שאלה בנושא נחשים..

ron zilber

New member
שאלה בנושא נחשים..

יש לי נחשה מסוג פיתון מתכדרר , בת שלוש , הניזונה מעכברים קפואים. הנחשה לא אכלה כבר חודשיים , ולמרבה הפלא היא פעילה. המצב בטרריום תקין מבחינת טמפ' ומים, לאחר מס' ניסיונות האכלה שלא הצליחו , החלפנו עכברים במחשבה שאולי הם לא טובים , אך עדיין היא לא אוכלת ופעילה.. היא מריחה את העכבר ומסתובבת סביבו אך לא אוכלת.. למישהו יש הסבר לתופעה? האם יש ממה לדאוג ?

snake liron

New member
אממ היא אצלך 3 שנים ולא ידעת על

תופעת הצום שהם עושים בחורף? \: אפשר לעשות ניסיונות כמו במאמר הנמצא בפורום זה על דרכי "שכנוע" אכילה וכו... בכל אופן אין מה לדאוג יותר מידי.

Itamar Levy12

New member
מיותר בעליל

וסתם ילחיץ את הנחש. אפשר להציע כרגיל אחת לכמה זמן(נגיד 2-4 שבועות) ואולי היא תקח. אין שום סיבה להציק לחיה!!!

Itamar Levy12

New member
אהה אין כמו החורף

תמיד מעלה את השאלה הזה אצל קוראים. התשובה פשוטה מאוד, אתה מגדל פיתון מתכדר. פיתון מתכדרים כחלק מהטבע שלהם מפסיקים לאכול לקראת נובמבר וחוזרים לאכול בצואה תיקנית בסוף מאי. זה תהליך רגיל לגמרי, אצלי הנקבת מתכדרת מסרבת לאכול כבר מסוף אוקטובר, ואני פשוט הפסקתי להציע(כאין לי נחש אחר שאוכל חולדות בוגרות והוא לא בתרדמת חורף, ולצערי עודף בחולדות ממש אין לי). לקראת אפריל אני יתחיל להציע שוב. במקביל הפיתון המתכדר הזכר שלי אוכל בצורה תקינה(טפו טפו טפו) ושניהם בני אותו הגיל. בקיצור, אין ממה לדאוג ויש לקחת מראש שהיא יכולה להסתדר יופי בתקופה הזו ואין לשנות שום דבר בתנאי הכלוב(טמפ' וכו').

למעלה