורכבת מבני אדם. חלקם שקרנים, חלקם רמאים, חלקם עצלנים, חלקם איכפתיים, חלקם יסודיים, חלקם רוצים לעבוד ולחיות, חלקם נאבקים על הפרנסה. ככה כל העולם וככה מערכת המשפט.
זה נכון שלפעמים ישנן מגרעות מובנות (למשל, חוק שמנסה להיות מקיף ככל האפשר בהכרח יפספס במקרי קצה, או שכשאין מספיק שופטים לכמות התביעות שמגישים אזרחי ישראל עם יד קלה על ההדק, לכל שופט יש בממוצע 12.5 דקות (המצאה שלי) ללמוד את התיק שלך למחר) אבל לפי היכרותי - רוב רובה של המערכת עושה מאמץ אמיתי להשיג את התוצאות הסבירות ביותר בנסיבות.

ועם כל זה, אני מסכים. כיום המערכת נמצאת בנקודת חסר ומוטב לא להגיע אליה.

תומאס

New member
בהודעה הקודמת שלי כתבתי - לאור הניסיון שלי.

ברור שאני מתייחס רק למקרה הספציפי שלי. בהיתקלות שלי במערכת המשפט - היא אכזבה.
וזה לא היה קשור לעו"ד. היה לי עו"ד טוב שעשה עבודה נאמנה.
ההוכחה הכי טובה היא - שנתתי לחמישה עורכי דין מובילים בתחום הספציפי לבדוק את חומר הראיות ופסק הדין וכולם (שאין להם אינטרס - ואני אסביר מיד למה) אמרו שהעו"ד שלי עשה עבודה טובה ושהם לחלוטין לא מקבלים את המסקנות שאליהן הגיע השופט ולדעתם פסק הדין אינו נכון ואינו צודק ואפילו מעוות - ויחד עם זאת הדגישו שאין טעם לערער - בגלל זה אמרתי שאין להם אינטרס כי זה לא שהם ממליצים לי לשכור את שירותיהם אלא להיפך.

אני מסכים ששופטים הם בני אדם אבל כמו שטעות של רופא או טייס או מפקד בקרב - יכולה לעלות בחיי אדם, טעות של שופט היא קריטית ולכן הייתי מקצין ואומר שאסור לו כמעט לטעות.
אבל במקרה שלי לא מדובר בטעות אלא בשופט שלא עשה את עבודתו כמו שצריך.

ולדוגמא שלך - אני בגישה שאם יש לאדם מקצוע והתנאים הסביבתיים לא מאפשרים לו לעשות את עבודתו ביעילות וביסודיות - שיקום וילך!
אז אם לשופט אין מספיק זמן ללמוד את התיק - אז שיתפטר! אבל בטח ובטח שלא יפסוק פסקי דין על סמך לימוד חלקי של החומר. מדובר בדיני נפשות למען השם!

למסקנה שלך אני מסכים בצער רב ועל סמך הניסיון שלי בלבד - מוטב לא להגיע למערכת המשפט...

תראה...

כשמתחילים להתעמק, אפשר להבין שהנסיון שלך מוגבל לתיק אחד ושופט אחד. לא נראה לך שהרחקת לכת בדברייך?
מילא, אם היית מתבסס על 10 תיקים, על 10 שופטים, עוד אפשר היה להתייחס לדברייך ברצינות, אבל לא נראה לך שאתה בעצם מחתים מערכת שלמה וציבור שלם של שופטים, על סמך משהו שספק אם בכלל אפשר לקרוא לו ניסיון?
כל זה נכתב מבלי לזלזל בתחושתך שלא נעשה לך משפט צדק וששופט ספציפי נהג בחוסר מקצועיות או בחוסר הגינות כלפיך כבעל דין.

למעלה