שאלה בנושא נעליים ראשונות

שאלה בנושא נעליים ראשונות

בתי המתוקה בת 10.5 חודשים וכבר צועדת לה. אני מאוד בדילמה אם לקנות לה נעליים של "צעד ראשון". מה אתם אומרים? מתי כדאי? היא כרגע נועלת נעליים גמישות של טרום הליכה ומסתדרת איתם טוב.

דבר ראשון - ללכת לאורטופד

שיראה שהכל בסדר, זה עניין שגרתי. האורטופד לשנו המליץ לנו - בבית לתת לה ללכת יחפה, בחוץ לנעול לה נעלים רגילות, כדי שלא תפצע מאבנים. לשאלתי איזה נעלים ראשונות מומלצות הוא ענה (ואני מצטטת): "הכי זולות בשוק ב- 10 שקל". לעצה הזו לא הקשבתי וקנינו לה נעלים ראשונות של אלפנטן.
שיהיה בהצלחה

כן

ואני מוכנה לנסות למצוא את השם של האורטופד שאנחנו היינו אצלו (בפ"ת). הוא בסה"כ בודק את הפיסוק והאם יש לכף הרגל נטיה מוגזמת פנימה/החוצה

anat30g

New member
גם לי אמרו - נעלים הכי זולות

כשבאתי להתייעץ בנושא הרגלים המתוקות של בני הבכור ונושא הנעלים - אמר לנו האורטופד שלא משנה הנעל - עד גיל 4 הרגל לא זקוקה לתמיכה מיוחדת ובכלל עדיף בלי... הוא יעץ לנעול לילד נעלים רק שיוצאים למקום שבו הוא יכול להיפצע אם הוא ילך עם גרבים או נעלי בד למניעת החלקה.

אמיר.

New member
אין נעלים ב 10 ש"ח...

אבל באחד הגלינות של בדוק (ז"ל - עיתון מצוין של המועצה לצרכנות שעבר המרה לעיתון אי-מייל) היה כתוב שהדבר היחיד שצריך לבדוק זה שהנעלים לא לוחצות. וכן - מותר להעביר נעלים מילד לרעהו (בתנאי ההוא).. אז מה אתם חושבים ? שרעיתי תקשיב למומחים הללו ? גם אנחנו שרפנו 100+ ש"ח על נעלים... ומאז כל עונה ו הוצאה של ממש (ארבעה כן ירבו). עצה: קנו בסוף העונה נעלים לעונה הבאה - תחסכו המון ואני בספק אם מישהו ירגיש שהילד הולך עם הקולקציה של שנה שעברה...

רותי&ע

New member
אז לי נאמר לתת לו ללכת כמה שיותר

יחף. ונעליים רק אחרי שהוא עושה 50 צעדים בלי ליפול. ולא לקחנו אותו לאורטופד לפני הנעליים. מאוד מומלצות נעלי אלפנטן. הן קלות, גמישות ונותנות תמיכה נהדרת לרגל. אני ממש לא מסכימה עם הקביעה של נעל ב-10 ש"ח. חשוב נעל שנותנת תמיכה טובה לרגל.

קצת קר בשביל ללכת יחפים../images/Emo5.gif

אנחנו מנעילים לה ערדליים עם תחתית נגד החלקה, או נעליים שקנינו בשילב והן נחשבות לטרום הליכה. ממש לא איכפת לי לתת לה ללכת עוד חודש חודשיים ללא נעליים. מישהי יודעת מה הנזקים שיכולים להיות אם קונים לה נעליים עכשיו?

בראשית ההליכה יש בעיה עם נעלי טרום

ההליכה,הם הורסות יותר מאשר ללכת עם נעלים טובות.. עם הודיה שהתחילה ללכת בערך בראשית אוקטובר 2000 (בגיל שנה ו5 ח´) לא קנינו מיד נעליים וחיכנו לאוקיי מהפיזיוטרפסטית שלה.. שהגיע בנובמבר, כך שחודש היא הלכה יחפה השתדלתי שהיא תלך עם גרביים שיש בהם גומי קטן שמונע החלקה

zimes

New member
אז ככה... (יצא ארוך)

