שאלה בנושא סוללות

שאלה בנושא סוללות

שאלה כללית - האם כל נגן שעובד על סוללות AA או AAA - בהכרח יעבוד גם על סוללות AA/AAAנטענות? אני מבינה שיתכן שזמן העבודה עשוי להתקצר, אבל האם יתכן מצב שהנגן לא יעבוד בכלל על סוללה נטענת? תודה

dani666

New member
למרות הפרשי המתח ביניהן...

1.5 וולט בסוללות רגילות ו 1.2 וולט בסוללות נטענות - עוד לא נתקלתי במכשיר שלא עובד. מפנסים פשוטים ועד מצלמות

TheRealDeal

New member
נכון.. זמן הניגון יתקצר

אבל אין בעיה בסוללות נטענות, גם יותר ידידותי לסביבה :)

stardust19

New member
יעבוד ועוד איך יעבוד, עדיף פשוט

סוללות נטענות של 1800mAh או יותר טובות של 2200mAh ככה זה גם יחזיק יותר זמן.

יאיר B

New member
המידות הללו מתאימות לסוללות AA

בסוללות נטענות מסוג AAA (שאיתם עובדים רוב הנגנים), הקיבולת המקסימלית היא 900mAh (נכון לרגע כתביבת שורות אלו). הקיבולות הנפוצות בארץ הן 800 ו-850mAh. מומלץ לעבוד עם סוללות נטענות של GP או אנרג'ייזר (יותר יקרות). אלו חברות שהוכיחו את עצמן בעבר באיכות הסוללות שהן מיצרות.

תודה...

עוד לא בחרתי נגן - אבל כשאקנה כזה, אני דוקא מתכננת על אלה המבוססים על סוללות כך שתמיד יהיו לי רזרבות טעונות. בינתיים אני מחזיקה מעמד עם נגן ה-CD שלי, ומאוד נוח לי השימוש בסוללות. תודה לכולם!

stardust19

New member
מה??????!!!!!!!!!!! מי אמר לך כאלה

שטויות????? הנגן יצרוך את כמות האנרגיה הדרושה לפעולתו התקינה ולא יותר- זה שהסוללה היא בעלת קיבולת של 1800mAh זה לא אומר שזה מה שהוא יצרוך וזה לא יפגע בנגן או משהו כזה, אני ממש לא יודע מאיפה לקחת את הנתונים הללו אבל הם ממש ממש לא הגיוניים.

יאיר B

New member
אין סוללות AAA של יותר מ-900mAh

רוב הנגנים עובדים על סוללות AAA. ערכים של 1800-2500mAH מתאימים לסוללות AA. אם אתה יודע אחרת - אשמח לקבל קישורים לכך.

פייפן

New member
יאיר אתה טועה בין

המתח לקיבולת. נגן צריך לפעולתו 1.5 וולט. בד"כ המתח המינימלי יהיה 1.2-1.3 ולא מתחת לזה. כל עוד הסוללה מסוגלת לספק את זה אז הוא יעבוד. קיבולת המצוינת כ 900MAH למשל, אומרת שהסוללה מסוגלת להזרים 900 מיליאמפר במשך שעה אחת. צריכת המכשירים היא נמוכה בהרבה ולכן הם עובדים מספר שעות, ומושפעת מווליום, תאורה וכ"ד. אצלי ה קריאטיב MUJO FM TX נסגר לצערי במתח של 1.3 וולט.

יאיר B

New member
ואיך מה שכתבת קשור למה שאני כתבתי?

אני לא הזכרתי את המילה וולט אף פעם בשירשור הזה.

../images/Emo35.gifתאכלס... מה הפסיקה../images/Emo35.gif

יתכן מצב שהנגן לא יעבוד עם סוללות נטענות? (סוללות GP למשל) חסר לי עגמת הנפש - לקנות את הנגן ולגלות שהוא לא עובד על נטענות
תודה

dani666

New member
אלמו ... הכל עובד עם נטענות

אבל אם את בספק - בטח יש לחברים שלך בטריות נטענות, קחי אחת טעונה מלא, וגשי לחנות ותבקשי לבדוק

זה נשמע מהזה פשוט...

נטענות יש לי - זו לא הבעיה. הבעיה - שכשאתה קונה נגן - אתה קונה חתול בשק. הוא סגור הרמטית באריזה ואין לך שום אפשרות לנסות אותו. הלואי וניתן היה לנסות את הנגנים בחנות - אז ההחלטה היתה הרבה יותר קלה. מה שנשאר זה רק להסתמך על ביקורות באינטרנט (בארץ ובחו"ל) ולך תסמוך על האובייקטיביות שלהם.

stardust19

New member
אז ככה- תראי באיזה סוללות תמך הנגן

אם הוא תומך בAAA אז אתה יכולה לקנות רק את הסוללות הללו, אם הוא תומך ב AA את יכולה לקנות גם AA וגם AAA...זה פשוט, מאד פשוט להסתכל במפרט הטכני של הנגן גם ע"ג הקופסא וגם ברשת...

למעלה