שאלה בנושא פיטורים והלנת שכר

מצב
הנושא נעול.

אודה לכל מי שיכול להשיב לי. בעייתי היא כזו, אני עובדת מעל 3 שנים בחברת בניה, כבר שנתיים שכר העובדים מולן כמעט אף חודש בשנתיים האחרונות לא קיבלנו את שכרנו בזמן. וכאשר כן קיבלנו את שכרנו קיבלנו את השכר עצמו ולא אגורה אחת פיצוי.(לא דרשנו פיצוי עקב הקשיים הכלכליים הרבים של החברה). (החברה נתונה בקשיים כספיים ניכרים, ולמעשה לא מסוגלת להתקיים) אני עצמי לא עובדת על חוזה כלשהו ומעולם לא חתמתי אצל מעסיקי זה על הסכם עבודה כלשהו. כמו כן מעבידי לא שילם לי אף פעם דמי הבראה, - (בקשר לחופש שנתי לקחתי את הימים המגיעים לי). המצב היום הוא כזה.. נכון להיום לא שולם לי שכר של חודש ספטמבר ולא של חודש אוקטובר - (נכון שלחודש אוקטובר יש עוד מספר ימים לתשלום ( אולם - בעל החברה הודיע לנו באופן כללי, שנצא לחופשה לזמן מה עד שהוא יסגור את החברה הקיימת ויקים חברה חדשה ) ואז יקרא לנו לחזור לעבודה. שאלותי הן: 1. האם בעקבות סגירת החברה ופתיחת חברה חדשה מגיע לי מכתב פיטורים. 2. האם מגיע לי תשלום הבראה - מדובר בחברה בע"מ אולם חברה פרטית- כלומר האם אוכל לדרוש הבראה עבור שלוש השנים. 3. האם מותר לי להתפטר על רקע הלנת שכר, למרות ששכרי מולן כבר שנתיים. כלומר האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורים למרות שלא הודעתי מראש על עזיבתי. 4. האם מותר לי להתחיל עבודה חדשה - יש לי ראיון עבודה בתחילת השבוע האם באופן חוקי מותר לי להתחיל עבודה חדשה למרות שלא פוטרתי באופן רשמי. - אני שואלת את זה כי פשוט קרסתי כלכלית - לוויתי כספים מכל המשפחה כדי שלא יחזרו לי שקים והוראות קבע. 5. איך אוכל לקבל את שכר עבודתי - הקבלן העסיק בעבר עובדים זרים ויש 2 עובדים שלא קיבלו תשלום פנו להסתדרות והעניין נמשך שם שנה וחצי בערך, ואני לא רואה את הבוס שלי משלם להם. האם אצטרך לתבוע אותו בבית דין לעבודה, והאם רצוי שאקח עורך דין לצורך כך. אודה לכל מי שיוכל לענות לי.

