שאלה בנושא מעקב זקיקים

בת דוד 74

New member
שאלה בנושא מעקב זקיקים

אני נמצאת כחודש וחצי לאחר הפלה. עפ"י הרופא שלי אני יכולה להתחיל לנסות ולהקלט שוב להריון. היום עשיתי מעקב זקיקים לראשונה מאז. מידת הזקיקי בשחלה הימנית הוא 18 * 18 מ"מ 12*12 מ"מ. ואילו בשחלה השמאלית נצפו זקיקים קטנים. לפני ההפלה כאשר עשיתי מעקבי זקיקים לרוב הזקיק הגיע לגודל 25 מ"מ עד לביוץ. עכשיו בקו"ח אמרו לי שאני יכולה לבייץ כבר עכשיו ושכל חודש הגודל של הזקיק יכול להשתנות לפני הביוץ. אני לא מצליחה להשיג את הרופא נשים שלי לכן אני לא יודעת אם להתייפות ולהתחתך לקראת בעלי או לחכות עוד מס' ימים ולבדוק. (כמו בעבר). אנא עזרו לי להבין אתכל הסיפור הזה . תודה מראש בת דוד

כעקרון מה שנאמר לך נכון

זקיק בגודל של מעל 17 מ"מ יכול לבייץ בכל רגע. א-ב-ל, נכון שלא אצל כל אישה זה יקרה. אני, למשל, בפעם בשנה שיש לי ביוץ טבעי, זה קורה כשהזקיק בערך בגודל 25-26 מ"מ. אני מסכימה איתך שקשה לדעת איך להתכוונן בסיטואציה הזו, במיוחד לאור העובדה שאפשר רק לאמוד את קצב הגדילה של הזקיק, וזו הסיבה שבד"כ משלבים במעקב הזקיקים גם בדיקת דם לערכי הE2, הפרוגסטרון והLH, ועליהן חוזרים מספר פעמים במקביל לא"ס כדי לעמוד על שלב ההתפתחות של מחזור הביוץ. אם תעשי את הבדיקות ותכתבי כאן את התוצאות, אוכל לנסות ולהעריך (כמובן בהסתמך גם על הא"ס) מה המרחק שלך מהביוץ. המון המון
עתליה

למה לא גם וגם?

כלומר, גם ל"חתור למגע" עם הבעל וגם להמשיך לעקוב. אם אין בעיית זרע ידועה, חושבת שכדאי להתחיל לרכז מאמצים בכל הימים הבאים (אבל לא לשכוח להנות! זה מאוד חשוב). (אם יש בעית זרע לא כדאי כל יום). בהצלחה

למעלה