שאלה בנושא מצפה כוכבים...

אמנון כ

New member
שאלה בנושא מצפה כוכבים...

קודם כל, ברכות על הפורום! אני חובב מתחיל בתחום האסטרונומיה, ושמחתי מאוד לגלות את הפורום הזה... שאלה קטנה: האם מישהו ביקר במצפה הכוכבים בגבעתיים? האם מדובר בחוויה מעניינת ו"שווה"? האם אתם ממליצים לבקר שם??? אשמח גם לשמוע אם למישהו יש המלצות אחרות אודות מקומות מעניינים בארץ, כמו למשל מצפה הכוכבים במצפה רמון... תודה מראש!

יניב ריז

New member
מצפי כוכבים בארץ-

המצפה היחידי הפתוח לקהל למיטב ידיעתי-הוא רק המצפה בגבעתיים. מומלץ מאוד להגיע לשם במיוחד בארועים אסטרונומים מענינים (ליקויים,שביטים)וכד´... במצפה מגוון טלסקופים, החל משל צוות המצפה (6,8 ואף לעיתים 10 אינץ קוטר), ועד לטלסקופים של המצפה עצמו-16 אינץ לקהל, ואם ממש תרצה אז יתנו לך להכנס לחדר עם הטלסקופ הראשי (20+ אינץ-אני לא זוכר במדויק) אשר מחובר לצג מחשב. כמו כן יש שם הרצאות בכל מיני נושאים והסברים כללים לשאלות המבקרים-אכן שווה ביקור-רק לוודא שבאותו היום אין עננות. בקישורים של "אגודות ישראליות" תמצא את הקישור לאתר של המצפה ושעות הפעילות.

אמנון כ

New member
תודה!אבל האם אין מידע על מצפה רמון?

תודה רבה יניב, אני אכן אלך לשם כנראה בקרוב. האם ידוע למישהו על אירוע קרוב במצפה בגבעתיים? כמו כן, אשמח לקבל מידע על המצפה שבמצפה רמון, שאמור (לפי מה שהבנתי) להיות המצפה הגדול והרציני ביותר בארץ. יום נפלא!

יניב ריז

New member
לגבי מצפה רמון ואונ´ ת"א-

אילו הם מצפים "סגורים" ורק מי שמוכר או מכיר "חבר של"... יוכל להכנס... אך אם תדבר עם המדריכים במצפה-אולי הם ינסו "לסדר" לך כניסה למצפה רמון.

אלמה

New member
רגע....

אולי נוכל להתארגן ללכת כשיש את אחד האירועים הקוסמיים האלה?

קרס.

New member
אני מאוד מעוניין במשהו כזה

שיתאים גם לילדיי המתעניינים מאוד בחלל ובכדור הארץ

אלמה

New member
גם שלי

לבן שלי יש מובייל טלוי בתיקרה של מערכת השמש + טלסקופ... (לאחרונה מתצפת על השכנה)

קרס.

New member
מסיבות שונות. למשל שאנו כמעט בני

אותו גיל אך לא כך ילדינו. וחוץ מזה זה מצחיק. השאלה שלי היא אם אירועים אסטרונומיים מעניינים מתאימים גם לילדים קטנים, או שכדאי להסתפק בפלנטריום?

אלמה

New member
אני בעד

לתת להם כל עוד הם מתעניינים ורוצים. הבן שלי "בעניין" הזה מגיל 4. לא מסתפק בפלנטריום. הבת שלי לעומתו....פלנטריום זה יותר מידי בשבילה...

akira

New member
אין בעיה לארגן ביקור במצפה רמון

סמסטר שעבר, התבצע כזה סיור בשיתוף פעולה בין מסלול, ותא האסטרונומיה באת"א. בסמסטר הקרוב, כנראה ייצא לפועל עוד סיור כזה, בשאיפה בזמן אופטימלי מבחינת שמיי הלילה. הודעה על הסיור תשלח לחברים, בנוסף אם מישהו מכם מעוניין לארגן סיור כזה אז שייפנה אליי, ונעבוד על זה - הדברים האלה פשוט תלויים אם יש מישהו שמוכן להזיז אותם. -דניאל

יניב ריז

New member
אני אנסה לארגן מפגש כזה

צריך לעשות קצת טלפונים-אך אפשרי...השאלה אם סתם מפגש,או לכבוד איזה אירוע מיוחד?! (מטר הליאונידים)?

א ס ף ב

New member
מטר הלינואידים נשמע לי כתאריך מועדף

זה יוצא בלילה שבין ה-19 ל-20 לנובמבר? או בזה שבין ה-20 ל-21?

akira

New member
שים לב

מדובר על סיור מודרך בתוך המצפה, הסבר על הטלסקופ, הפסקה של שעה לצורך הכנת המצפה לצפייה, ואז צפייה בכוכבים בעזרת הטלסקופ של המצפה. כמובן שצריך לארגן זאת מבעוד מועד, וזה קצת בעייתי כי קשה לתכנן עננים לחודש מהיום, אבל אפשר לנסות. צור איתי קשר בפרטי אם מעוניין.

למעלה