שיר ורד

New member
תשובות

אודה לכל מי שיכול להשיב לי. בעייתי היא כזו, אני עובדת מעל 3 שנים בחברת בניה, כבר שנתיים שכר העובדים מולן כמעט אף חודש בשנתיים האחרונות לא קיבלנו את שכרנו בזמן. וכאשר כן קיבלנו את שכרנו קיבלנו את השכר עצמו ולא אגורה אחת פיצוי.(לא דרשנו פיצוי עקב הקשיים הכלכליים הרבים של החברה). (החברה נתונה בקשיים כספיים ניכרים, ולמעשה לא מסוגלת להתקיים) אני עצמי לא עובדת על חוזה כלשהו ומעולם לא חתמתי אצל מעסיקי זה על הסכם עבודה כלשהו. כמו כן מעבידי לא שילם לי אף פעם דמי הבראה, - (בקשר לחופש שנתי לקחתי את הימים המגיעים לי). המצב היום הוא כזה.. נכון להיום לא שולם לי שכר של חודש ספטמבר ולא של חודש אוקטובר - (נכון שלחודש אוקטובר יש עוד מספר ימים לתשלום ( אולם - בעל החברה הודיע לנו באופן כללי, שנצא לחופשה לזמן מה עד שהוא יסגור את החברה הקיימת ויקים חברה חדשה ) ואז יקרא לנו לחזור לעבודה. שאלותי הן: 1. האם בעקבות סגירת החברה ופתיחת חברה חדשה מגיע לי מכתב פיטורים. 2. האם מגיע לי תשלום הבראה - מדובר בחברה בע"מ אולם חברה פרטית- כלומר האם אוכל לדרוש הבראה עבור שלוש השנים. 3. האם מותר לי להתפטר על רקע הלנת שכר, למרות ששכרי מולן כבר שנתיים. כלומר האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורים למרות שלא הודעתי מראש על עזיבתי. 4. האם מותר לי להתחיל עבודה חדשה - יש לי ראיון עבודה בתחילת השבוע האם באופן חוקי מותר לי להתחיל עבודה חדשה למרות שלא פוטרתי באופן רשמי. - אני שואלת את זה כי פשוט קרסתי כלכלית - לוויתי כספים מכל המשפחה כדי שלא יחזרו לי שקים והוראות קבע. 5. איך אוכל לקבל את שכר עבודתי - הקבלן העסיק בעבר עובדים זרים ויש 2 עובדים שלא קיבלו תשלום פנו להסתדרות והעניין נמשך שם שנה וחצי בערך, ואני לא רואה את הבוס שלי משלם להם. האם אצטרך לתבוע אותו בבית דין לעבודה, והאם רצוי שאקח עורך דין לצורך כך. אודה לכל מי שיוכל לענות לי.
תשובות
1. אם המעסיק מתחייב לקבל את חובות הפיצויים מהחברה הקודמת - לא מגיע לך מכתב פיטורים, אבל כן מגיע לך מכתב על סיום עבודה. אם המעסיק לא מתחייב לקבל את חובות הפיצויים מהחברה הקודמת, הוא חייב לתת מכתב פיטורים ולשלם את הפיצויים. 2. מגיע לך תשלום הבראה כחוק , על כל תקופת עבודתך. אם תתבעי את התשלום לאחר שתפוטרי, יגיעו לך דמי הבראה רק בגין 2 שנות העבודה האחרונות. 3.מותר לך להתפטר על רקע הלנת שכר. יש סיכוי טוב שבית הדין יראה בכך התפטרות בתנאי פיטורים,במיודח מאחר והמעסיק הוציא אתכם לחופשה ללא הגבלת זמן, אך בכל מקרה אני ממליץ לך לא להתפטר לפני שתמצאי מקום עבודה בטוח עם משכורת מתאימה. יתכן שאת פיצויי הפיטורים תקבלי רק לאחר תביעות ממושכות, ואם החברה תפורק, רק דרך הביטוח הלאומי שיערים לא מעט קשיים. כנ"ל הוא יערים קשיים וימנע ממך לקבל דמי אבטלה מיידית אלא רק לאחר תקופת המתנה של 90 יום. 4.החוק לא מונע ממך להתחיל לעבוד במקום אחר. בהעד חוזה, מה שמונע ממך לעבוד במקום אחר , זה רק מחויבתך החוקית לתת למעסיק הודעת התפטרות בהתראה של 30 יום מראש. במקרה שתתקבלי לעבודה במקום אחר (יכול להיות שזה יהיה לאחר ראיון ראשון או אחרי שתעברי כמה עשרות ראיונות במקומות שונים), תוכלי לבחור בנקיטת אחת מהצעדים הבאים: 4.1 לבקש ממקום העבודה החדש לדחות את מועד תחילת העבודה בחודש, או חלק מהתקופה. 4.2 להתפטר בהתראה של חודש ולקחת את הסיכון שהוא ידרוש ממך לחזור לעבודה, במקרה זה, הוא יוכל לטעון שלא נתת התראה מראש ולדרוש לקנוס אותך בשל כך. 4.3 להתפטר בהתראה קצרה יותר (לפי מועד תחילת העבודה כפי שתקבעי עם המעסיק החדש), ולהסתכן בכך שהמעביד יוכל לקנוס אותך בשווי שכרך לתקופת ההודעה מראש שלא ניתנה. בהתחשב בנסיבות , אם המקרה יגיע לבית הדין, סביר שבית הדין יראה בהתפטרותך ללא הודעה מוקדמת כחוק, צעד סביר ולא יאשר למעסיק ניכוי מהשכר כפי שמוגדר בחוק. 5. אם המעסיק לא משלם, תצטרכי לתבוע אותו בבית הדין לעבודה. לתביעה כזו רצוי לצרף תביעה על כל חלק מהשכר שהוא חייב לך, כולל דמי הבראה(שאותם כדאי לתבוע בנפרד לפני ההתפטרות) , פדיון חופשה, פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת שכר (על כל ההלנות שהיו בשלוש השנים האחרונות) - יש לפרט לגבי כל חודש מתי היה מועד התשלום ומתי שולם השכר בפועל. אין צורך להעזר בעורך דין כדי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. 6. אם החברה תפורק, תצטרכי להעביר את התביעה למפרק ומי שישלם את החובות יהיה הביטוח הלאומי. תשלומי הביטוח הלאומי במקרים אלו, מוגבלים בתקרה, ואינם חלים על מרבית ההטבות הנלוות לשכר, ואינם כוללים פיצויי הלנה (למעט הצמדה וריבית לתשלומים שטרם שולמו). 4.

מצב
הנושא נעול.
למעלה