שאלה...בנושא עשבים שוטים...

הנסיך.

New member
שאלה...בנושא עשבים שוטים...

יש לנו בית פרטי - להורים שלי, בכל מקרה, אני כרגע בתקופה של מובטלות רצינית לצערי, והציעו לי לנקות את החצר תמורת מרשרשים... אם למישהו יש עצות או טיפים? במה להשתמש? איך? איזו אסטרטגיה? אני איהיה יותר משמח לשמוע.. - ושאלה נוספת - האם כדאי להרטיב את האדמה לפני? כלומר עם צינור או משהו? הנסיך. נ.ב. - יש לנו כלי גינה כמו מעדר, את-חפירה, מגרפה וכאלה.. העשבים הם יותר קוצים יבשים וצמחים כאלה - מאלה שגדלים בר במקומות נטושים...

לארי

New member
אהלן לנסיך ../images/Emo105.gif-

נגמרה הסבלנות בביצה?
האם זו גינה? קרי, האם יש בחצר צמחייה מחוץ לקוצים ולעשבים השוטים? במידה ואין שום צמחיה אתה יכול להשתמש בראונדאפ- קוטל עשבים סיסטמטי. צא לנוח ושתה קפה- לאחר מספר ימים הכל יתייבש ופשוט מאוד יהיה לאסוף את זה.

Eyalg

New member
במידה ויש צמחייה, תכין מגיני ברכיים

ורד על ארבע... כדאי להשקות לפני ע"מ שגם השורשים ייתלשו.

רחלילי

New member
שאלה על החומר הזה שציינת

אחרי שכמעט קניתיו אתמול ומצאתי שכתוב עליו שרק אחרי שבועיים שלושה הוא עובד, עלו בי השאלות הבאות: האם החומר הזה מונע צמיחה של עשבים שעדיין לא צמחו בעת הריסוס? או שצריך לרסס איתו שוב? מה קורה עם עשבים שכן קרובים לצמחים "טובים" או לכאלה שבוחרים לצמוח על הדשא?? אני כל פעם מרטיבה קצת את האדמה ויושבת על הקרקע להוציא אותם מהשורש. זו אמנם דרך מעולה להרפיה עצמית אקטיבית ובכל זאת, יש עצה?

לארי

New member
ראונדאפ: ../images/Emo26.gif

הראונדאפ הינו חומר סיסטמטי קרי חודר דרל העלים למערכת השורשים ולכן מומלץ קודם "להנביט" את העשבייה ואח"כ להשתמש בחומר. בנוגע חעשבייה שצומחת לד צמחים "טובים" יש להשתמש ב"דגנול" כפי שצוין קודם שאינו פוגע בצמחים רחבי עלים. בכל מקרה יש להקפיד על הוראות השימוש.

מוטי בר

New member
הדגנול פעיל רק על דגניים ולא על כל

צרי העלים, ועל סעידה הוא לא פעיל כלל היות והיא גומא ולא דגן. כמו כן יש להנביט מה שאפשר ולאחר הטיפול לשלב ריסוס במונעי נביטה.

מחשב זר

New member
Oh, God !!!

אנו מקווים בשבילך, שתבדוק את המילון בשנית מכיוון, שבימינו המילה: "מרשרשים", כבר לא קיימת ! אני מאמין שהתכוונת למילה "גרושים" ...

קשת ב

New member
שאלה נוספת בנושא עשבים שוטים: יבלית

האם יבלית היא צמח בעל פריחה כחולה עדינה (בעיקר בשעות הבוקר), ובעל עלים עדינים וגבעולים מפרקיים? אני מנסה לזהות מהו אותו צמח מוזר שמשתלט לי על הגינה, בעיקר באזורי הפרחים
(לא גדל באזור הדשא). בהתחלה הוא היה נראה לי כמו צמח חביב למראה, אבל עכשיו הוא התפשט, גדל לממדים מדאיגים ופיתח שורשים רציניים (קשה מאד לעקור אותו כשהוא גדול, הגבעולים המפרקיים נשארים ביד והשורש באדמה). אז: האם זוהי היבלית המפורסמת? אם כן, האם יש שיטה נוספת, מלבד עקירה, כדי לסלק
את הצמח מהערוגות? האם הצמח קומל בעצמו לאחר תקופה מסוימת?

תמי ב

New member
כן, זו יבלית. כמה שאפשר בלי להסתכל.

ברוב הגינות אין צמחים דגניים תרבותים. לכן, בלי הרבה סיכון, אני יכול לייעץ לך לרסס "דגנול" או "אלדגן" על כל איזור היבלית. החמרים הנ"ל, במינונים המומלצים, פוגעים אך ורך בצמחים דגניים(למשל יבלית, חיטה, זון, קוצאב). יש לקרוא היטב את התווית הצמודה לבקבוק החומר. לרסס. לחכות להתיבשות היבלית תוך שבועיים-שלושה.

למעלה