שאלה בנושא מכולות

inthewind

New member
שאלה בנושא מכולות

מישהו שלח מכולה מארצות הברית (או שמע על מישהו ששלח) לארץ ומוכן לשתף כמה זה עלה? עדיין קצת מוקדם לי ליצור קשר עם חברות שילוח, אבל אני מתחילה לשקול האם כדאי לי או לא לקנות רהיטים, טלויזיה גדולה, מקרר, וכו' כאן כדי להביא לישראל... ברור שמכיר המכולה משחק תפקיד חשוב בחשבונות.

למישהו יש מושג על כמה מדובר? אני יודעת שתלוי במיליון דברים, לא צריך לדאוג אני מבינה שאצלי זה עלול לעלות הרבה יותר (או פחות) מהניסיון האישי שלכם.
תודה!

פגי1

New member
מכולות

כבר נאמר פה בפורום,על כדאיות הבאת מכולה,וגם רכב,מה שהיה לפני שנה נניח אינו רלבנתי נכון להיום,המחירים משתנים כל הזמן,עליך לערוך סקר מחירים,
בין חברות השילוח במקום מגוריך,ולבחור מס חברות,לעלות אותם בפורום,בתקוה לקבל חוות דעת על אמינות,עמידה בלוח זמנים ועוד,מכשירים חשמליים,כגון
מקרר פטורים כרגע ממעמ כולל מזגנים,מכשירים תוצרת אמריקה,אינם מתאימים לחשמל בארץ,וצריך לקחת בחשבון,מכשירים תוצרת אירופה יקרים יותר,תבדקי
מחירים בארץ של מוצרי חשמל,ותשווי,לגבי רהיטים,הדבר אישי,ואין עצה,אם יש לך עם מי להתחלק במכולה עדיף

שלחנו מכולה

לא יודעת לענות במדויק כמה עלה (זה לא רק עלות המכולה, זה גם האריזה והשחרור בארץ)
בלי קשר לעלות, רק אספר שבארץ מאד יקר (שכחנו עד כמה יקר פה), ובכל זאת כל מה שקשור למוצרי חשמל גדולים, מכרנו בארה"ב (למרות שהיו בני שנה) וקנינו חדשים בארץ. לא רצינו להסתבך עם החשמל והגודל. את הטלויזיה כן הבאנו.
את הספות השארנו שם, וקנינו בארץ, פשוט כי הספות היפות שם נראו לנו יקרות...אחרי שנה בארץ אנחנו מבינים שהם לא ממש היו יקרות, אבל לא בטוח היו מתאימות לסלון שלנו. אתם יודעים בדיוק לאן אתם חוזרים? את יודעת מידות של סלון ומרפסת שרות וכאלו? אחרת לא שווה לקחת סיכון.

inthewind

New member
אולי נשלח...

אנחנו נדע לאן חוזרים בערך 5 חודשים לפני שנצטרך לשלוח את המכולה. אני קצת מפחדת מכל הסיפור בעיקר כי קראתי על הרבה עלויות סמויות, דברים שנשברים וכו'. וגם לא נראה שנוכל להתחלק במכולה עם אנשים.
אנחנו כנראה חוזרים בעוד 10 חודשים, אז חשבתי שקצת מוקדם להתחיל לערוך סקר מחירים. אבל, כנראה, אין ברירה. בכל מקרה, תודה על התגובות, הן ממש עוזרות לדעת מה לשאול/לבדוק ולמה לדאוג.

nevo681

New member
היי - קצת הערכה ....

אז ככה, זה מאוד תלוי בגודל המכולה
בגדול יש 2 סוגים
מכולה 20 ומכולה 40
כאשר המידות של מכולה 20 הם: אורך 5,902 , רוחב 2,350
וגובה 2,392
מידות מכולה 40 הם : אותם מידות רק שלמעשה האורך כפול 12,032

עכשיו זה נורא תלוי בחפצים שאתם מעבירים , כמו שאמרו כאן מכשירי חשמל מארה"ב אין טעם להביא בגלל הוואט, אז אם מדובר בריהוט, תלוי אם חלקם מגיעים מפורקים, כמות ארגזים שתחליטו להביא ובאופן כללי שווי המכולה (לצורך ביטוח ושכלול)

גם מאוד תלוי מאיפה בארה"ב אתם מגיעים, המרחקים כאמור שונים והמחירים משתנים מנמל לנמל...
רק לסבר את אוזנייך בעלויות המכולה (בלבד) שלא כוללות את עלויות המכס, השיחרור, מיסים ומע"מ במידה ותתבקשו (סביר להניח שכן)
כ-5000 דולר ומכולה 40 כ-7000 דולר
אבל שוב, סמוך למועד החזרה, תצטרכו לעשות סקר שוק ועלויות, ובכלל שווי המוצרים שלכם יהיה יותר מעלות הבאתם לארץ?

