שאלה בנושא משפטי

שאלה בנושא משפטי

היי,
לא בטוחה שזה הפורום המתאים, אבל אשמח לעזרה או הפניה לפורום מתאים יותר.
אני ועוד שותף מעוניינים להקים עסק. שנינו עבדנו במשך מספר שנים בחברה העוסקת בשיווק באינטרנט. העסק שאנחנו רוצים להקים הוא בעל אותו עיקרון עם שיפורים ותוספות בהתאם לידע והניסיון שלנו.
השאלה אם יש כאן עילה לתביעה על העתקה או משהו בסגנון? איך אפשר לבדוק את הנושא הזה מבחינה משפטית?

מה חשוב לקחת בחשבון כשמקימ עסק שעשוי להתחרות בחברה שעובדים?

שאלה מעולה. יש כמה נקודות.
קודם כל יש בארץ חוק לגבי חופש העיסוק. אם ההתמחות שלכם היא שיווק באינטרנט, הרי שסביר להניח שהחוק הזה תופס לגביכם, ואתם יכולים להמשיך לעסוק באותו עיסוק.
הנקודה השניה היא האם החברה שעבדתם בה המציא פטנט? שיטה מיוחדת? סוג מקצועי שלא ידוע לאף אחד. אם זה המצב יש בעיה. המצב הזה בדרך כלל נדיר. אם יש עוד כמה חברות באותו תחום - כנראה שהחברה לא המציאה דבר ואין בעיה.
הנקודה הרביעית היא נקודת הלקוחות. כנראה שאתם מנועים מ"לגנוב" לקוחות כלומר לפנות ללקוחות שפגשתם דרך החברה השניה ו/או לקבל לקוחות שאתם כבר עובדים איתם במסגרת החברה הזו.
הנקודה האחרונה ואולי הכי חשובה היא הסכם ההעסקה שלכם. אם הסכם ההעסקה שלכם מדבר על סודיות, אי תחרות וכאלו כנראה שצריך לבדוק אותו בפרוטרוט.
בכל מקרה כדי להניח את דעתכם שווה להתייעץ עם עורך דין ובכל מקרה כדאי להיעזר בשירותי עורך דין כדי להקים שותפות. מה שנקרא סוף מעשה במחשבה תחילה.
בכל מקרה אם מעניין אשמח לתת טיפים על הקמת שותפות, כי קל להתחיל והבעיות מתגלות בדרך כלל המשך.

אפרת רמתי
ליווי להצלחה עסקית

היי אפרת

קודם כל תודה על התשובה.
עוד לפני ענייני השותפות. אנחנו צריכות לבדוק שהאופציה בכלל אפשרית לכן-
1. איך אני בודקת אם הבעלים של החברה המציא פטנט?
2. לפי מה שידוע לי יש עוד חברות שמתעסקות באותו הדבר
3. כמובן שאין בכוונתי "לגנוב" לקוחות קיימים, אלא לפנות לחדשים
4. מתישהו החתימו על הסכם סודיות.. לדעתי לפני כמה שנים (עדיין תקף? ובמידה ואני כבר לא עובדת שם, זה עדיין בר תוקף?)
5. עם איזה עו"ד צריך להתייעץ (מאיזה תחום) והאם ידוע לך מה העלות של יעוץ שכזה ומה צריך להכין לפגישה המקדימה?

המון תודה

איך לצאת מתחום התחרות בלי להסתבך עם מעסיק קודם?

קודם כל סביר להניח שאם יש עוד חברות שעוסקות באותו דבר ונותנות את אותם שירותים או מוכרות את אותן מוצרים סביר להניח שאין פטנט או ידע מיוחד.

לגבי הסכם סודיות - חשוב לבדוק מה כתוב שם כדי להיות בטוחים. חלק מהסכמי הסודיות נמשכים על גבי תקופה אחרי הפסקת העבודה. זה לא אומר שאת לא יכולה לפעול באותו תחום - שוב חופש העיסוק עובד לטובתך.

אני אזמין את עורך דין יורם ליכטנשטיין לתת לך את חוות דעתו - פה בפורום - בהמשך השירשור - זה יכול לקחת כמה ימים כי עכשיו תקופת חופשים - אז תעקבי עד שהוא יענה.

יש לי הצעה יותר טובה - לקחת את השירות שאת רוצה להציע ולבדל אותו מהשירות של החברה בה את עובדת או עבדת וליצר יחוד לעסק שאת עומדת להקים. תמיד טוב שיהיה יחוד עסקי, שאפשר יהיה להסביר למה כדאי לעבוד איתך ואז גם יש סיבה לעבוד איתך וגם אף אחד לא יוכל לבוא אלייך בטענות. אשמח לעזור בתהליך גיבוש של בידול עסקי.

אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית

מזמינה את עורך דין יורם ליכטנשטיין לתת מענה לשאלה

יורם ליכטנשטיין - מוזמן לתת מענה לשאלה הזו. איך אפשר לפתוח עסק בלי להתנגש עם מעסיק קודם.
תודה!
אפרת רמתי, ליווי להצלחה עסקית

למעלה