(אני מתבססת על "תינוקות גדלים באהבה", ועוד דברים שאספתי פה ושם) ההתפתחות של כף הרגל - הגשר, התנועה שלה (כל מגוון התנועות של למשל אצבעות הרגליים), קורית על סמך הגירוי שמגיע בהליכה (כמובן, לפני כן גם בזחילה.) אם שמים את הרגל על משטח אחיד (וקשה), מגוון הגירויים לרגל קטן מאוד, והתפתחות זו תפגע. עד כמה שאני מבינה - זה לא אומר שילד לא ילמד ללכת, אבל השפעות ארוכות טווח על יציבה, תנועה, שו"מ זה לא משהו שרואים בקלות, ולכי דעי איזה כאב גב בגיל 30 נגרם ממה. לכן - גרביים, 2 זוגות, נעלי-בית - אלה המונעים החלקה, נעל עם סוליה מעור רך, אבל לא נעל שסוליה קשיחה (אפילו לא כמו סניקרס). לגבי הדאגה לקטנטנים - זכרי שהמשקל על כף הרגל קרן אצלהם בהרבה מאצלך (גם באופן יחסי לשטח), ולכן אבן שאת תדרכי עליה ויכאב לך, לא בהכרח תכאב להם. קנה המידה לבחירת "מידת ההגנה" שאנחנו רוצים לתת לכף הרגל של הילד צריך להיות שונה מלמבוגר. ועוד נקודה למחשבה - העובדה שחברות נעליים מיצרות "נעל ראשונה" לא מעידה על כך שהיא אכן מומלצת לגיל שנה. זכרי שהם שמחים למכור...

נכון..זה מה שהאורטופד אמר לנו

כמה שיותר יחפים..ובגלל שעכשיו חורף..בכייף אפשר לחכות עוד שלושה - ארבעה חודשים...הנעל מאד חשובה..מבחינת העימום..המתיכה והיציבות!

עוד נעל ניפלאה../images/Emo127.gif

הנעליים של נטורינו . זו נעל עם סולייה שמדמה (עד כמה שאפשר) הליכה על חול ים . הן רכות עם מדרס אורטופדי ניפלא וחוץ מזה יש דגמים יפיפיים . קצת יקר
,אבל שווה להשקיע בנעל ראשונה (כמובן אחרי שכבר הולכים לפחות חודש יחפים או עם גרביים).

iris & ben

New member
אני בדיעה של רותי

לאורטופד לא הלכנו בהתחלה קניתי לבן סניקרס אבל בן הלך איתם וגם נפל ולא היה יציב והתברר שסניקרס למינהם כמו נייק סקצ´ר הן שטוחות ולא גמישות עברנו לאלפנטן ובן התחיללרוץ.... אני בעד להשקיע נעל טובה ולמרות ל השפע כאן אני אמשיך עם אפנטן או נמרוד כנעל עיקרית.

אומרים שהכי טוב יחפים

שחר התחילה ללכת מאוחר יחסית (שנה וחמישה חודשים) ולקח לה זמן לקבל בטחון עצמי ולרכוש יציבות (בערך שבועיים-שלושה). אז בהתחלה היא הלכה יחפה בבית למרות שעדיין היה חורף - היה פה דיון לא מזמן על "יחפים - כן או לא בחורף" ונדמה לי שהמסקנה היתה שזה תלוי ברמת ה"פולניות" של אמא
בחוץ היא לא הלכה בכלל עד שקנינו לה נעליים. הערדליים בפירוש הקשו עליה מאוד וגרמו לה למעוד ולאבד שווי משקל. אפשרות נוספת הן גרביים נגד החלקה (יש להם כל מיני הדבקות חמודות מגומי בתחתית כמו כפות רגליים של כלב) וזה היה לה יחסית בסדר אבל הכי טוב היא הלכה יחפה. אבל מכיוון שאורן שלך התחילה לצעוד כל כך מוקדם, אולי היא יותר מיומנת? אנחנו לא התייעצנו עם אורתופד בגלל הרתיעה שלנו מרופאים אבל נדמה לי שההמלצה הרפואית היא שפעוט יצעד יחף בהתחלה ושאין חשיבות רבה לסוג הנעל. אגב, אם מישהי שמעה מאורתופוד הגדרה ברורה כמה זמן זה "בהתחלה", גם אני אשמח לשמוע.

למעלה