שאלה בנושא ניגוב...

שאלה בנושא ניגוב...../images/Emo4.gif

שלום! בני בן ה-10, המקסים, העצמאי, ילד חברותי, תלמיד מצטיין, ללא כל בעיות מוטוריות שהן- כנראה מתקשה בניגוב הישבן לאחר עשיית צרכיו... פעמים אין ספור מצאנו את תחתוניו מלוכלכות. לשאלתנו, הוא טוען כי הוא מנגב והנייר יוצא לו נקי. אך פעמים רבות יש כתם קטן על תחתוניו, כאילו לא ניגב עד הסוף... זה לא ברמה שזה מדיף ריח רע כשעומדים לידו, מדובר בסימן קטן. הסברתי לו על ההיבט ההיגייני רפואי, שזה לא בריא. מדי פעם כשהוא בשירותים (כמובן, כשאין אף אחד בסביבה) אני מזכירה לו לנגב, אך הוא טוען שהוא מנגב- ושוב יש סימן. הוא הביע התנגדות להצעתו של בעלי (אביו) שיעזור לו ויזכיר לו כיצד לעשות זאת נכון. ידוע לי כי אין לו בד"כ בעיות של שלשול או עצירות, הוא עושה את צרכיו כפעמיים ביום, ללא כל קושי שהוא ומעולם לא סבל מקשיים בתחום זה, פרט לאמור לעיל. נאמר לי כי אולי רופא ילדים יוכל לעזור לי/לו.... אני עובדת עצות! תודה מראש.

ניגוב

רופא ילדים יודע הרבה אך לדעתי את מתארת בעיה של חינוך והדרכה ולא בעייה רפואית. למרות התיאור שלך יתכן ולא מדובר בבעית ניגוב לא טוב,אלא בעיה של בריחה קטנה של צואה. לכן הייתי ממליץ שרופא גסטרו ילדים יבדוק את ילדך.

למעלה