שאלה בנושא מתכונים

menina

New member
שאלה בנושא מתכונים

למישהו יש מתכונים לבישול ללא שמן בכלל? אשמח לשמוע תודה
 
מתכונים ללא שמן

שלום תודה על השאלה יש מתכונים רבים ללא שומן מוסף כולם עם מוצרים עניים בשומן (אתה צריך לזכור כי במוצרים עצמם יש כמות שומן מסויימת) אני מצרף אחד לדוגמא בתאבון רני
 

menina

New member
תודה רבה על התגובה

קודם כל אני בחורה:) שנית, ברור לי שיש מוצרים שיש בהם שמן ואני גם לא חושבת שצריך להימנע משמן לחלוטין אבל הייתי רוצה לדעת אולי פחות ממתכונים אולי שיטת בישול ללא שמן או אילו מוצרים אפשר ויותר קל לבשל בלי שמן ואיך... למשל, יכול להיות שפה הרוב צימחוניים אני לא יודעת, אבל בכל מקרה אני לא מונית ולמשל קציצות בשביל לבשל בלי שמן אפשר פשוט במים או ברוטב רותח ואליו לזרוק את הקציצות... אבל למשל אורז או קינואה, לא נראה לי שאפשר בלי שמן בלי שהם ידבקו לסיר או שאני טועה? ואולי אם מבשלים בטפלון זה פותר את כל הבעיה? תודה ואשמח גם למתכונים מעוד גולשים אם מישהו יודע... תודה רבה ויום טוב ביי בנתיים נטלי.
 

בציר63

New member
בישול בלי שמן

הסיר בו את משתמשת כנראה דק מדי בתחתית ובנוסף, אולי האש חזקה מדי. אפשר לרכוש בחנויות מטבח משטח ברזל מתחת לסיר שידאג שהחום יפוזר שווה אבל במידה והסיר גדול מספיק, אפשר לאדות את האורז ע"י הכנסתו לקערה שתונח על סלסלת במבוק תלויה מעל המים הרותחים בסיר כשמכסה ידאג שהאדים יצטברו בסיר במידה מספקת לבישול האורז. בשיטת האידוי אפשר גם להכין אין ספור מאכלים וזה גם בריא כי לא מאבדים למים חומרים מזינים. אני מאוד אוהב לאדות כרוב ניצנים ואז לשים בטחינה, זה משביע וגם טעים (בשבילי כל דבר טעים עם טחינה...). אפשר להוסיף גם תירס, שעועית ירוקה וגם נתחים של דגים או חזה עוף/הודו. במקום טחינה, אפשר כמובן לערבב רוטב סויה עם מעט יין לבן ושמן שומשום לבישול וכשתי שיני שום מרוסקות, לבשל קלות וזה רוטב נחמד לתבשיל המאודה. רוטב נוסף יכול להיות רוטב צ'ילי או עגבניות מרוסקות בבלנדר עם כשתי שיני שום וזעתר/אורגנו/בזיליקום טרי. יש היום סירים עם ציפוי טיטניום שהבנתי שמאפשר בישול ללא שמן אבל הם די יקרים. אישית אני מאוד מרוצה מסיר הלחץ מניירוסטה שלי שאפשר להכין בו הכל ובמהירות, בשיטת הבישול, האידוי, עם או בלי שמן וללא סכנת שריפה או הידבקות. דרך אגב, למיטב הבנתי השמן לא יכול לעזור למניעת הידבקות וכל תפקידו ל"המתקת ירקות" (טיגון להדגשת הסוכרים בירקות) ולאחר הוספת מים, הרי השמן צף על פניהם ולא מתווך בין האוכל לתחתית הסיר.
 

menina

New member
תודה רבה

לא חשבתי על העניין הזה שבעצם אם לא מטגנים משהו קודם אז אחרי זה כשמוסיפים את המים בעצם השמן בכלל לא קשור להידבקות...ולא צריך בכלל שמן... אני לא יודעת אם הבנת - אני לא ממש מבינה בבישול בריא רק רציתי לדעת איך אפשר לבשל בלי שמן ואולי לנסות קצת לעשות את זה אני אנסה:) תודה רבה על הכל באמת.
 
למעלה