שאלה בנושא "ציטוט" בפורום

שאלה בנושא "ציטוט" בפורום

ערב טוב חברים. אני מבקש לשאול את מומחי הפורום הזה שאלה ואודה לכם מראש על התייחסותכם. אני כותב ופעיל מאד באחד הפורומים של תפוז ופורום אחר הקשור לאותו נושא. לאחרונה נשאלה בפורום שאלה, ולא נמצא איש מקצוע מהימן שישיב עליה. והשאלה : האם מותר לכותב בפורום לצטט את דברי חברו (שנכתבו גם הם בפורום) מבלי לשאול את רשותו ? האם מותר לצטט מפורום א' לפורום ב' ? האם מותר לי לצטט את הנכתב אלי במסר אישי מבלי רשות כותב המסר ? אני מבקש להבחין בין ה"הוגנות" שבעניין להבט החוקי. האם המבצע "עברות" ציטוט, עובר עבירה פלילית ? לתשובתכם חברים אודה ! דבל'ה.
 
ציטוט להבדיל מהעתקה

ציטוט של יצירה, להבדיל מהעתקת יצירה במלואה, או העתקת עיקרה של היצירה, מותר. ציטוט ממסר פרטי עלול להוות פגיעה בפרטיות של שולח המסר, מכח סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות, ועל כן אסור. החוקים הרלוונטיים מופיעים במאמרי הפורום.
 
תודה אדוני העו"ד

תשובך צוטטה לפורום הרלוונטי כנושא חדש. תודה רבה. דבל'ה.
 

rigoletto111

New member
אבל לפי החוק מכתב שייך למקבל

ולכן המסר שנשלח לי שייך לי (ואילו השולח לא היה רוצה לשלוח לי לא היה שולח לי). אז מדוע אסור לצטט ממנו?
 
לפי איזה חוק?

בתשובתי הקודמת בשרשור זה, הפנתי לסעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות. אני מבין שלא קראת אותו. הנה נוסחו ותשומת לבך מופנית לסעיף קטן 5, אם כי לא רק אליו. 2. פגיעה בפרטיות מהי פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה: (1) בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת; (2) האזנה האסורה על פי חוק; (3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד; (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו; (5) העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו; (6) שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח; (7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם; (8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע; (9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה; (10) פרסומו או מסירתו של דבר שהושג בדרך פגיעה בפרטיות לפי פסקאות (1) עד (7) או (9); (11) פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד. ++++++++++++++++++++++++++++ מכאן שהאיסור נובע מחוק הגנת הפרטיות ואינו נוגע לדיני הקניין.
 

rigoletto111

New member
למיטב ידיעתי מכתב שנשלח לי

שייך לי. בדיוק כמו מתנה שקיבלתי. כמו שכתבת "בלי רשות הנמען". כמו ששימוש והקלטת תוכן שיחת טלפון שאני ניהלתי איננו האזנת סתר. לא מדובר פה על מכתב שגנבתי מצד שלישי.
 

nirdagan

New member
בעלות על המכתב

העותק הפיזי, הנייר עצמו שייך לך. זה עדיין לא אומר שמותר לך לעשות כל שימוש בתוכן המכתב. לגבי הקלטת שיחות. מותר לך להקליט שיחות שלך עם אחר. אבל ייתכנו שימושים בקלטת שעשויים להוות פגיעה בפרטיות.
 
פרסום מכתב

סעיף 2 (5) לחוק הגנת הפרטיות אוסר להעתיק מכתב שלא נועד לפרסום או להשתמש בתוכנו בלי רשות מהנמען או מהכותב. מכאן שפרסום המכתב על-ידי הנמען, ואף על-ידי צד שלישי ברשות הנמען, בדרך כלל אינו מפר את החוק האמור (כפוף לסייגים המפורטים בסעיפים 2 (8) ו- 2 (9) לחוק). עם זאת, בהנחה שהמכתב הוא יצירה, העתקתו ופרסומו בלי רשות הכותב הם הפרת זכות יוצרים (סעיף 1 (2) לחוק זכות יוצרים). אך גם על-פי הנחה זו, אם המכתב פורסם לצורך ביקורת, אפשר שהפרסום מוגן מכוח סעיף 2 (1) (i) לחוק. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.
 
למעלה