שאלה בנושא עגבניות

שאלה בנושא עגבניות

בא לי להכין משהוא מעגבניות טריות, ככה כתוספת לסלטים.
עד שהיום היתי מכין כפי שבתמונה....
יש למשהו רעיון איך לשדרג? אפילו לשנות ? פשוט המנה הזו שגרתית מידי.

תודה

 

חנהפ

Active member
אני מניחה שאם תגגל עגבניה קישוט תגיע לאי אלו רעיונות

ובינתיים, אפשר לחתוך לסלסלה ולמלא במקלות ירק, למשל
או לחצות עגבניה עם שוליים זיגזג ולזלף איזה מילוי שקשור למנה
 

חנהפ

Active member
עוד סלט?

אולי עגבניות קלויות? עם שום ואריסה?
סלסה?
אצלנו הולך הרבה סלט עגבניות שרי עם בצל ירוק ברוטב חרדלי
סלט עגבניות שרי עם זיתים בשני צבעים וצנוברים קלויים
סלט עגבניות שרי ועלי בזיליקום, כדורי מוצרלה יכולים רק לשדרג
חצאי עגבניות ממולאות באורז מאודה עם עשבי תיבול
או במילוי פסטה צורות בינוניות ואפילו במילוי קוביות לחם מטוגנות בעשבי תיבול -יופי של דרך לנצל שאריות.
 
אני מכירה את זה בתור מנה מהמטבח הרוסי..

פורסים עגבנייה וממלאים בסלט גבינה..
&nbsp
מדובר גבינה צהובה מגורדת, מעט מלח (אני אוהבת מלוח אבל אפשר לוותר כי לרוב הגבינה מלוחה), מיונז ושום.
אפשר לקשת או להוסיף לגבינה בייצה קשה קצוצה ו/או בצל ירוק.
&nbsp
אפשרות נוספת- סלט מעגניות שונות ומרקמים שונים...
שרי חיות מסוגים וצבעים שונים, עגבניות מיובשות בתנור עם תיבול כלשהו, מעט עגבניות מבושלות. אפשר להוסיף גבינת מוצרלה או בורטה ולתבל בשמן זית ו/או בלסמי.
 
חיפשתי ולא מצאתי...סורי...

אם אתה מתכוון לעגבניות, פשוט לחתוך לפרוסות בעובי סניטימטר בערך ולמלא....
אישית, אני אוהבת גם את הסלט בנפרד :)
 

Maldini Girl

New member
לא ממש הבנתי את הבקשה שלך.

אתה אומר שאתה מחפש משהו מעגבניות טריות כתוספת לסלטים?
האם עגבניה ממולאת תתאים?
סלסה מעגבניות כמתבל?
לא בטוחה שהבנתי.
 

Maldini Girl

New member
פעם הכנתי את המתכון הזה

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1751595
של עגבניה ממולאת בביצה ופרומעז. יצא ממש טעים.
גבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות
&nbsp
המצרכים:
&nbsp
עגבניות כמס' הסועדים
ביצים כמס' הסועדים
מלח פלפל שחור
חתיכת חמאה
פרוסות פרומעז כמס' הסועדים
גבינה צהובה מגורדת
&nbsp
לקישוט:
טבעות בצל ירוק
&nbsp
&nbsp
אופן הכנה:
&nbsp
מוציאים את תוכן העגבניות, הופכים את העגבניות כדי שיצאו כל הנוזלים.
מתבלים את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור.
מחליקים פנימה לכל עגבניה חתיכת חמאה ומעל שוברים ביצה, מוסיפים בצד העגבניה,
פרוסת גבינת פרומעז. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ושולחים לאפיה
לחצי שעה בחום בינוני של 180 מעלות או עד שהביצה נקרשת והגבינה התרככה מעט.
לפני סיום המאפה, מוציאים ומוסיפים מעל הכל גבינה צהובה מגורדת ואופים עוד כדקה רק עד להמסת הגבינה מעל.
&nbsp
אם זה הכיוון...
&nbsp
פעם גם הייתי מכינה עגבניות ממולאות בבשר טחון.
 

נטעליג

New member
אחד הזכרונות הראשונים שלי- עגבניה במילוי פטריות בתחמיץ

קצוצות לקוביות. העגבניה חתוכה כמו כתר (קצוות משוננים).
את התחמיץ היו מכינים עם שמיר, והפטריה לא היתה שמפיניון אלא הסוג הכהה יותר.. וזה כל מה שאני זוכרת..
 

דור1213

New member
מתכון פשוט וטעים

קודם כל מקווה שאתה אוהב כוסברה.
המתכון:
3 עגבניות פרוסות
5 ענפי כוסברה קצוצים
רבע בצל סגול פרוס דק
שמן זית, מלח, לימון
פשוט וממש טעים
בתאבון
 
למעלה