שאלה בנושא עיצוב פנים של דירה

S h a n n o n

New member
שאלה בנושא עיצוב פנים של דירה

שלום, רציתי לברר פרטים בנוגע לעיצוב דירה יד שניה שזקוקה לשיפוץ כללי (ריצוף של כל הדירה, החלפת השירותים והאמבט בחדש ותכנון מטבח) . האם זהו עיסוקו של מעצב הפנים? האם הוא אחראי לעצב לי בטעם את הדירה על סמך תקציב שאני מקציבה לו ושזה יכלול את הכל ? הווה אומר בחירת החומרים, התאמת צבעים, תכנון מטבח, הכנה למיזוג ולדאוג למצוא בעלי מקצוע שיבצעו את העבודה??? כמה עולה הוצאה שכזו ???? האם אני בפורום הנכון ?

זיווה100

New member
עיצוב פנים של דירה

זהו אכן עיסוקו של מעצב פנים. לגבי ההוצאה - אם את מודאגת - את יכולה להזמין מעצב לקבלת ייעוץ בלבד ואז לגשת בעצמך לאנשי מקצוע. אבל בעצם כשאני חושבת על זה, למה שלא תפני למנהל הפורום - הוא מעצב פנים ומן הסתם יהיו לו תשובות טובות עבורך.

uvls

New member
מלאכת העיצוב

כל הפעלים שמנית ועוד רבים אחרים הם במסגרת תפקידו של מעצב/ת פנים. תוכלי לקרוא תשובה שכתבתי בפורום ב-6.9, הנושאת את הכותרת "שכר מעצב פנים". כמובן שהמעצב לוקח בחשבון את התקציב המוגדר על ידיך, כאשר על טווח האחריות והעבודה כדאי לההסכים מראש, שכן ישנן כמה וכמה רמות תכנון וליווי לפרוייקט. רמת הליווי והפיקוח שתיארת בשאלתך היא צמודה למדי ומקובלת מאוד, והתמחור לפרוייקט מסוג זה נעשה על פי רוב באחוזים - סביב 10% מעלות השיפוץ (עם נטייה דרומה). המלצתי החמה היא, כמובן, להיעזר במעצב פנים. ערכו של תכנון אסתטי וטוב, כזה המתאים לאופי החיים בבית ולחלל הנתון, עולה בהרבה על שכר המעצב. תכנון נכון חוסך כסף, טעויות, חלל מבוזבז והסתובבויות סרק, ומעלה את איכות החיים פלאים. תתחדשי ובהצלחה ולזיווה, אולי תעני תשובות מפורטות בעצמך במקום לסמוך עלי. אני הרי ה-default, וכולנו נשמח לראות עוד תגובות של מעצבים ובעלי מקצוע. חג שמח

S h a n n o n

New member
תודה על התשובה אבל...

כתבת שכרו של המעצב נע סביב 10% מעלות השיפוץ. ובכן, מהי עלות השיפוץ? זו שאלת המיליון דולר... האם אני יכולה מראש לתת תקציב משוערך ושעל סמך תקציב זה יפעל המעצב? למשל: 20 אלף דולר ותקציב זה על המעתב יהיה לעצב את פנים הבית. אני מבינה שיכול גם להיות מצב בו המעצב יגיע ויערוך מדידות ויאמר שייתכן והתקציב אינו מספיק ואז מה ? איך מגיעים למצב שבו יהיה ניתן להגיע לעיצוב פנים של דירה עם תקציב שכזה ? האם יש מינימום בנושא תקצוב מינימלי לעיצוב דירה ? מדובר על דירה 5 חדרים, 120 מ"ר ללא ממ"ד. הדירה כוללת 2 חדרי אמבט ומרפסת שירות בתוך אחד מחדרי האמבט. כמובן שנדרש גם עיצוב של המטבח, חריסינות וכלים סניטרים לחדרי האמבט. הבניין בן 11 שנה, כיצד ניתן לבדוק אם הדירה זקוקה להחלפת צנרת ? נדרשת גם הכנה למיזוג מרכזי וכדומה. כמובן שרעיונות נוספים בשלב המדידות --רק יבורכו. יש לציין שלי איו את חוש הטעם הזה בעיצוב ולכן אני זקוקה למישהו שבאמת יהיה לו טעם טוב בעיצוב. תודה.

uvls

New member
עלות שיפוץ

שאלת מליון הדולר - עלות השיפוץ - היא שאלה עליה את אמורה להשיב. ניתן לשפץ בכל סכום, כאשר "עומק" השיפוץ ורמת החומרים והגימור תלויים בסכום עליו הוחלט. לאחר בירורים והתייעצויות מגדירים סכום מסויים ואיתו המעצב עובד. מקשיבים לכל הדיירים העתידיים ומשפחתם המורחבת וחברים, מאזינים לעצות המלומדות של המעצב, וקובעים סדרי עדיפויות. בהתאם להם מחולק תקציב השיפוץ. לא ניתן לעזור לך בהערכות מדוייקות, שכן חסר המון מידע על הבית ועל כוונות השיפוץ שלך. ובכל זאת כמה מספרים: הסכומים המקובלים לשיפוצי עומק בפנים הבית נעים באיזור ה-400$ למ"ר (לא לקפוץ עלי בבקשה, זה מ מ ו צ ע). אם את לא הורסת שום קיר, תורידי 20$, אם את לא מחליפה ריצוף, תורידי לפחות 60$, אם אין צורך באינסטלציה חדשה....נראה לי שהבנת. את נקבת במחיר של 170$ למטר ולאור התיאור הקצר של ציפיותיך מהשיפוץ, נראה שזה אמור בהחלט להספיק. אבל האם זה כולל מכשירי חשמל? מערכת מיזוג? גופי תאורה? קשה להעריך בלי הנתונים הללו. עצתי לך: התייעצי עם מעצב/ת פנים בנוגע לשינויים שאת מעוניינת לעשות בבית. כך תביני טוב יותר לקראת מה את הולכת וגם תזכי בהפרייה והכוונה, וכל זה מבלי שתיאלצי להתחייב לשום דבר. זה יעלה לך מעט מאוד (ייעוץ לפי שעה). לאחר מכן זמני איזה קבלן או שניים שיתנו הצעות מחיר ראשוניות, ככה פחות או יותר, וכבר יהיה לך מושג לא רע מהם סדרי הגודל. משם ההחלטה היא שלך. ואקורד סיום - אני שב ומדגיש: ניתן לשפץ בכל תקציב. אולי נדרשים לפשרות, ולבטח מקבלים משהו שהוא לא בדיוק והכי הכי מה שהיינו רוצים... אבל ככה זה בחיים. אני בטוח שהיית מעדיפה, למשל, לרכוש דירת 7 חדרים ולא 5. אבל ראית את האפשרויות, עשית חשבון וקיבלת את ההחלטה שלך. ככה זה. בהצלחה

S h a n n o n

New member
מהם הקריטריונים לבחירת מעצב פנים?

כיצד עליי לדעת שהמעצב אותו אבחר אכן מהימן ? האם יש קריטריונים לבחירת מעצב ? למעט תיק עבודותיו??? דבר נוסף, מה מבטיח לי שקבלני השיפוץ איתם הוא עובד הם אכן הטובים שיש ?? תודה.

למעלה