שאלה בנושא מעקב

NEMESIS666

New member
שאלה בנושא מעקב

לפני כשנה התגלה אצלי גידול במעי הגס. הגידול פרץ לחלל הבטן והיה stage 2 . הגידול הוסר בהצלחה ע"י ניתוח. לאחריו טיפול מונע של 12 טיפולי 5fu . בגלל גילי הצעיר עשיתי בדיקות גנטיות והתגלה שאכן הגידול הוא תוצאה גנטית ויש לי תסמונת HNPCC , תיסמונת הגורמת לגידולים במעי הגס ובנוסף מגדילה ההסתברות לגידולים בקיבה, כליות ודרכי השתן ביותר מההסתברות ללא התסמונת הגנטית. תוכנית המעקב שלי היא פעם בשנה CT אגן, בטן וריאות, פעם בשנה קולונוסקופיה ופעמיים בשנה מרקרים (אשר אינם מהווים אינדיקציה אמיתית במקרה שלי). אני נמצא בהרגשה שמעקב זה אינו מספק. האונקולוג שלי חושב שכן. לדעתו אין צורך באנדוסקופיה או מעקב נוסף אחר. אני די לחוץ מהמעקב ולדעתי הוא לוקה בחסר. מה דעתכם?

ואני אמשיך ואשאל

חליתי בסרטן השד לפני כשנה וחצי,עברתי ניתוח כריתה וטיפולים כימוטרפיים אחרי הטיפול החמישי קיבלתי אירוע מוחי, בעקבות זאת הפסיקו את הטיפולים וכמו כן את ההקרנות שהיו אמורות להינתן, מאז הביקורת היא רק בדיקות דם ומרקרים שהיו בנורמה גם כשחליתי. האם זה נראה מעקב רגיל/נורמלי בכל הזמן הזה אני לא מרגישה טוב, ואכן כל פעם נמצא משהו אחר שלא מתפקד. לפני כשבועיים אושפזתי בבית חולים עקב כאבים חזקים בבטן נמצא שיש לי דלקת היכן שהוא , שוחררתי עם הדלקת שעד היום לא מצאו היכן היא נמצאת, האם אני צריכה ללחוץ על בדיקות מסוימות או מה לעשות כשהאונקולוגית אומרת אבל את נראית טוב יותר ולדעתי הכל בסדר על סמך בדיקות הדם

למעלה