שאלה בנושא פתיחת שאלה

שאלה בנושא פתיחת שאלה

שלום לפורום, האם תוכלו לתת לי הסבר יותר מפורט על פתיחת שאלה פתיחת שאלה לדוגמה: מה האפשרות של בני לקבל עבודה? מה- מה פרושו (האם הכונה שזה מצב השואל?) האפשרות- מה פרושו וכו' תודה מראש חתול שחור לבן

צוף תודה על התגובה אך לא הבנת אותי

שאלתי היא כיצד יש לפרש את מילות השאלה המותאמות לקלפים לדוגמה: המלה הראשונה - האם - את מי היא מייצגת ע"מ שאוכל לתת פרוש נכון לקלף ובצורה דומה כיצד יש לגשת לפירוש שאר המילים הבונות את פתיחת השאלה תודה רבה חתול שחור לבן

צוף3

New member
אההההההה עכשיו הבנתי

פריסת שאלה אמורה להכיל בין 3 ל - 7 מילים. המילה הראשונה (מה, האם וכו') מסמלת את הרקע הכללי, את גישת השואל. לכל מילה בשאלה מתאימים קלף כאשר יש להתעלם ממילות קישור ולהתייחס רק למילים עם התוכן, למשל: האם כדאי לי לגשת למבחן בפיזיקה: האם כדאי לי לגשת למבחן בפיזיקה לאחר פריסת הקלפים ככמות המילים יש להוציא את קלף הסיכום שמשמש קלף עצה/פוטנציאל או תשובה סופית והוא נפרד מהפריסה כולה. עוד דוגמא: מה אני צריך לעשות כדי להתקבל לקורס טיס? מה - גישת השואל/מבוא אני - השואל עצמו צריך לעשות - הדרך שבה יש לנקוט, הפעולה הנדרשת כדי להתקבל - מה משמעות הקבלה עבור השואל, מידע על אפשרויות הקבלה, עצה או מכשול לקורס טיס - מהות הקורס עבור השואל, מה תהיה רמת הקושי שלו וכו'. קלף הסיכום - מה יקרה אם השואל יישם את המלצת הקלפים או טיפ ממה יש להימנע. מקווה שסייעתי :)

blackcat2

New member
הי../images/Emo29.gif

לדוגמא: (עשיתי קצת שינוי בשאלתך המקורית) מה הפוטנציאל של בני להתקבל לעבודה בחודש הקרוב? מה- נותן מידע כללי על המצב הנוכחי. הפוטנציאל- מדגיש באם הפוטנציאל גבוה או נמוך. האם הפוטנציאל הוא ממשי או שמא הבן שוגה באשליות. וכד'. של בני- הקלף מתיחס למצבו של הבן בנוגע לעבודה ולרצונו להתקבל. מה התחושות המלוות אותו- האם זה תקווה, יאוש, אמונה וכד'. לעבודה- אם מדובר על עבודה ספציפית יתייחס הקלף למקום העבודה המדובר. אם לא הוא יתייחס לעבודה באופן כללי. בחודש הקרוב- מה צפוי בחודש הקרוב. האם אכזבה? האם תשובות חיוביות וכד'. יהיה הרבה יותר פשוט אם תעלי דוגמא לפריסה ממשית וא נוכל לראות ביחד את משמעות הקלפים של כל מילה ומילה. בי

תודה לציף עזרת לי מאוד

כעת אני מבינה יותר אך אין ספק שיש לי עוד הרבה ללמוד בכל אופן המון תודה והמשך ערב מהנה

למעלה