שאלה בנושא מחיר

שאלה בנושא מחיר

שלום לכם, רכשתי מוצר שהיה נקוב עליו מחיר מסויים (במדבקה של בית העסק, שהינו רשת ידועה), ואילו בקופה התברר לי פתאום שהמחיר הנקוב כבר אינו תקף ושישנו "מחיר מחירון" חדש (מיותר לציין שהמחיר החדש גבוה בכ 25% מהמחיר הנקוב). האם אני צודקת בכך שהמחיר הנקוב תקף במקרה זה?? האם אני יכולה לדרוש שיוחזר לי ההפרש בדיעבד??

אהובה.א

New member
משועממת...

המחיר הנקוב חייב להיות תואם למחיר בקופה. החנות מחוייבת למחיר הנקוב ,בכל מצב. ואם המחיר אחר , היא תנקוב במחיר שהלקוח ראה. את יכולה לדרוש את המחיר שראית. במידה ובחנות לא יסכימו להחזיר לך את כספך , תוכלי להתלונן על כך ברשות להגנת הצרכן. הם יקבלו קנס כזה גבוה שלא יהיה שווה להם לעשות זאת שנית. אאאאאאחחחחחח , אני אוהבת את הרשתות שעובדות על הלקוח ואח"כ שואלות למה לא חוזרים אליהם. הרשתות חושבות שהלקוח מטומטם. אולם הן לא מבינות שכבר מזמן הלקוח החל להיות עם יד על הדופק ועם יכולת להחליט מה הוא מעדיף. גם מחירים המסתיימים ב 99 אגורות מוציאים אותי מדעתי. הרשתות עושות מליונים רק מה"עיגול" שהן מעלות.. כי מי יחזיר את האגורה? הרי היא יצאה מהמחזור... אבל , בכל זאת....מנסים. כמו במחירים השונים ממה שהלקוח משלם באמת.

תודה רבה לך! בחנות

הם טוענים שמחיר המחירון היה מונח בסמיכות למוצר (אני לא שמתי לב), כלומר הם "תיקנו" את המחיר לגבי כל המוצרים מאותו סוג במין טבלת מחירים, מבלי לטרוח ולהדביק מדבקה חדשה על כל מוצר בנפרד באופן ברור. האם לדעתך, לאור הטיעון הזה, עדיין יש לי case לתלונה? ושוב תודה!

rmoses1

New member
אני למשל קניתי אבקת כביסה

של אריאל, ברשת ג´מבו. על כל השקיות היה רשום 52.30, ועל השקית "שלי", היה כתוב 32.30. התעקשתי ובסוף שילמתי רק 32.30 !! שווה לבדוק תמיד ולהתעקש.. ראובן

אהובה.א

New member
בולשיט

לפי החוק , על החנות לשים מחיר שהלקוח יוכל לזהות מבלי להתבלבל. אפשר לשים את המחירון גם קילומטר משם ולאמר שזה קרוב... על החנות לשים מחירים על כל מוצרי המזון (למעט ירקות ופירות). במידה וישנם מוצרים קפואים , על החנות לשים מחירון עם ברקודים ממש על הפריזר שבו נמצא המוצר ולא לנסות להטעות את הלקוח. הרבה חנויות מנסות להטעות את הלקוח , כי לקוח לוקח מוצר מסויים שחשב שהמחיר הוא כך וכך. כשהוא מגיע לקופה מתברר לו שהמחיר שונה ממה שחשב. אבל לא כל לקוח מתבייש להחזיר למדף. אם את רואה מוצר במחיר שונה , קחי אותו לקופה ותבקשי לברר מחיר. אם המחיר לא נראה לך - שימי אותו בצד. אל תהיי הפריירית של הרשת/חנות. הם מחכים לשכמותך בכדי לעבוד עליה .

odedg

New member
מה קובע?

אם מוצגים כמה מחירים:מוצר, מדף קופה, הזול מביניהם הוא המחייב!

למעלה