שאלה בנושא מיסים

שאלה בנושא מיסים../images/Emo188.gif

בשיחה שהיתה לי היום עם אחד מבעלי הבתים הגדולים בישוב , הבנתי שנשלח אליהם מכתב בו הם אמורים לשלם בנוסף לארנונה שהם משלמים, מיסים "חדשים"שהוטלו על יהודה ושומרון רטרואקטיבית משנת 1999 בסך 47,000 שקלים חדשים . מישהו יודע משהו על ה"גזרות החדשות " האלה ? תודה מראש ענת.

ronpel

New member
דרישה לא חוקית

של המנהל האזרחי לקבלת דמי חכירה. האדמות של הישוב הן אדמות פרטיות בניהול המנהל האזרחי ביו"ש ולכן לא ניתן לגבות דמי חכירה כנהוג באדמות מדינה. לפני כחודש החליט שם מישהו שמגיע להם כסף ועצר את הטיפול בהעברת בעלות ומתן התרים לכל הישובים כמו שלנו בי"וש (חשמונאים , קרית ספר ועוד) הנושא מטופל ע"י היועץ המשפטי של המועצה. גם לימור העו"ד של העמותה מטפלת בנושא בשם העמותה . אם את חברת עמותה וזקוקה לשרותי המנהל כדאי להתעדכן במשרדי העמותה. בברכה רונן

תשובה נכונה

ענת שלום, בשנת 1999 הטילה המועצה ארנונה על מגרשים לא בנויים, ארנונה זו ידועה בשם ארנונת "אדמת בניין" והיא אינה קיימת במדינת ישראל אלא רק בשטחים. הסיבה שהתקבלה דרישה באותו עניין שאת מספרת עליו נובעת ככל הנראה מכך שזהו מגרש שהבית עליו נבנה במסגרת הפרוייקט של העמותה. העמותה סירבה לשלם למועצה את ארנונת אדמת הבניין, בטענות שונות, וביניהן שהתרעיף מוגזם וגבוה (דבר שנכון) ועד היום מתנהל הליך משפטי בתביעה כספית שהגישה המועצה נגד העמותה לתשלום סכומי ארנונת אדמת הבניין. מאחר וההליך טרם הסתיים והחוב לכאורה תלוי ועומד, אזי בעל נכס שרכש במסגרת העמותה ומבקש למוכרו, צריך להסדיר את החוב בגין ארנונת אדמת הבניין למועצה. הסיבה לצורך בהסדר החוב הנובע מכך שבמסגרת המכירה יש להמציא תעודה מהמועצה על היעדר חובות, שאם לא כן לא ניתן להעביר זכויות במינהל האזרחי (הממונה על הרכוש הנטוש). סכומי החוב בגין המגרשים הגדולים אכן יכולים להגיע לסכומי עתק הנקובים בשאלתך. קחי בחשבון החוב ארנונת אדמת הבניין למגרשים הגדולים המצויים ברח' היער או ברח' נחל מודיעין הינם בסבירות 12,000 ש"ח לשנה (להשוואה חוב ארנונת אדמת בניין של נכסים בעלי מגרשים קטנים ברח' הפסגה הינו כ- 1,500 ש"ח בשנה, בית אדום ברח' נחל מודיעין כ- 2,200 ש"ח בשנה). לאחרונה נמכר מגרש בשטח של כ- 1,400 מ"ר ברח' היער והמוכר קיבל מהמועצה חשבון ארנונת אדמת בניין בסך של 53,000 ש"ח. על מגרש בשטח של 1,220 מ"ר ברח' היער יש חוב אדמת בניין בסך של כ- 48,000 ש"ח. כאמור, מי שמוכר במסגרת הפרוייקט של העמותה היום - כלומר לפני ההכרעה בתביעה שבין המועצה לעמותה - צריך להסדיר את החוב בדרך זו או אחרת שאם לא כן הוא לא יוכל להעביר את הזכויות לרוכש. קראתי את תשובתו של רונן ולצערי היא שגויה ומתייחסת לדרישת תשלום אחרת שבאה מצד המינהל. מה שרונן אומר לגבי אותה דרישה מהמינהל הוא נכון אולם לדעתי, לאור הנתונים שמסרת בשאלתך (סכום הדרישה, הגוף הדורש ושנת ההחלטה על דרישת התשלום), כוונתך לארנונת אדמת הבניין ולא לדרישת המינהל לתשלום דמי חכירה. אם יש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אלי במסרים או ל- 050-5710670. אריאל לרמן.

ronpel

New member
תוספת

אם הכוונה בשאלה של ענת לארנונת אדמת בנין - אז הדרישה היא לא רק מבעלי בתים של העמותה - כל בעל מגרש או בית שלא שילם ארנונת אדמת בנין למועצה ולוועד נדרש להסדיר את החוב לפני קבלת אישור להעברת בעלות. השנה גבינו מיסי וועד בגין סעיף זה בסך 300,000 ש"ח רובם ממגרשים שלא קשורים לעמותה. כספים אלה מושקעים בישוב בפרוייקטים של מבני ציבור. בברכה רונן

ilangd

New member
אגרת בניין

רונן שלום. להבנתי מוסכם כי הסכום הנדרש עבור אגרת הבניין מוגזם בעליל. סכום האגרה החודשי במקרה הפרטי שלי כמעט וכפול מסכום כל המסים אותם הייתי משלם אם כבר הייתי גר בביתי. חצי מסכום האגרה הינו תשלום למועצה וחציו השני תשלום לישוב. אני גם מבין את ההגיון באגרה- עידוד הבניה, אך לא בכאלה סכומים. מדוע ועד הישוב עושה יד אחד עם המועצה וגובה סכומים גבוהים כאלה, כאשר מצד שני מוסכם כי הסכום גבוה מדי. מדוע ועד הישוב אינו מתחשב בסך התשלום אותו אמור לשלם כל בעל מגרש, ומלבד והוא מוכיח שהוא נמצא בתהליך בנייה,קרי מדוע התשלום אינו מדורג. תודה אילן

למעלה