שאלה בנושא עריכת וידיאו ...

שאלה בנושא עריכת וידיאו ... ../images/Emo44.gif

שלום לכולן/ם! מזמן לא כתבתי (מחוסר זמן), אבל מפעם לפעם אני נכנסת לקרוא כדי להנות ו"לשמור על קשר". יום ההולדת (הראשון) של דנה מתקרב בצעדי ענק, ורציתי להתייעץ איתכן/ם לגבי רעיון שעלה לי: אנחנו מצלמים את דנה במצלמת וידיאו מפעם לפעם מאז שנולדה, ולדעתי הצטברו בקלטת כבר 3-4 שעות, אבל מעולם לא ראינו אותה במלואה. חשבתי לערוך אותה לסרטון קצר של 15-20 דק´ ולהקרין אותה למשפחה ביום ההולדת. הבעיה היא, שברור לי שצריך איש מקצוע לצורך הענין. מישהו מכיר איש מקצוע מתאים לענין? (שיסכים בכלל לקבל עבודה בסדר גודל "קטן"?) למישהו יש מושג לגבי עלויות? ובכלל - מה דעתן/ם? האם בכלל שווה אתך ההשקעה? אשמח לקבל מידע, עצות, דיעות, המלצות וכו´ ... פסח שמח!

jole

New member
למה לא לעשות לבד??

אנחנו ערכנו לבד כמה סרטים. את רק צריכה כמובן עוד מכשיר ןידיאו ואז את מעתיקה רק את הקטעים שאתם רוצים להראות. לוקח כמה שעות אבל שווה את ההשקעה וחוסך כסף. מבחינת הזמן במילא תצטרכי לשבת עם העורך בכדי לומר לו איזה קטעים את רוצה. בהצלחה.

כי ...

עד כמה שידוע לי - מכשירי וידיאו ביתיים (במיוחד כאלו מהסוג של 200$ בדיוטי-פרי מו שלנו יש ...) אינם מיועדים לצרכי עריכה. בעריכה צריכים המון פעמים להריץ קדימה ואחורה כדי לעצור בנקודות מסוימות, ואחרי 3 שעות "עריכה" המכשיר שובק חיים ... שלא לדבר על איכות ההקלטה ... אבל אולי אני טועה ...

jole

New member
עריכה בבית

תראי גם הוידיאו שלנו זה לא משהו מקצועי. וידיאו של SHARP רגיל למדי ולגמרי לא חדש. מה שעשינו זה לצפות בקלטת פעם אחת מהתחלה עד הסוף ולרשום על פי סופר בוידיאו מאיזה מספר עד איזה מספר הקטע אותו רצינו. זה חוסך הרבה הרצות אחורה וקדימה. בהחלט זה לא משתווה לאיכות עריכה מקצועית אבל לנו זה היה מספיק טוב. אני לא יודעת מה העלויות היום. אולי כדאי לברר ותגלי שזה סכום ששווה לך להשקיע. בזמנו לא רצינו להוציא על זה כסף והעריכה יצאה לשביעות רצוננו.

jole

New member
כן, מה יכול להיות, תמיד אפשר

לחזור לאופציה של לשלם למומחה. בהצלחה.

ofelya

New member
לחפש תלמיד לעריכה

כדאי לנסות לחפש איזה תיכוניסט שלומד עריכת וידאו או אפילו סטודנט. הם ישמחו על תוספת הכנסה ולא יעלו כל כך הרבה. (וילדים הם סופר מקצועיים לפעמים - ראי ערך האקרים)

rlsy

New member
לדעתי עשי זאת לבד

לא מבינה למה את צריכה משיהו שיערוך לך את זה. פשוט עשי זאת לבד. תבחרי כמה קטעים מעניינים באורך של 15 דקות והעבירי אותם לקלטת תאמיני לי זה מה זה פשוט. תנסי ואם לא תצליח פני לאיש מקצוע. אני למשל עשיתי לבת שלי בבת מצווה קליפ באורך של 10 דקות שאיש מקצוע עשה לה שם הוא הכניס קטעים מקלטות שצילמתי שהייתה קטנה וגם תמנות ועוד תוספות זה עלה לי 1200 שקל. השאלה היא אם את רוצה להוציא סכום כזה. תשאירי את זה לבת מצווה. עשי זאת בעצמך שיהיה גם במזל טוב בהצלחה סיגל

למעלה