שאלה בנושא מדידות

kman888

New member
שאלה בנושא מדידות

הי,
לפני כחודשיים גילו לי סוכרת ומאז מטופל ב 2 גלוקומין ליום.
הערכים שלי עכשיו הם בבוקר לאחר צום 84-90 ובמהלך היום שעתיים + אחרי הארוחה 65-70.
רציתי לדעת אם חשוב גם למדוד שעה לאחר הארוחה/ שעתיים בדיוק אחרי הארוחה או במועדים אחרים? והאם זה יכול לתת אינדקציה אחרת / נוספת .

הרופא המטפל אמר לי שהוא מסתכל רק על בבדיקות לאחר צום.

תודה

תומרונתם

New member
מנהל
כדי לשמור על איזון, צריך למדוד במהלך היום

אני מניחה שהרופא שאמר לך את זה הוא רופא משפחה? אם כן, אני מציעה לך בחום לקבוע תור אצל רופא אנדוקרינולוג המתמחה בסכרת. בתור סוכרתי חשוב שתפגוש רופא מקצועי לפחות פעם בשנה כדי שיעבור איתך על תכנית הטיפול, ייעץ לך וילווה אותך.
&nbsp
אז אתחיל מזה שהערכים שלך כרגע הם מצויינים! אלו ערכים של אדם בריא וכל הכבוד על השינוי שעשית כדי להגיע לזה.
בסכרת סוג 2 (ושלך היא כזו לאור סוג הטיפול שציינת) רצוי למדוד שעתיים אחרי האוכל, וערך הסף הוא עד 140. כמובן שערכים פחות מזה הם טובים יותר, ומראים על איזון טוב ומשפרים את איכות חייך לאורך זמן. מדידה לאחר יותר משעתיים היא מעניינת, אבל לאו דווקא יכולה לתת תמונה נכונה על האיזון שלך.
ישנה עוד בדיקה שכדאי שתעשה פעם בשלושה חודשים, שנקראת המגלובין A1C. זוהי בדיקה שנותנת תמונת מצב על האיזון שלך במהלך שלושת החודשים הקודמים לה, והיא נותנת אינדיקציה טובה יותר מאשר בדיקת דם בצום.

למעלה