מקווה שזה עזר לך - את יכולה לשלוח אליי גם מסר לשאלות נוספות

רזאי

New member
באילו יחידות מידה את משתמשת?

גם אנחנו נשלח מכולה בקיץ הבא, מקליפורניה. לא נחשב תושבים חוזרים, כך שנצטרך לשלם את כל המיסים. הייתי רוצה להבין סידרי גודל של עלויות, כרגע אני מגששת באפלה.

nevo681

New member
היי

מיסים משוקללים בדר"כ מכמה גורמים, בעיקר בשווי המכולה
אך שימו לב- אם תצהירו על המכולה שהיא זולה יותר ויקרה לה משהו בדרך אתם קבלו את מה שהצהרתם לביטוח
בנוסף אם "תשקרו" והמכוה תיפול על בדיקה פיזית - אתם יכולים לצפות לקנסות ועיכובים שעולים כסף.
אז אם נניח מכולה (עלות המשלוח) עלתה לכם 5000 דולר ושווי המכולה הוא כ-10000דולר החישובים ילכו לפי עלויות המשלוח, עלויות שווי המכולה (עלויות מיסים, ביטחון, היטלים, אגרות ומיחשוב)
מאחר ואתם גם פרטיים תשלמו 18% מע"מ
שיחרור של עוד סדר גודל של 1000 דולר ויותר אבל אל תתפסי אותי במילה כי צריך לשבת ולעשות חישוב

רזאי

New member
את הראשונה שאומרת לי

שיש סיכוי שהמכולה תעלה רק $5000. עד עכשיו אמרו לי להכין $10,000.
חשבתי שכל מי שאינו תושב חוזר עובר בדיקה פיזית. זה מדגמי?
המיסוי הוא לפי שווי+משלוח, או לפי הפריטים ששלחנו? היה לי הרושם שעל פריטים שונים יש אחוזי מס שונים.
יש סוג של חפצים שפטור ממס? כי אז אולי לא כדאי לבזבז עליהם מקום במזוודות. אנחנו נשלם תוספת כדי להגיע עם מזוודה נוספת כל אחד. אולי כדאי להבין את אחוזי המס, כדי לדעת מה לשים איפה. כמובן שרהיטים, למשל, אין ממש ברירה וצריך לשלוח במכולה.

inthewind

New member
עזרת לי מאוד

תודה!
אני בינתיים עשיתי בירורים לגבי מה היינו לוקחים ונראה לי שבמקרה שלנו לא כדאי. אנחנו זוג ללא ילדים וכמעט לא קנינו דברים כאן. האמת היא שעבורינו רהיטים של איקאה מספיק טובים – אנו פשוט לא משקיעים בזה. לפי החישובים שלי זה רק שווה אם קונים רהיטים/אביזרים/כליי בית איכותיים ויקרים וזה לא הקטע שלנו בכל מקרה.

לנו לא נשבר כלום

הכל הגיע כמו שצריך. לא נשבר כלום ולא נעלמו ארגזים.
בדיעבד, גם אם היינו צריכים לשלם הכל מכספנו היינו מעמיסים את המכולה הגדולה. לא הייתי מוותרת על הרכוש שלנו בשביל לחסוך בכסף כי אלו דברים שהיינו צריכים לקנות מאוחר יותר בארץ וביקר. העמסנו את כל הבית בלי ספה ומוצרי חשמל גדולים. ומילאנו בכבוד את המכולה הגדולה, ומצטערים שלא העמסנו אפילו עוד...(אחרי שידענו לאן נחזור קנינו דברים בהתאם לבית )
מצד שני יש לנו חברים שחסכו בכסף והסתדרו מאד יפה עם המכולה הקטנה יותר (מכרו הרבה צעצועים ודברים שלא חייבים)
אחרי כמה שנים אתם חוזרים? ומאיפה?

למעלה