שאלה בנושא ערמונים

adimayer

New member
שאלה בנושא ערמונים

שלום רציתי לשאול - מישהו יודע האם ערמונים הם ממשפחת האגוזים? לבן שלי אסור לאכול את כל סוגי האגוזים. הוא מיד מקבל פריחה וגרודים בכל הגוף. עם קוקוס אין לו בעיה , אמרו לי שזה לא נחשב ל"אגוז טיפוסי". האם מישהו יודע משהו לגבי ערמונים? הייתי מעדיפה לדעת קצת יותר לפני שאני מנסה. תודה ויום טוב

TheFinalCut

New member
ערמונים הם אכן אגוזים

הקוקוס אינו אגוז, והשם "אגוז קוקוס" הוא לא נכון מבחינה בוטנית ומהווה פשוט כינוי פופולרי (בדומה לכך שעגבניות או מלפפונים מכונים "ירקות", כאשר אלו בעצם פירות). מחיפוש קצרצר בספרות אני רואה שערמונים אכן יכולים לגרום לאלרגיה. נראה שהוא פחות אלרגני בפני עצמו, ובעיקר גורם לאלרגיה בהקשר של שילוב עם אלרגייה ללייטקס (אנשים שאלרגיים ללייטקס נוטים להיות אלרגיים גם לפירות או אגוזים מסוימים, כגון אבוקדו, בננה, קיווי וערמונים - זו תסמונת המכונה latex-fruit syndrome). אלרגיה לערמונים בלבד, ללא האלרגיה ללייטקס, היא נדירה אך אכן ישנם אנשים כאלה (בקוריאה מסתבר שהאלרגיה הזו נפוצה יותר, אבל מחוץ לה לא במיוחד). האם בנך אלרגי ללייטקס? מעבר למידע זה איני יכול לתת המלצה (אין לי את ההסמכה לכך), והדבר המומלץ ביותר בעיני הוא להתייעץ עם האימונולוג שמטפל בבן שלך ולשאול אותו את אותה השאלה ששאלת כאן.

adimayer

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

מאחר ואיני יודעת מהי אלגיה ללייטקס אני מניחה /מקווה שלבני אין את זה. אלא אם כן יש לזה שם אחר בגרמנית (אנחנו גרים בגרמניה). בכל אופן אבדוק יותר לעומק. שוב תודה

C H 4

New member
לייטקס זה החומר של כפפות מעבדה הצהובות

רוב הכפפות של רופאים וכו', גם קונדומים מכילים את זה. לא מצליחה להזכר כרגע בעוד דברים.

למעלה