שאלה בנושא ל pot odds

Shaycus

New member
שאלה בנושא ל pot odds

אני מבין את הנושא הסטטיסטי של כמה outs יש לך כדי לדעת לחשב אם שווה לך להיכנס למהלך או לא אבל אני מתקשה בלהבין את ההשוואה של האחוזים של לנצח ביחס לכסף שבתוך הקופה ואני אשמח לקבל הסבר בקשר לזה.. קראתי באינטרנט כתבות על זה אבל משום מה זה לא מצליח לחדור לי למוח כמו שצריך וזה מעניין אותי ניקח דוגמא: בליינדים של 1/2 (שקל) מישהו מעלה לפני הפלופ ככה שאחרי שכולם השוו יש בקופה 10 שקלים אני עם 9 5 לבבות פלופ A 3 J , מתוכם יש 2 לבבות בחישוב מהיר יש לי 9 אאוטס (שיתנו לי פלאש), בהמרה מהירה לאחוזים זה בערך 35-38% (לפי עקרון ה4&2) איך אני מחשב את הסיכויים שלי לזכות בקופה (35-38 אחוז) ביחס לקופה ועבור כמה כסף שמישהו עושה רייז זה שווה לי להיכנס? ממה שהבנתי אם מישהו עושה רייז של 5 אז הוא מעלה ב50% את הקופה ולכן זה לא משתלם לי להיכנס כי יש לי רק 36.5% בערך לזכות אני צודק או שאני בכלל לא מבין נכון את החישוב? תודה לעונים

Caro Kan

New member
הסיכוי שיצא לב נוסף בקלף הבא הוא 1/6

ומכאן שאתה משווה חמישה שקלים רק אם לדעתך אתה תרוויח פי 6 לפחות.

PT1982

New member
סטטיסטיקה והסתברות בפוקר

"חס אחוזי הצלחה - גובה הימור בקופה "שחקני אחוזים" מובהקים יוסיפו הימור לקופה על פי אחוזי היד להשתפר. למשל, כאשר שחקן מחזיק יד עם 3 Outs בשלב שלאחר הפלופ, הוא יצטרף למשחק רק אם סכום ההימור לא יעלה על אחוזי הסיכוי שלו לשפר את היד. לפי הטבלה, אם גובה ההימור יהיה מעל ל - 12.5% מהסכום הכולל בקופה - השחקן יבחר לפרוש מהסיבוב. אם הסכום יהיה זהה או שווה לאחוזי הסיכוי שלו - השחקן יוסיף את ההימור ויבצע הערכה מחודשת לאחר שקלף ה"טרן" נחשף..." המאמר המלא...http://pokerpros.co.il/pokerarticles/82-oddscalculator.html

Caro Kan

New member
רק אם אתה מעריך שתזכה בשלושים שקלים לפחות.

ייתכן ועכשיו יש בקופה פחות, אבל אחרי הטרן והריבר להערכתך יהיו שם יותר- גם במקרה כזה עליך להשוות.

bang01

New member
זה כבר implied odds

וההסבר שלך טיפה פשטני. הסיבה העיקרית היא שאם ליריב יש יד, אתה תצטרך להשוות גם הימור על הטרן בשביל לראות את הריבר, מה שמגדיל את הסיכון שלך מ-50% מהקופה על הפלופ לבערך 250% על הטרן (אם נניח שהיריב יהמר 2\3 מהקופה על הטרן, כמובן שיכול להיות גם יותר). זה מצד אחד. מצד שני, יכול להיות שהקופה לא תגדל. והטרן ילך צ'ק-צ'ק. אם בריבר לא יצא לך הפלאש, נגמרה היד. אם כן יצא, על הכיפק, אבל זה עדיין EV-, כי אם היריב נתן צ'ק אליך בטרן, לא סביר שהוא ישווה הימור גדול על הריבר. ביד הספציפית הזאת מאוד פשוט מה שצריך לעשות - לא להשוות הימור לפני הפלופ עם 5-9.. :) גם אם יצא הפלאש אתה לא יכול להיות כ"כ שמח עם 9 היי.

למעלה