שאלה בנושא פיצויים:

ליליxx

New member
שאלה בנושא פיצויים:

בעקבות פיטורין ודרך ביטח מנהלים. מה זה פיצויים חייבים במס? קיבלתי פיצויים מחברה קודמת, ושם קיבלתי את כל הסכום ללא מס ונאמר לי שהיתר שייך לפנסיה שלי וניתן לפדות זאת בהפסד של כ 35% מס הכנסה. עכשיו אני מקבלת פיצויים מהמקום האחרון שלי, וחלק ממנו חייב במס, פרט למה ששיך לפנסיה. לגבי חלק זה, נאמר לי שאם הפדה אותו, יקחו ממני 50 !!! מס, אלה אם אני משאירה את זה לפנסיה. למה פה ככה ושם ככה? האם יש איזה כלל בנושא?

galh

New member
תשובה חלקית.

על כל שנת עבודה ניתן למשוך חלק מכספי הביטוח מנהלים (או הפיצויים) מבלי לשלם עליו מס. אני לא זוכר את הסכום המדוייק. נניח שהסכום הוא 5K, אחרי שנתיים של עבודה, את יכולה למשוך 10K מבלי לשלם מס ואת השאר להפקיד ב- "רצף" (אם זה המושג) לצורך חיסכון לפנסיה.

HANA555

New member
תוספת לתשובה

הסכום הפטור ממס הוא בסביבות ה 10,000 ש"ח.

tamarzohar

New member
הסבר נוסף

רק לידיעה אם את מובטלת תקופה ארוכה ( חצי שנה ) את זכאית לקבל חזרה את המס

ליליxx

New member
תודה. זה נתון חשוב מאוד

כי אני באמת משכתי מהסכום החייב במס של הביטוח הקודם, זה של ה 35%. אם חס וחלילה אני אהיה מובטלת הפעם יותר מחצי שנה, לאן אני צריכה לגשת כדי לקבל את ההחזר הזה?

galh

New member
למס הכנסה...

באתר שלהם תמצאי מידע לגבי החזרי מס. אני לא חושב שזה קשור לתקופת אבטלה. הקריטריון להחזרי מס היא סך ההכנסות (החייבות במס) במהלך שנת מס.

שגית11

New member
פיצויים חייבים..

בד"כ במשכורות גבוהות יוצא שהפיצויים למיסוי גבוהים יותר מתקרת הפטור ואז החלק ההפרשי חייב במס. מנכים ברוב המקרים 50% מס, אלא אם יש לך הקלה במס (למשל הוצאת הקלה במס מפקיד שומה, את גרה בישוב ספר וכו'..). האופציה היחידה שלא מנכים מס היא, אם את מחליטה ליעד את הכסף לקיצבה. כלומר, הכסף החייב סגור עד לגיל 65. בנוגד ל 35% מס נראה לי שהכוונה לתגמולים. ואז אם את לא עונה על אחד הקריטריונים, את חייבת במס.

למעלה