שאלה בנושא מיסים

Werewood

New member
שאלה בנושא מיסים

שלום, אני תושבת קבע קנדית שעדיין לא עברה סופית לקנדה. נסעתי לשם עם קבלת האישורים ואיך שקיבלתי את תעודת תושבת הקבע הסופית חזרתי לישראל ואני עדיין בהתארגנויות כבר למעלה משנה. אין ספק שבחצי שנה הקרובה אעבור לי לוונקובר. אבל בינתיים יש לי שאלות מס מאד מציקות. כשנחתתי שם לצורך הגירה לא שאלו אותי כלום בנוגע לכסף שהבאתי. ידעתי שאני אמורה להביא איתי סכום של בערך 17,000 דולר קנדי וכך אומנם עשיתי, תוך פתיחת חשבון שם. זה היה לפני שנה בערך ומאז צברתי רווחים (3.5% בערך) מריבית. 1. האם הרווחים שצברתי בשנת 2007 הצריכו אותי לשלם מס (מה שלא עשיתי עד כה)? ... אני כבר עבריינית מס? 2. האם הרווחים שצברתי בשנת 2008 ייצריכו אותי עתה לשלם מס? מתי? 3. מאיזה סכום מתחילים לשלם מס? איך סופרים/מחשיבים את הרווחים משנים עברו (אם בכלל)? 4. מה עם כל הכסף שיש לי פה בארץ ... איך לעשות שלא אשלם מס כשארצה להעביר לחשבון בקנדה? 5. ומה יקרה אם ארצה להעביר לקנדה ואז מתישהו בעתיד להחזיר לארץ? תודה!

למיטב הבנתי

ואני לא מומחה גדול, אז קחי את הדברים בערבון מוגבל ואני מקווה שיתקנו אותי אם אני טועה: למיטב ידיעתי את צריכה לשלם מס רק כאשר את מממשת את הרווחים- כלומר מושכת את החיסכון וזה שהחיסכון צבר רווחים "על הנייר" לא מחייב אותך לשלם. אני לא יודע האם זה תופס לכל סוג של חשבון חיסכון כיון שיש הרי חשבונות שאפשר למשוך מהם כל הזמן (מקביל לחשבון פיקדון בישראל) ואני לא יודע האם גם על רווחים בחסכונות כאלו צריך לשלם. כאשר תמשכי את החיסכון תצטרכי לשלם מס על כל הרווחים שנצברו מאז פתיחתו. 3. בעיקרון את צריכה לשלם מס מהרגע שהפכת לתושבת קנדה. חשוב להדגיש שלתושבות לצורך מס אין ממש קשר למעמד תושב קבע מבחינת הגירה. השאלה הקובעת היא היכן מרכז החיים. אם לא התגוררת בפועל בקנדה, אלא גרת ועבדת בישראל ושם עיקר רכושך הרי שמרכז חייך הוא בישראל וזה המקום שבו את צריכה לשלם מיסים. אם מרכז החיים הוא בקנדה את צריכה לשלם בקנדה. יכולים להיות מצבים שבהם תוגדר תושבות כפולה (שוב לעניין המס, לא קשור למעמדך מבחינת רשויות ההגירה). כיון שבין ישראל לקנדה יש אמנת מס (מצומצמת, אם אינני טועה) במקרה כזה צריך לשלם את הסכום הגבוה מבין השניים ואז אם שילמת במקום אחד את צריכה לשלם רק את ההפרש. 4. מכיון שמרכז חייך כפי שאני מבין נכון להיום הוא בישראל לדעתי לא תהיה לך ברירה. בהתאם לחוקי המס בישראל תצטרכי לשלם את המס- על הרווחים בלבד- בתוכניות חיסכון, קופות גמל וכדומה. עד כמה שידוע לי הבנקים מחוייבים להעביר את המס הזה ישירות כאשר את מושכת את החיסכון.

Werewood

New member
אולי עוד משהו יכול להוסיף אינפורמציה בבקשה

אם למשהו יש תובנה אחרת או בנוסף אשמח לשמוע. תודה!

למעלה