בישול בלי שמן
הסיר בו את משתמשת כנראה דק מדי בתחתית ובנוסף, אולי האש חזקה מדי. אפשר לרכוש בחנויות מטבח משטח ברזל מתחת לסיר שידאג שהחום יפוזר שווה אבל במידה והסיר גדול מספיק, אפשר לאדות את האורז ע"י הכנסתו לקערה שתונח על סלסלת במבוק תלויה מעל המים הרותחים בסיר כשמכסה ידאג שהאדים יצטברו בסיר במידה מספקת לבישול האורז. בשיטת האידוי אפשר גם להכין אין ספור מאכלים וזה גם בריא כי לא מאבדים למים חומרים מזינים. אני מאוד אוהב לאדות כרוב ניצנים ואז לשים בטחינה, זה משביע וגם טעים (בשבילי כל דבר טעים עם טחינה...). אפשר להוסיף גם תירס, שעועית ירוקה וגם נתחים של דגים או חזה עוף/הודו. במקום טחינה, אפשר כמובן לערבב רוטב סויה עם מעט יין לבן ושמן שומשום לבישול וכשתי שיני שום מרוסקות, לבשל קלות וזה רוטב נחמד לתבשיל המאודה. רוטב נוסף יכול להיות רוטב צ'ילי או עגבניות מרוסקות בבלנדר עם כשתי שיני שום וזעתר/אורגנו/בזיליקום טרי. יש היום סירים עם ציפוי טיטניום שהבנתי שמאפשר בישול ללא שמן אבל הם די יקרים. אישית אני מאוד מרוצה מסיר הלחץ מניירוסטה שלי שאפשר להכין בו הכל ובמהירות, בשיטת הבישול, האידוי, עם או בלי שמן וללא סכנת שריפה או הידבקות. דרך אגב, למיטב הבנתי השמן לא יכול לעזור למניעת הידבקות וכל תפקידו ל"המתקת ירקות" (טיגון להדגשת הסוכרים בירקות) ולאחר הוספת מים, הרי השמן צף על פניהם ולא מתווך בין האוכל לתחתית הסיר.