שאלה בנושא סמלים

שאלה בנושא סמלים

היי..ראיתי היום באיזה חנות מתנות שרשרת עם מגן דוד סגור במעגל על רקע שחור. קצוות המגן מסתיימים בצלבים, ומסביב כל מני אותיות לא ברורות וגם בפנים איזה ציור לא ברור. זה סתם שטות או שיש לזה איזה משמעות מיוחדת? למישהו יש רעיון? צר לי שאין לי תמונה להביא..

RainBird

New member
זיהית את שפת האותיות? זה מזכיר לי משהו. אם החיפושים שלי יעלו משהו זה או אחר אכתוב כאן.

שפת האותיות..

אוקי האמת היא שזה הכי דומה לאיזה אותיות מצריות..למרות שבאחת מהן יכלתי לראות את האות A )או שלא(..בצורה שקצה האחד שלה מתארך ומסתלסל ועוד דבר ששכחתי לציין: על האריזה של אותה שרשרת היה כתוב משהו כמו ``The amulet of mystical power``.

RainBird

New member
או משהו כזה? זה מתוך אתר שמצאתי בגוגל. זה כבר קצת יותר מידי לתוך הגרימוארים הקבליים, אז אני מניח שאחרים יכולים להצביע על המשמעות קצת יותר טוב ממני...

זה כמעט כמעט זה!!

או שזה בול זה! מזה אומר? והחנות שמה `אקסייט` וזו חנות מתנות וגאדג`טים רגילה למדי.

RainBird

New member
מתוך ה- lemegeton שזה הגרימואר (ספר לימוד מאגי) הנמוך של שלמה Solomons hexagonal figure" This figure it to be made on parchment made of calfs skin and worn at the skirt of the white vestment, and covered with linlen cloth to the which is to be shewd to the spirits when they have appeard that the may be compelled to be obedient and to take a human shape &c..." בעיקרון מדובר בסמל שתופרים על הלבוש הטיקסי ומסתירים עם פיסת בד. המזמן מזמן ישות ל"משולש האמנות" שזה המקום שבו הרוח מתממשת, ואם הרוח "עושה בעיות" או שהמכשף לא מקבל עליה שליטה הוא מראה לה את הסמל ומקבל את הכוח לצוות עליה לעטות גוף אנושי. לאדם ברחוב? לא רק שהקמיע עשוי לא נכון (הוא אינו מצוייר על קלף) אלא גם אין בו באמת כוח למי שלא עוסק במאגיה טיקסית קבלית עם אוריינטציה ושימוש בגרימואר של שלמה המלך. בקיצור? חסר תועלת. מה שגם ההבנה של הסמל ומשמעויותיו ברבדים שלמים פותחת את המכשף למקומות של כוח- וקידוש החפץ בצורה מיוחדת אפילו תקרב את המכשף ליותר. עבור אדם שאינו עוסק במאגיה? אני מאמין שזה קישוט נאה ותו לא. ארדן.

...

התכוונת למסורטט ולא לתמונה, נכון? ומה עם אדם שכן עוסק במאגיה ואם לדייק לומד איך לבנות ולנתב את הכוחות המאגיים שלו? ובשפה יותר פשוטה-חדש בתחום? אני מתלבטת אם לקנות או להשאיר לאחר כך.. כשאהיה יותר מנוסה.. אגב, מה החשיבות שזה חרוט על מתכת ולא על קלף?

