שאלה בנושא משווק בלעדי

wie geht es

New member
שאלה בנושא משווק בלעדי

שלום לכולם
רקע כללי; אני גרה באירופה ובמקצועי מתעסקת ביבוא יצוא , רכש ולוגיסטיקה.
נתקלתי במוצר פטנט ישראלי שמשווק לשוק הישראלי אך מתחיל לצאת תחילה לשוק בארה"ב. התחברתי מאוד למוצר וניהלה שיחה עם אחד היזמים. הוצע לי להיות משווקת של המוצר פה. הם יעשו סרטון תדמית בשפות נוספות, כולל באפליקציה אם יש צורך גם בתקציב לפרסום המוצר, אתר ועמוד פייסבוק וגם יסדרו את כל נושא האישורים והשילוח אך כל נושא מחסנים, משרד, קידום ודחיפה המוצר פה באחריות שלי. בתמורה (לא יודעת עדיין אם יש בלעדיות לפחות במדינות מסוימות פה ), אני קונה את המוצר ב× ומוכרת ב y. הרווח מהמכירה (לא יודעת אם ברוטו או נטו = אחרי כל מיני הוצאות מסביב - גם זה צריך להיכנס לחוזה ) הוא 50%.
השאלה מה אני צריכה לדעת בשביל להיות משווקת בלעדית של מוצר חדש! פה.
סיכמנו שישלח לי מוצרים ואנסה פה ומשם נתקדם. אני ממש רוצה לקדם דבר כזה ואשמח לרעיונות ותובנות כיצד להתנהל נכון.
תודה לעונים
 

oreuveny

New member
תשובה

היי,
1. את חייבת לדבר במונחים של רווח גולמי ורווח תפעולי. רווח גולמי= עלות המוצר+השילוח. רווח תפועלי=לאחר כל שאר ההוצאות.
2. נראה כי בלעדיות זה משהו הכרחי אם את נדרשת להשקיע במחסנים, פרסום וכו'. אחרת הם יוכלו לתת זאת לשיווק לעוד 100 כמוך.
3. מכיר קנייה - אני לא יודע איזה מוצר את משווקת, אך אולי שווה להכניס כי מכיר הקנייה יקטן פר יחידה ככל שהמכירות יגדלו. כי גם עבורתם כנראה עלות המוצר תקטן.
4. אני לא יודע אם יש מוצרים דומים בשוק, אך אולי כדאי שתגני על עצמך כי מחיר המכירה שלהם חייב להיות כמקובל בשוק, במידה ואת מוצאת מוצר דומה במחיר נמוך יותר את רשאית להפסיק לרכוש מהם.
5. כדאי שתעשי סקר שוק קטן - האם המוצר יתאים להרגלי הצריכה של הקהל המקומי שאת פונה אליו. האם המחיר שלקחתם בחשבון שניתן למכור את המוצר הינו ראלי ומקובל בשוק הפוטנציאלי.
6. רגולציה- האם יש הבדלים ברגולציה בין המדינה שבה את פועלת לבין מקומות אחרים בעולם שעלולים להקשות/להקל על פעילות.
7. תנאי תשלום ותזרים - חשוב להגדיר את תנאי התשלום שאת אמורה לשלם להם, כדי שלא תכנסי לבעיה תזרימית. חשוב להגדיר מה הן הביטחונות והערבויות שאתם נותנים אחד לשנייה.
8. בעיני הכי חשוב - מערכת היחסים בינך לבין בעלי הפנטנט, את חייבת להשתכנע ברמה האנושית כי את מאמינה ביזמים עצמם, ללא בחירת שותפים טובים גם המוצר הטוב בעולם נידון לכשלון. האם ליזמים יש גב כלכלי? מי מבטיח שמחר הם לא יפלו אחרי שאת ביצעת השקעה כספית גדולה?
בברכה,
אור ראובני,
מנכ"ל פיבוט ייעוץ עסקי המתמחה במציאת פתרונות מימון וגיוס אשראי לעסקים באמצעות הקרן בערבות מדינה, קרנות סיוע ייחודיות, מערכת הבנקאות ומקורות אשראי חוץ בנקאיים.
 
למעלה