שאלה בנושא סוגי טיפול זוגי

שאלה בנושא סוגי טיפול זוגי

שלום אני ובעלי היינו ב3 פגישות אצל מטפלת זוגית שהיא גם פסיכולוגית קלינית . בפגישות פשוט ישבנו ושפכנו את הבעיות כאשא היא ניסתה לשקף לנו את מה שהשני אומר ללא התערבות נוספת . הפגישות הסתימו כאשר נגמר הזמן ללא כל מסקנות , משימות לבית , תרגילים , חומר למחשבה . נראה שלא התקדמנו לשום מקום בינתיים וכל אחד מתבצר בעמדתו .אנחנו לא מרגישים שיש איזשהו שינוי . בכל אופן החלטנו להחליף את המטפלת , שאלתי היא האם ישנם סוגי טיפול שונים , אנו מעונינים בטיפול הרבה יותר דינמי ושהמטפלת תתן עצות ממשיות ותנקוט עמדה ולא תהיה פסיבית .טיפול פסיכותרפי לדעתי יכול להיות טוב לכל אחד בנפרד אבל לא כזוג . איך אני מוצאת טיפול כזה , איך הוא נקרא ?מב אני צריכה לשאול את המטפלת בטלפון ? והאם אני צודקת בטענותי לדעתך ?

טיפול זוגי מאופיין כטיפול דינמי עם מעורבות

המטפלת, תפקיד המטפלת הוא לאחר שהקשיבה והיא מבינה את הקושי שלכם לשקף אותו לכם ולעזור לכם לעשות אחרת. אולי כדאי שתלכו למטפלת זוגית שלא מגיעה מתחום הפסיכולוגיה הקלינית. תאמרי למטפלת שהיתה לכם התנסות לא טובה ותשאלו אם היא עובדת אחרת ויותר אקטיבית בטיפול. סגנון טיפולי הוא תוצאה של אסכולת לימודים ואישיות המטפלת ולא כל סגנון יתאים לכל זוג. תשאלי את המטפלת בטלפון את כל השאלות שעולות בראשך ורק אם את מרגישה שזה מתאים לך תקבעי איתה. מקווה שיסתדר במהרה.

למעלה