RainBird

New member
המשורטט (תמונה טובה יותר) מי שעוסק במאגיה סביר להניח שיצליח להשתמש בכוחותיו לכל מיני דברים. החדשים בתחום לא מתחילים מגרימוארים של ימי הביינים אלא מהכשרה בסיסית יותר. עדיף שלא לקנות. דבר שאת עושה לבד יש לו כוח ומשמעות מאגית שאין לחפץ שקונים. יש העדפה לדברים שנעשים לבד. החשיבות היא סמלית. קלף מסמל דברים אחרים מאשר מתכת- ובעולם המאגיה לסמלים יש חשיבות. למשל המתכת כסף מסמלת את הירח. לא אשתמש בה כדי לזמן אנרגית שמש. קלף מסמל טוהר ונקיון והוא החומר המסורתי לקמיעות כתובים ביהדות (ובמקומות אחרים) ברוכה הבאה לעולם המאגי. זו דרך ארוכה ולא קלה ולא כולם מתאימים לה. בהצלחה רבה לך. ארדן

ארדן

איך אני יודעת אם הדרך הזו היא אכן מתאימה לי..מה קובע אם את אכן מתאימה? אני רק יכולה להגיד שהתוודעתי להרבה מקרים מיסטיים שקרו לי וגם, היו לי כל מני חלומות עם סמלים מהתורה, הקבלה והמאגיה.. זה מה שמשך אותי לעולם הזה. לחקור ולהבין את פשרם של הדברים.

gwizard

New member
את

איך את יודעת אם היא מתאימה לך ? את מנסה ומחליטה בדרך מה קובע אם את מתאימה ? את והלך הרוח הפנימי שלך בהצלחה, זוהי דרך מעניינת וקשה, אך גם מתגמלת מאוד.

Monsieur D

New member
למה שתקני דבר שאת בכלל לא תשתמשי בו?

זה כמו שאני אשאל אם כדאי לי לקנות מכונית, שאני לומד לרכב על אופניים.. המצחיק בכל הסיפור הזה, שזה בכלל לא עושה מה שזה אמור לעשות.. אתה מציג את זה לשד\מלאך\מה שזה לא יהיה וזה ממש לא משנה כלום. הקמע בסך הכל מגביר את הביטחון העצמי שלך וזה הופך אותך ליותר חזק, אם אתה בטוח בעצמך לא תצטרך שום דבר כזה, בוודאות.

gwizard

New member
זאת אומרת שאתה לא מאמין בכוחם של סמלים ?

ואני מתכוון מעבר לטריגר למוח.

Monsieur D

New member
אני מאמין בכוחם של הסמלים

אני פשוט לא חושב שדף שכתוב עליו "יהוה" יפחיד שדים. אחרת הם לא היו מורדים בו מלכתחילה.

gwizard

New member
OK

אז אתה אומר שהקמיע לא בנוי נכון כפי שמוצג בתמונה. אני נוטה להסכים, כי אף אדם שפוי לא ימכור קמיעות שאכן עובדים ב-15 שקל
לא אמרת כי אתה עוסק במאגיה האנוכית ? ממה שקראתי, דווקא אתה אמור להעריך את כוחם של חותמים הכתובים בשפת המלאכים....

Monsieur D

New member
יש הבל בין חותם לחותם

יש חותמים שעובדים, יש חותמים מגוחכים. חותמים זה בערך כל דבר כתוב שנועד להביא השפעה כלשהי. יש חותמים שפותחים שער למקום מאגי מסויים, יש חותמים שמשמשים כטלפון מאגי , יש חותמים שמועררים חלקים מסויימים במוח ועוזרים בפעולות מאגיות שונות ויש עוד המון השפעות שחותמים עושים. המכשפים הנוצריים שכתבו את הגואטיה יצאו מנקודת הנחה ששד יפחד מכל דבר שמוזכר בו ה' או אחד משליחיו, אני חושב שזה חרטא. נו, אז כתבת על דף יהוה ועוד שמות אלוהיים ובמקרה הטוב גם טענת אותו, יופי, אז השד יראה משהו מנצנץ בתוך המעגל.. ממש מפחיד. החותם הספציפי הזה הוא שטויות לפי דעתי, אם הוא יפעל זה רק בגלל העלאת הביטחון העצמי של המאג. (עכשיו נזכרתי שאומרים חותמות, אבל אין לי כוח לתקן הכל...)

למעלה